ХДЗ и МОСТ се ДОГОВОРИЛИ; Хрватска добила нову Владу

HDZ i MOST se DOGOVORILI; Hrvatska dobila novu Vladu

7 oktobra 2016

hdz-most8-051016

Nacionalno veće MOST-a pristalo je juče na ponudu HDZ-a u sklopu pregovora oko sastavljanja hrvatske vlade.

Na taj način su pregovori o formiranju vlade završeni i očekuje se da će MOST uskoro predati svoje potpise lideru HDZ-a Andreju Plenkoviću, prenose hrvatski mediji.

Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra, a o tačnom terminu i mestu zajedničke izjave javnost će biti pravovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju iz MOST-a, preneo je Indeks.hr.

Most je tako, kako saznaje Indeks, pristao na četiri ministarstva, mesto potpredsednika Vlade i na rotirajuću poziciju šefa Sabora po modelu „2+2“.

U Vladi, neće biti mesta prvog potpredsednika, nego “običnog”, a kao praktički već gotovo rešenje spominje se omiški gradonačelnik i treći čovek u MOST-u Ivan Kovačić.

Šef HDZ-a Andrej Plenković izašao je iz centrale HDZ-a u 17 sati nakon čega je novinarima dao izjavu u kojoj je još jednom ponovio da HDZ ima dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade.

On je rekao i da za danas očekuje potpise svih predstavnika manjina.

„Stavili smo na sto ono što smatramo da je realno i pravično, očekujemo povratnu informaciju. Kad se jave, onda ćemo se dogovarati. Nema drame, sve je ok“, rekao je novinarima Plenković.

Na pitanje da li je istina da je HDZ ponudio MOSTU četiri ministarstva, mesto potpredsednika Vlade i rotirajuću poziciju predsednika Sabora, Plenković je kazao da je u pitanju nešto jako slično tome.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *