ХЕЈЛИЈЕВА ПРЕДСЕДНИЦА АМЕРИКЕ? Оставка потресла САД

HEJLIJEVA PREDSEDNICA AMERIKE? Ostavka potresla SAD

9 oktobra 2018

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je prihvatio ostavku ambasadorke SAD u UN Niki Hejli, koja će napustiti tu funkciju na kraju ove godine, prenosi Rojters.

Navodi se da je Tramp u obraćanju iz Ovalnog kabineta rekao da mu je Hejlijeva pre šest meseci kazala da želi da neko vreme napravi pauzu i pohvalio je da je radila „neverovatan posao“.Tramp je poručio da se nada da bi ona mogla da se vrati u redove njegove administracije u nekoj drugoj ulozi.

AP prenosi da je Tramp kazao i da su njih dvoje „rešili mnogo problema“.

Hejlijeva je ranije ove godine izjavila da se neće kandidovati za predsednicu SAD na izborima 2020. i da će podržati Trampovu kampanju.

„Velika objava sa mojom prijateljicom ambasadorkom Niki Hejli“, napisao je ranije danas Tramp na Tviteru.

Niki Hejli je na ovoj funkciji bila od Trampove inauguracije u januaru 2017. godine.

KOMENTARI6 komentara

 1. padre says:

  Ima li ona brkove,ili ne, nešto je nejasna slika!

  • doktrina soka says:

   I brkove i kaubojski sesir.Ide ona na presednicke izbore.Glupi Trampu.

 2. Miraš says:

  Ko će biti novi i još bolji USA jastreb u UN od Niki Hejli? Držala se jače nego zmaj skoro dve godine te zašto goropadnog zmaja penzionišu. Možda je bila suviše jaka, možda imaju nameru da menjaju taktiku, ne mislim na suštinu nego samo na promenu stila diplomatske igre. Ona više nije imala ni "s" od stila. ... Koliko političara iz SAD i sa celog Zapada koji su tvrdili i pretili da Asad mora da ode već su otišli, uključujući i Niki Hejli u odlasku? Često izgleda da u SAD bore se za vlast izmedju sebe, ali ujedno razbijaju se i od taj neostvareni cilj - Sirija.

 3. milorad says:

  Došlo vreme da se skloni glupača, konačno je shvatila ŠTA će da joj se desi ako nastavi da lupeta kao do sada.Ja sam već rekao pre par meseci da je kobila dobila da potpiše ostavku, i pošto je IZUZETNO GLUPA, ona će biti MOŽDA poštedjena ZATVORA koji ne gine njenim "savetnicima":)

 4. Miraš says:

  Netanijahu baš puno očekuje i to posle svega pa još od Rusije. Pominje on i "medjunarodnu zajednicu" ali da bi svi radili i uradili tako nešto u korist Izraela treba mu puno veštiji američki jastreb i u samim UN. To sigurno nije veoma besna i brkata žena. Netanijahu je mudriji te nastoji da bar ima nastup u prijateljskijem tonu prema Rusiji, a verovatno mu je jasno da se Rusija pretnjama ne može poraziti. Ali zato može na neki drugi način. Rusija ako bi zajedno sa "medjunarodnom zajednicom" priznala da je Golan izraelski, automatski bi počela da gubi saveznika Siriju, a zatim i Iran. Rusija jeste ubedljivo glavni igrač u odnosu na Siriju i na Iran, a nju iz tog saveza može iščupati samo moćni Zapad sa ponudom koja se teško odbija. Izrael nesumnjivo ima veoma jake veze u SAD. Onaj ko svesno računa i traži način kako da poremeti njihovu dosadašnju saradnju (Rusija-Sirija-Iran) jeste lukav protivnik. Ipak Rusiji duži boravak na Bliskom Istoku obezbedjuje samo stari i pouzdan saveznik Sirija, a ne ni slučajno Izrael. Ne verujem da će Rusija nasesti na lukavstva.

  • Miraš says:

   Uz neku politiku boljih odnosa sa Rusijom recimo koju bi SAD sada morala ili svesno htela da zaigra i isproba, pretpostavljam na kraće staze tj. dok ne postignu još nešto, nikako ne ide osoba kao što je Niki Hejli. Ona je npr. izjavila "Mi ne verujemo Rusiji. Mi ne verujemo Putinu i nikad mu nećemo verovati. Oni nikada neće biti naši prijatelji". Pa još i ovo kako je objasnila šta je SAD važno: "Važno je što smo naoružavali Ukrajince protiv Rusije. Važno je i što smo po Asadovom hemijskom programu udarili uprkos željama Rusije"... Ali sada se sve promenilo zbog jačanja celokupne PVO Sirije; zatim i zbog jačanja celokupnog naoružanja Rusije. Ono što im se činilo važno, pa i samoj Hejli, da mogu da udaraju samovoljno po Siriji, postade nemoguće i skroz nevažno. Takodje ako se spremaju da privole Rusiju i/ili da traže uslugu od Rusije, onda treba skloniti ljude koji su se radovali što su naoružavali Ukrajince protiv Rusije. Kad mora da se menja takva politika prema Rusiji koja se pokazala neuspešna onda moraju da se menjaju i pioni koji su je nosili. Nova politika ili samo prividno nova politika zahteva nove ljude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *