ХЕЈНС: Ако Запад престане да је наоружава – Украјина неће моћи да се носи са Русијом

ХЕЈНС: Ако Запад престане да је наоружава – Украјина неће моћи да се носи са Русијом

4 маја 2023

„УКРАЈИНА толико зависи од наше војне помоћи да највероватније неће моћи да се супротстави Русији, која има релативну надмоћ у људству и ресурсима, ако већина западне војне помоћи престане да јој стиже“, рекла је Ејврил Хејнс на саслушању у комитету за војне послове Сената (доњег дома парламента) САД.

Координаторка америчке обавештајне заједнице рекла је сенаторима и да сматра да је мало вероватно да ће Москва током специјалне војне операције у Украјини употребити нуклеарно оружје.Додала је: „То је наша тренутна процена“.

Претходно је бивши инспектор УН за оружје у Ираку Ритер рекао да је Русија у стању да победи Украјину без употребе нуклеарног оружја.

Чак и кад би Кијев био у стању да изведе пуну мобилизацију.

Стални представник Русије у Савету безбедности УН Василиј Небензја изјавио је да Москва никоме не прети нуклеарним ратом и да су стога супротне тврдње – обична пропаганда.

Према његовим речима, руска нуклеарна доктрина предвиђа неколико сценарија за употребу нуклеарног оружја, али да ниједан не оперише са оним што се догађа на фронтовима Украјине.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u