ХЕЈНС: Ако Запад престане да је наоружава – Украјина неће моћи да се носи са Русијом

HEJNS: Ako Zapad prestane da je naoružava – Ukrajina neće moći da se nosi sa Rusijom

4 maja 2023

„UKRAJINA toliko zavisi od naše vojne pomoći da najverovatnije neće moći da se suprotstavi Rusiji, koja ima relativnu nadmoć u ljudstvu i resursima, ako većina zapadne vojne pomoći prestane da joj stiže“, rekla je Ejvril Hejns na saslušanju u komitetu za vojne poslove Senata (donjeg doma parlamenta) SAD.

Koordinatorka američke obaveštajne zajednice rekla je senatorima i da smatra da je malo verovatno da će Moskva tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini upotrebiti nuklearno oružje.Dodala je: „To je naša trenutna procena“.

Prethodno je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Riter rekao da je Rusija u stanju da pobedi Ukrajinu bez upotrebe nuklearnog oružja.

Čak i kad bi Kijev bio u stanju da izvede punu mobilizaciju.

Stalni predstavnik Rusije u Savetu bezbednosti UN Vasilij Nebenzja izjavio je da Moskva nikome ne preti nuklearnim ratom i da su stoga suprotne tvrdnje – obična propaganda.

Prema njegovim rečima, ruska nuklearna doktrina predviđa nekoliko scenarija za upotrebu nuklearnog oružja, ali da nijedan ne operiše sa onim što se događa na frontovima Ukrajine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Koja je ova dupetara?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *