ХЕЛЕЗ ПРЕТИ: Србима је најбоље да се сами иселе из БиХ

HELEZ PRETI: Srbima je najbolje da se sami isele iz BiH

15 juna 2024

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da ratnohuškačka izjava ministra odbrane u Savetu ministara BiH Zukana Heleza o ukidanju Srpske iziskuje da nadležno tužilaštvo po službenoj dužnosti pokrene krivični postupak za rušenje ustavnog poretka BiH.

Karan je rekao da su potpuno antiustavne i antidejtonske najnovije izjave i pretnje Heleza o ukidanju, podeli i navodnom brisanju imena Republike Srpske nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.On je istakao da su takve Helezove izjave više nego loše i teške, te da su nastavak ratne bošnjačke politike u smeru nestanka Srpske i Srba na ovim prostorima.

– One upravo negativno govore o odnosu prema srpskom konstitutivnom narodu i zajedničkom životu u BiH – rekao je Karan novinarima u Višegradu.

On je naglasio da je BiH federalna država koja treba da počiva na zajedničkim imeniteljima, te je dodao da ljudi, poput Heleza, ruše te uslove i elemente mogućeg zajedničkog života.

– Helezove izjave ne samo da su ratnohuškačke, već idu u smeru toga da po službenoj dužnosti nadležno tužilaštvo pokrene krivični postupak za rušenje ustavnog poretka BiH. Takvi ljudi čija su usta puna BiH najveći su njeni rušioci. Kako god, to nije naša BiH, to je ona bošnjačka, unitarna. I neće to biti. Biće samo zajednička država tri konstitutivna naroda na dobro poznatim principima – zaključio je Karan.

Helez je ranije najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvek.

On je zapretio da će Srbi „izvući deblji kraj“ ako se ne povinuju njegovom planu o podeli, i proći, kako je rekao, kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u hrvatskoj akciji „Oluja“.

Helez je mišljenja da bi za Srbe bila „prednost“ ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH.

KOMENTARI17 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Tornjaj se ti u 3PM, strvinaru smrdljivi.

 2. Beli Orao says:

  Iselićemo mi vas za tursku majmune baliski!

 3. Rostand says:

  Davno ste se vi balijanderi trebali preseliti u voljene islamske kozoyebine,ono "ostajte ovdje" skupo nas koštalo,a doklegod ih zapadna naci gowna budu huškala nećemo i dalje imati mira.Srećom polako ,ali sigurno ide preslagivanje na svjetskoj sceni,samo treba još nekako izdržati,ovaj balijski Laki je malo mlogo nervozan,zna đubre da nema puno vremena pa šizi.

  • Srbski vitez says:

   Svaka čast za komentar, svaka reč ti je živa suština istine! Utešno je to što sva ta imbecilna đubrovija koja je na lancu smrdljivog zapada neće još dugo! Rusija ih melje kao žrvanj zrna! A mi ćemo ove domaće gadove u datom momentu poslati tamo gde treba...mnoge u pakao a pteostale u "egzotične" kozoyebske krajeve svojih duhovnih mentora i idola!

 4. Pepi says:

  Treba ćutati i ozbiljno se pripremati za rat sa ovim balistima. Još su oni žedni Srbske krvi. Problem je u tome što su svi ali baš svi do jednog u okolini naše zemlje zapreti ko puške i samo čekaju prvi mig da nas napadnu i okupiraju.Istrebiti će nas do poslednjeg ako im se ukaze prilika.

 5. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Brrrrrrrrrrrrrrr 😏

 6. NikolaVeliki says:

  Pogano, lojavo muslimansko, balijsko djubre. Musliman dlaku menja, ali ćud nikad. Ovi smrdljivi, turski uljezi, ostaci turskog, muslimanskog izmeta, i okupatori SRPSKE zemlje Bosne, nikako da prestanu lajati i režati. Oni su okupirali SRPSKU Bosnu i sada kažu : napolje SRBI, ovo više nije vaša zemlja !!! Isto kao što to kažu palestinci Jevrejima. I oni su isti narod, a dve religije. ALI... Jevreji (za razliku od SRBA) nikada nisu lojavi, pogani muslimanski nakot smatrali braćom. Jednom su muslimani palestinci izvršili pokolj i isterali Jevreje iz njihove zemlje. E, zato sad sledi osveta i Jevreji naplaćuju račune..... A SRBI stalni ponavljaju istoriju.

 7. Dule says:

  odbrojani su ti dani pa je i razumljivo što kreštiš kao petao u zoru

 8. Srbije says:

  Ovaj bilmez, ne shvata da je komunizam propao, a time i njegove tvorevine. Ukrajina je komunistička tvorevina i kao država i kao narod u njoj. Tako je i sa BiH. Kakvi muslimani, pa to je reliogioja, a ne narod. Bošnjaci, pa to je regionalna odrednica.

 9. Šole says:

  Dokle te poturice i hrvatsko cvjeće da prete,marš u anadoliju

 10. Belaj insan ili akmak efendija ? says:

  Zar ? Tolika milost ?

 11. Darko says:

  Ovaj helez je teska magarcina, hoce li poslati svoju djecu u neki rat? Ne nece nego ce sve svoje sacuvati, a slati druge da ginu, goni se ti u 3 PLM.

 12. michael pan says:

  Zukane budalo, ti si obicni kozojeb idi mrci koze, radi svoj posao, okani se politike.

 13. RASPUCHIN says:

  Čitam kometare i nikako da neko pogodi suštinu a ona se nalazi u činjenici da je ovaj "socijal-demokrata" a ti su naslonjeni na crvene ustaše iz Zagrebai "lijepe njine" tako da je ove prijetnje uputio i Zagreb a ne samo Zukan. Doduše , mnoge "crne" ustaše sada glume one "crvene" a ove "crvene" su u svojoj duši jednako crne kao i "crne" tako da je nama , Srbima , svejedno o kojima se radi. E sada ... , trebamo se mi zapitati šta su , čitav prošli vjek , radili ovi "tako naši a tako crveni" i za koju stranu su oni igrali i još uvjek igraju. Da vam svima dam trag. Dodik je , isto tako , socijal-demokrata (prije toga komunjara pa reformista Ante P. ili M.) a u velikom je prijateljstvu sa kolegom socijal-demokratom , predsjednikom "lijepe njine" , Milanovićem ali i sa D. Čovićem - predsjednikom HDZ-BiH. Kada se tome doda da je Vučić obećao Kolindi da joj : "neće dirkati gaćice" onda je sudbina nas iz R. Srpske veoma neizvjesna.

  • Srbski vitez says:

   Bez brige, nije dźabe Dodik išao na raport kod brata Putina! Ne pita se tu ništa ni Dodik ni Vučić, ni Dačić ni Mačić kao ni Kučić!!! Tu se pita jedino brat Putin, Velika Rusija i srbski narod!!!

   • RASPUCHIN says:

    Jasnije je to meni nego što mislite. Dodik se prikrpio Putinu jer mu je to jedina šansa da preživi u političkom smislu a čak više u onom drugom smislu. Ono što me brine je to koliko je lobirao , kao i mnogi drugi srPski političari , za to da se poštede 'rvati-ustaše? A dužni su nam , mnogo su nam dužni.

 14. Vid ba " Ramba "nafdležnoga says:

  Helem , tukne Tukan . Šta znači tukne ? " Mriše "na "milost " . Šta znači " helem "? Helem znači "elem " a tukan znači ... ? Pa valjda i to nešto znaći ali nije sve nužmo u doslovnom prevođenju .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *