ХЕЛЕЗ ПРЕТИ: Србима је најбоље да се сами иселе из БиХ

ХЕЛЕЗ ПРЕТИ: Србима је најбоље да се сами иселе из БиХ

15 јуна 2024

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да ратнохушкачка изјава министра одбране у Савету министара БиХ Зукана Хелеза о укидању Српске изискује да надлежно тужилаштво по службеној дужности покрене кривични поступак за рушење уставног поретка БиХ.

Каран је рекао да су потпуно антиуставне и антидејтонске најновије изјаве и претње Хелеза о укидању, подели и наводном брисању имена Републике Српске након усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.Он је истакао да су такве Хелезове изјаве више него лоше и тешке, те да су наставак ратне бошњачке политике у смеру нестанка Српске и Срба на овим просторима.

– Оне управо негативно говоре о односу према српском конститутивном народу и заједничком животу у БиХ – рекао је Каран новинарима у Вишеграду.

Он је нагласио да је БиХ федерална држава која треба да почива на заједничким именитељима, те је додао да људи, попут Хелеза, руше те услове и елементе могућег заједничког живота.

– Хелезове изјаве не само да су ратнохушкачке, већ иду у смеру тога да по службеној дужности надлежно тужилаштво покрене кривични поступак за рушење уставног поретка БиХ. Такви људи чија су уста пуна БиХ највећи су њени рушиоци. Како год, то није наша БиХ, то је она бошњачка, унитарна. И неће то бити. Биће само заједничка држава три конститутивна народа на добро познатим принципима – закључио је Каран.

Хелез је раније најавио да ће бошњачке власти, у светлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувек.

Он је запретио да ће Срби „извући дебљи крај“ ако се не повинују његовом плану о подели, и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протерани у хрватској акцији „Олуја“.

Хелез је мишљења да би за Србе била „предност“ ако би се сами иселили из Републике Српске и БиХ.

KOMENTARI17 коментара

 1. E.Lirsch says:

  Tornjaj se ti u 3PM, strvinaru smrdljivi.

 2. Beli Orao says:

  Иселићемо ми вас за турску мајмуне балиски!

 3. Rostand says:

  Davno ste se vi balijanderi trebali preseliti u voljene islamske kozoyebine,ono "ostajte ovdje" skupo nas koštalo,a doklegod ih zapadna naci gowna budu huškala nećemo i dalje imati mira.Srećom polako ,ali sigurno ide preslagivanje na svjetskoj sceni,samo treba još nekako izdržati,ovaj balijski Laki je malo mlogo nervozan,zna đubre da nema puno vremena pa šizi.

  • Srbski vitez says:

   Svaka čast za komentar, svaka reč ti je živa suština istine! Utešno je to što sva ta imbecilna đubrovija koja je na lancu smrdljivog zapada neće još dugo! Rusija ih melje kao žrvanj zrna! A mi ćemo ove domaće gadove u datom momentu poslati tamo gde treba...mnoge u pakao a pteostale u "egzotične" kozoyebske krajeve svojih duhovnih mentora i idola!

 4. Pepi says:

  Treba ćutati i ozbiljno se pripremati za rat sa ovim balistima. Još su oni žedni Srbske krvi. Problem je u tome što su svi ali baš svi do jednog u okolini naše zemlje zapreti ko puške i samo čekaju prvi mig da nas napadnu i okupiraju.Istrebiti će nas do poslednjeg ako im se ukaze prilika.

 5. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Brrrrrrrrrrrrrrr 😏

 6. NikolaVeliki says:

  Pogano, lojavo muslimansko, balijsko djubre. Musliman dlaku menja, ali ćud nikad. Ovi smrdljivi, turski uljezi, ostaci turskog, muslimanskog izmeta, i okupatori SRPSKE zemlje Bosne, nikako da prestanu lajati i režati. Oni su okupirali SRPSKU Bosnu i sada kažu : napolje SRBI, ovo više nije vaša zemlja !!! Isto kao što to kažu palestinci Jevrejima. I oni su isti narod, a dve religije. ALI... Jevreji (za razliku od SRBA) nikada nisu lojavi, pogani muslimanski nakot smatrali braćom. Jednom su muslimani palestinci izvršili pokolj i isterali Jevreje iz njihove zemlje. E, zato sad sledi osveta i Jevreji naplaćuju račune..... A SRBI stalni ponavljaju istoriju.

 7. Дуле says:

  одбројани су ти дани па је и разумљиво што крештиш као петао у зору

 8. Srbije says:

  Ovaj bilmez, ne shvata da je komunizam propao, a time i njegove tvorevine. Ukrajina je komunistička tvorevina i kao država i kao narod u njoj. Tako je i sa BiH. Kakvi muslimani, pa to je reliogioja, a ne narod. Bošnjaci, pa to je regionalna odrednica.

 9. Šole says:

  Dokle te poturice i hrvatsko cvjeće da prete,marš u anadoliju

 10. Belaj insan ili akmak efendija ? says:

  Zar ? Tolika milost ?

 11. Darko says:

  Ovaj helez je teska magarcina, hoce li poslati svoju djecu u neki rat? Ne nece nego ce sve svoje sacuvati, a slati druge da ginu, goni se ti u 3 PLM.

 12. michael pan says:

  Zukane budalo, ti si obicni kozojeb idi mrci koze, radi svoj posao, okani se politike.

 13. RASPUCHIN says:

  Читам кометаре и никако да неко погоди суштину а она се налази у чињеници да је овај "социјал-демократа" а ти су наслоњени на црвене усташе из Загребаи "лијепе њине" тако да је ове пријетње упутио и Загреб а не само Зукан. Додуше , многе "црне" усташе сада глуме оне "црвене" а ове "црвене" су у својој души једнако црне као и "црне" тако да је нама , Србима , свеједно о којима се ради. Е сада ... , требамо се ми запитати шта су , читав прошли вјек , радили ови "тако наши а тако црвени" и за коју страну су они играли и још увјек играју. Да вам свима дам траг. Додик је , исто тако , социјал-демократа (прије тога комуњара па реформиста Анте П. или М.) а у великом је пријатељству са колегом социјал-демократом , предсједником "лијепе њине" , Милановићем али и са Д. Човићем - предсједником HDZ-BiH. Када се томе дода да је Вучић обећао Колинди да јој : "неће диркати гаћице" онда је судбина нас из Р. Српске веома неизвјесна.

  • Srbski vitez says:

   Bez brige, nije dźabe Dodik išao na raport kod brata Putina! Ne pita se tu ništa ni Dodik ni Vučić, ni Dačić ni Mačić kao ni Kučić!!! Tu se pita jedino brat Putin, Velika Rusija i srbski narod!!!

   • RASPUCHIN says:

    Јасније је то мени него што мислите. Додик се прикрпио Путину јер му је то једина шанса да преживи у политичком смислу а чак више у оном другом смислу. Оно што ме брине је то колико је лобирао , као и многи други срПски политичари , за то да се поштеде 'рвати-усташе? А дужни су нам , много су нам дужни.

 14. Vid ba " Ramba "nafdležnoga says:

  Helem , tukne Tukan . Šta znači tukne ? " Mriše "na "milost " . Šta znači " helem "? Helem znači "elem " a tukan znači ... ? Pa valjda i to nešto znaći ali nije sve nužmo u doslovnom prevođenju .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u