ХЕРЦОГ ТВРДИ ДА ЈЕ АМЕРИКА УЗ ИЗРАЕЛ: Рат против Хамаса – сукоб између светла и таме

HERCOG TVRDI DA JE AMERIKA UZ IZRAEL: Rat protiv Hamasa – sukob između svetla i tame

16 oktobra 2023

IZRAELSKI predsednik Isak Hercog izjavio je danas da je rat protiv palestinske grupe Hamas sukob između „apsolutnog dobra“ i „apsolutnog zla“.

„Svi pričaju o složenosti, međutim ovo nije kompleksan trenutak. Ovde postoji apsolutno dobro, a tamo apsolutno zlo. Ovde je svetlost, a tamo je tama“, rekao je Hercog na prvom zimskom zasedanja Kneseta, prenosi Tajms of Izrael.On je dodao da, zahvaljući SAD i njihovoj pomoći, Izrael nije sam u ovom ratu.

„Borimo se kao deo porodice naroda, svih onih koji traže pravdu, mir i slobodu, protiv neprijatelja koji je dokazao da su čovečanstvo i humanizam njegovi neprijatelji“, poručio je Hercog.

On je naglasio da se izraelsko društvo ujedinilo u proteklih 10 dana, otkako je palestinska grupa Hamas izvela napade na Izrael.

„Brutalni napad naših neprijatelja bio je usmeren na jevrejski narod. Teško da postoji dom u Izraelu u koji nije stigao talas bolne tragedije koju smo doživeli“, rekao je izraelski predsednik.

Prema njegovim rečima, “dubina zajedničke tuge dokazuje da su svi građani Izraela jedna izraelska nacija“.

„Imamo divnu naciju, naciju koja zna da nema drugog izbora i nema drugu zemlju“, zaključio je Hercog.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    katastrofa za jevreje je počela oni izgleda uopšte nisu svesni u kojoj su opasnosti i to svojom zaslugom...nikakav solomonov hram na brdu neće izgraditi oni jer NEĆE BITI NI BRDA NI JERUSALIMA..koje kamikaze jbte ja sam mislio da su jevreji pametniji i mnogo mudriji ljudi...to im je što im je sami sebe su gurnuli u rernu...nema potrebe ovo više komentarisati oni su bivši narod tamo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *