ХЕРОЈ! “Изашао сам из багера и рекао – НЕЋУ РУШИТИ КОНАК!” Мирослав Копривица се ПРЕКРСТИО испред манастира Светог Василија и кренуо пешке ка Улцињу

HEROJ! “Izašao sam iz bagera i rekao – NEĆU RUŠITI KONAK!” Miroslav Koprivica se PREKRSTIO ispred manastira Svetog Vasilija i krenuo peške ka Ulcinju

10 juna 2020

BAGERISTA Miroslav Koprivica iz Nikšića odbio je da građevinskom mašinom sruši konak sestrinstva koji su meštani pre dva tri meseca počeli da grade u okviru manastira Svetog Vasilija Ostroškog u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje.

U sredu ujutro oko 5 sati, Koprivica je stigao ispred verskog objekta, zajedno sa kolegama iz firme “Vilusi kompani” doo.Međutim kad su krenuli iz Nikšića niko mu nije rekao šta treba da se ruši.

– Rečeno mi je da bagerom idem za Ulcinj, ali mi niko nije rekao šta treba da se ruši. Tek na licu mesta, u zaleđu Ulcinja, ispred manastira, shvatio sam šta treba da radim. Izašao sam iz bagera i rekao – neću rušiti konak, niti učestvovati u tome, kazao je Koprivica.

Čovek se ispred verskog objekta prekrstio, i peške krenuo ka Ulcinju.

Od manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju do Ulcinja ima oko 13-tak kilometara.

Pre nego što je krenuo da se udaljava od manastira, na Miroslava je vršen pritisak da ruši konak. Međutim, za Miroslava Koprivicu nije bilo dileme – rušiti objekat u manastirskoj porti neće.

Prema nezvaničnim informacijama “Novosti”, umesto Koprivice u bager je seo sin vlasnika firme “Vilusi kompani”, Marko Daković i građevinskom mašinom počeo da ruši, i srušio započeti konak manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju.

KOMENTARI9 komentara

 1. test01 says:

  Marko Daković je znaci srusio - izgleda Hrvat?

 2. E.Lirsch says:

  BOG ti dobro dao, JUNACE!

 3. Kulak says:

  Hitno treba saznati adresu tog nekakvog milogorskog kretena marka dakovića.

 4. Pravda says:

  Ovome potomstvo nece trajati.

  • Gardista says:

   Dakovicu govedo, jajaro poltronska, opet cemo sagraditi, ne brini. Za saku para izdao si dedovinu, to ti na dobro izaci nece, a tebi Koprivice bog ti zdravlja i srece dao. Mirno spavaj, junace i uzivaj u mirnoj savesti

   • Cp6a says:

    Glupo je da se ponavljam, kad si ti to mnogo bolje rekao. Svaka čast.

 5. Kosovac says:

  Rušenje pravoslavnog objekta u sredini gde ima dosta muslimana, navodi sve ljude da formiraju svoje mišljenje o tom postupku. To se mišljenje posle u medijumima nazove prosto: „Teorija zavere“. Posle je sve lako, novinari tu Teoriju ižvalave, mi pročitamo, karavan može da prođe.

 6. persida says:

  Dakovic je gnjida, ne imao poroda ni srece nikada.

 7. Đedo says:

  Iso Mahmutović nije ukaljao ni ruke ni obraz, nije hteo da udari na srpsku i crnogorsku svetinju Petra II Petrovića Njegoša iako je za to mogao da plati žestoku cenu! Štaviše, kratko i jasno poručio: „Neću da rušim nečiju svetinju, da ukaljam obraz i ruke, da na đecu bacim sramotu i prokletstvo“. Dakle možeš bit Srbin, bilo koje vjere bio.A biti nesoj u današnju mn ništa lakše dakovićima, djukanovićima... Dobru se ne mogu nadati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *