HEROJ-NOVOROSIJE: Kozak-rudar bacio se pod ukrajinski tenk sa svežnjem bombi

HEROJ-NOVOROSIJE: Kozak-rudar bacio se pod ukrajinski tenk sa svežnjem bombi

8 jula 2014

5041U borbama protiv kaznene ekspedicije kijevske hunte ustanici masovno demonstriraju junaštvo koje podseća na podvige sovjetskih vojnika u Velikom otadžbinskom ratu.

Aleksandar Skrjabin, 55-godišnji kozak iz Krasnodona u borbi kod graničnog prelaza Izvarino razneo je sebe ispod tenka, kako bi zaustavio nadiranje ukrajinskih snaga.

Aleksandar Skrjabin je bio rudar-monter u Talovskom rudniku.

On je prilikom odbijanja napada, spasavajući svoje ranjene drugove na koje je išao ukrajinski tenk da ih pregazi, uzeo svežanj granata i sa njima se bacio pod tenk. Poginuo je kao heroj, iza ovog rudara-ustanika ostale su žena i dve kćerke.

Svedok podviga Aleksandra Skrjabina je njegov prijatelj J.V, koji je u istoj borbi ranjen u nogu:

„To je Aleksandar Skrjabin! Moj prijatelj i brat! Znamo se iz detinjstva. Išli smo u isti razred. Služili smo vojsku u isto vreme. Oženili smo se praktično u isto vreme – deca nam idu u isti razred. On je služio u unutrašnjoj vojsci (žandarmerija), ja u Vazdušno-desantnim snagama. Oženili smo se. Živeli smo, družili se, podizali decu (postali kumovi) i eto… rat. Na moje oči je Saška skočio pod ukrajinski tenk i otišao kao heroj, da bi nas spasio! Ne znam šta da kažem njegovoj ženi i kćerkama… Ne znam… Nikad ne bih pomislio da je Saška sposoban da uradi nešto takvo. On je heroj! PRAVI HEROJ!!! Uskoro bi napunio 55 godina.

Bila je bitka kod Izvarina. Saška se bacio pod tenk s rečima: „I vi ćete sa mnom!“ Niko od naših nije to očekivao. Znaš, sramota me je što ja živim, a Saške više nema. Osvetiću ga, makar poginuo. Nema ga više. Oprosti – teško mi je. Takva smrt je najveći podvig!!! Mi sada idemo u napad sa rečima: Ustaj, ogromna zemljo“.

Izvarino je granični prelaz između Luganske republike i Rusije.

Zahvaljujući borcima poput Aleksandra Skrjabina, predsednik Luganske republike Valerij Bolotov mogao je da danas saopšti: „Armija LNR prisilila je ukrajinske da odstupe od Luganska. Linija frotna se izmenila u našu korist“.

Bolotov je još podvukao: „Odbrana naše republike je ojačala. Sada smo u prilici da zaustavimo neprijatelja jer imamo i oklopnu tehniku i artiljeriju. Imamo i višecevne raketne bacače Grad, haubice i PVO-sisteme“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ranko says:

    Nekmuje vjecna slava,heroji nikada ne umiru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *