ХЕРОЈСКИ, НЕВЕРОВАТАН ПОТЕЗ ЕКВАТОРИЈАЛНЕ ГВИНЕЈЕ: Заказали седницу СБ УН о Косову

HEROJSKI, NEVEROVATAN POTEZ EKVATORIJALNE GVINEJE: Zakazali sednicu SB UN o Kosovu

20 januara 2019

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je Kosovo na dnevni red sednice koja bi trebalo da se održi 7. februara, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Ekvatorijalna Gvineja se herojski drži. Oni su stavili Kosovo na dnevni red, bez obzira što su SAD i Velika Britanija bile žestoko protiv. U daljim razgovorima će se videti da li će oni tražiti glasanje“, rekao je Dačić za TV Prva.Do sada se, kaže Dačić, nije glasalo da li će se Kosovo naći na dnevni red podsetivši da Velika Britanija kada je bila predsedavajuća nije htela da stavi Kosovo na dnevni red Saveta bezbednosti, dok Kina jeste.

„Videćemo kako će se dalje odvijati“, rekao je Dačić.

Ministar je podsetio da Ekvatorijalna Gvineja nije priznala Kosovo kao nezavisnu

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Pera says:

  Imajuci SRCE za istinu, tako ljudi spasavaju dusu, pa i celi narodi kao ovi Gvinejci !

  • SENAD says:

   BRAVO,REPUBLIKA,GVINEJA,TITINA ....👊💗💗💗💗💗

 2. Budi Bog s nama says:

  Ekvatorijalna Gvineja kao i većina afričkih zemalja bile su sve u nekadašnjem bloku nesvrstanih zemalja, mi smo njima bili zemlja za ugled. Prvi i poslednji sastanak nesvrstanih zemalja bio je u Beogradu, tako da oni i dan danas revnuju za glavni grad jedne države koja je osnovala taj blok. Bio je to jak i snažan blok kao pandam imeprijalističkim silama, čitaj Amerika i Engleska i Francuska. Blok se raspao raspadom Jugoslavije, što je još jedan razlog urušavanja zemlje koja je tada bila srednja po veličini u svetu i srednja po ekonomskom razvoju. Tada smo mi pomagali zemlje u razvoju, posebno Afriku, ali svoju južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju i nikad dovoljno razvijenu Crnu Goru, više od 10 godina posle katastrofalnog zemljotresa, eno je spomen ploča kod velikog zvona, kod pristaništa na ulazu u stari grad Budve. Valjda će i Milo jednom da prizna da je Kosovo srpsko, da ga ne stigne kazna Božija još i za života.

 3. Dejan says:

  Ministre, lepa vest i za svaku čestitku na uspehu. A u pripremi za tu sednicu imati na umu i sledeće: EU i Amerika se svim silama trude da do skora tri ratujuća naroda, održe BiH kao celovitu državu!!! Istovremeno,ti isti svetski izazivači nemira - EU i Amerika, takođe se svim silama strude da miimo međunarodnog prava formiraju i održe kao samostalnu novu državu nacionalne manjine kosovskih Albanaca na delu teritorije Srbije (koja je potvrđena i Rezolucijom 1244) a sada pod međunarodnom upravom!!! Tim pre zato što Srbija nije ratovala sa Albancima kao narodom, već preduzimala mere protiv nelegalnih naoružanih separatističkih grupa formiranih od strane nacionane manjine kosovskih Albanaca koji su podigli oružanu pobunu podržaanu od strane Amerike sa još 16 članica NATO alijanse!!!! Pa ako tako rade primenjujući dvostruke aršine, zar misle da se Hrvati iz BiH neće nikad priključiti Hrvatskoj,a da to isto ne važi sa Srbe u toj istoj BiH a da to ne izazove destabilizciju ovog dela regiona!!!??????????????????? Dakle, to samo potvrđuje da tom delu međunarodne zajednice nije u interesu stabilnost ovog dela regiona Balkana, već njegova destabilizacija kako bi se Srbija bacila skroz na kolena, skratila i smanjila na najmanju veličinu i prigrabili njeni preostali državni resursi!!! Ako sve ovo vidimo mi koji smo običan narod. A Predsednik naše Otadžbine to ne želi da shvati zato što te činjenice ni ne pominje u svojim političkim nastupima, onda to znači da se saglašava sa takvim stavom Zapada sprovodeći ga u delo i svojim izjavama plašeći narod, poput: „Albanci postaju sve jači“ i da ako ne prihvatimo njegovo „razgraničenje sa Albancima, za 40 godina ćemo braniti Vranje...“, itd..itd...će on „preduzeti teške i bolne odluke po Srbiju“, itd...očekujući narodnu podršku za izdaju!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *