ХЕЗБОЛАХ ОБОРИО ИЗРАЕЛСКИ ДРОН

HEZBOLAH OBORIO IZRAELSKI DRON

9 septembra 2019

Militantna grupa Hezbolah je saopštila da je oborila izraelsku bespilotnu letelicu iznad južnog Libana ubrzo nakon što je prešla iz Izraela.Navedeno je da su militanti oborili bespilotne letelice „pogodnim oružjem“ nad selom Ramieh i da je bespilotni letelica sada u njihovim rukama, prenosi Tanjug pozivajući se na Rojters.

Prošlog meseca voda Hezbolaha Hasan Nasralah zapretio je da će se njegova grupa suprotstaviti i oboriti sve izraelske bespilotne letelice koje uđu u libanski vazdušni prostor, što će, kako je ocenila agencija, pooštriti regionalne tenzije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milan says:

    Mediji su katastrofalno neobjektivni. Izrael ne pominju kao agresora i ne kažu recimo da je Izrael izuzetno militantan. Izrael nije militantan kad šalje svoje dronove u Liban ili kad izraelski vojni avioni lete iznad neba Libana? Aha samo je militantan Hezbolah jer pripadnike Hezbolaha treba naučiti da ne brane svoju teritoriju, da budu mirni i da dozvole izraelsku okupaciju Libana. Na agresivne i militante poteze Izraela kako se drugačije može odgovoriti nego vojnički tj. militantno. Hezbolah je i politička organizacija koja učestvuje u vladajućoj koaliciji u Libanu, a posebno ima svoje vojno krilo zbog konstantnih i dugogodišnjih provokacija Izraela u Južnom Libanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *