ХЕЗБОЛАХ ПРЕТИ ОКУПАТОРИМА: Када завршимо са Исламском државом, крећемо на Американце!

HEZBOLAH PRETI OKUPATORIMA: Kada završimo sa Islamskom državom, krećemo na Amerikance!

21 marta 2017

hezbollah_recruits_07262016_1 4 Syria 54

Predstavnici iračkog Kataib Hezbolaha upozorili su američke trupe da će se pretrpeti teške posledice, ukoliko ne napuste teritoriju Iraka nakon uništenja Islamske države (ID) u toj zemlji.

„Ukoliko Amerikanci ne napuste Irak, biće na nišanu islamskog otpora Iraka“, rekao je predstavnik Kataib Hezbolaha Džahar al Hoseini, prenela je Irna.

On je naglasio da glavni izazov u Iraku više nije ID, dodajući da glavni cilj Vašingtona nije konsolidacja Iraka, već preuzimanje kontrole na čitavoj teritoriji države.

„Angažman SAD-a u Mosulu i Al Anbaru nije usmeren samo ka uništenju ID-a. Amerikanci žele da obezbede trajno prisustvo u regionu“, naglasio je Hoseini, dodajući da je prisustvo Amerikanaca daleko opasnije od Islamske države, pošto oni imaju dugoročne planove za Irak.

Upozorenje Kataib Hezbolaha usledilo je nakon brojnih optužbi iračkih dobrovoljačkih snaga koje učestvuju u borbi protiv ID-a i pojedinih članova iračke vojske da su američki helikopteri evakuisali vođu ID-a Al Bagdadija i celo rukovodstvo terorističke organizacije iz Mosula.

Izvor: Pravda

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *