Hezbolah se priprema i mobiliše za rat protiv SAD u Siriji

Hezbolah se priprema i mobiliše za rat protiv SAD u Siriji

2 септембра 2013

HezbolahLibanska vojno-politička organizacija Hezbolah počeli su s mobilizacijom snaga pred mogući napad SAD-a na Siriju, prenosi Press TV pozivajući se na izjave svedoka. Podsetimo, Hezbolah je ograničeno učestvovao u sirijskom sukobu za vreme bitke za Kusajr, uz libansku granicu, početkom leta.

Vođa Hezbolaha, Hasan Nasralah, najavio je veće angažovanost u Siriji ako se za to pokaže potreba.

„Ako mislite da ćete ubijanjem žena i dece… uništavanjem naših četvrti, prisiliti nas na povlačenje s naših pozicija prema Siriji, varate se“, poručio je Nasralah putem video veze s tajne lokacije.

„Ako smo imali 100 boraca u Siriji, sada ćemo imati 200. Ako smo imali 1,000 boraca, sada ćemo ih imati 2,000. Ako smo ih imali 5,000, sada ćemo ih imati 10,000. Ako borba s ovim radikalnim teroristima to zahteva, ja i celi Hezbolah borićemo  se u Siriju“, rekao je vođa Hezbollaha.

Po pitanju terorističkog napada u Bejrutu rekao je: „Ove ekstremističke skupine rade za Izrael, kao i – bez sumnje – za SAD i neke regionalne zemlje koje ih svojim obaveštajnim službama kontrolišu. Juče su postavili bombu u Dahiju, ko zna gde će je postaviti sutra? Oni ubijaju sunite kao što ubijaju šiite, ubijaju hrišćane kao što ubijaju muslimane, bombarduju džamije kao što bombarduju crkve“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u