ХИЛ ИМА ПОРУКУ ЗА ВУЧИЋА КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ КОСМЕТ: Амерички амбасадор се опет поставља као врховни судија

HIL IMA PORUKU ZA VUČIĆA KADA JE U PITANJU KOSMET: Američki ambasador se opet postavlja kao vrhovni sudija

26 septembra 2023

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do napada na tzv Kosovska policija kod sela Banjska na severu Kosova.

U Beogradu je danas otvoren 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, a jedan od posetilaca bio je i američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil.On je u izjavi za Srbija danas najoštrije osudio jučerašnji napad na tzv kosovske policije i izjavili da „nema opravdanja“ za takav čin.

– Međutim, smatramo da na Kosovu treba mnogo toga da se uradi, uključujući održavanje mira i dijaloga. Ono što smo do sada uradili nije dovoljno da se suočimo sa problemima. Nadam se da će to intenzivirati diskusiju o tome šta dalje treba da se radi – rekao je za Srbiju Danas američki ambasador.

Podsetimo, juče je došlo do napada na tzv Kosovska policija kod sela Banjska na severu Kosova. Tom prilikom jedan pripadnik policije je poginuo, a drugi je ranjen. Takođe, tokom potere za napadačima koji su se sklonili u manastir Banjska, ubijena su trojica napadača.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obeležio je tzv premijera Kosova Aljbina Kurtija kao najodgovornijeg za najnoviju eskalaciju nasilja.

– Moja najvažnija poruka večeras onima koji misle da će izvršiti najveći pritisak da Srbija prizna nezavisno Kosovo, ne samo ja, već i ceo srpski narod, ojačao je svoje uverenje da vam kažem: Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo. Možete sve da nas pobijete, možete da radite šta god hoćete – nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo, Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, monstruoznu tvorevinu koju ste napravili bombardovanjem Srbije, koju ste napravili svim mogućim lažima. A da li smo spremni da razgovaramo – da ćemo uvek pričati. Uvek. I zaboravite na priznanje Kosova, formalno i neformalno – poručio je predsednik Srbije.

KOMENTARI12 komentara

 1. Dejan says:

  Zauzeti Kosovo TJ osloboditi???? Azdaju treba gadjati u glavu. Kako?? SRJ nije ratovala protiv albanaca vec protiv zlotvora I belosvetskih ubica NATOa. Tako treba ubiti ambasadira Zlotvorske tvorevine pa dalje ratovati, sati I'm do znanja da nisu dobrodosli u Ovi zemlju I da se ne osecaji bezbedno ni oni a ni ostala zapadna gamad.

 2. VUK says:

  UBICA NA MESTU ZLOCINA

  • VUK says:

   prepoznace se nebrinite

 3. Gagi says:

  Odlicno, narod neka krvari i gine od devedesetih, ovi politicki olosi neka pregovaraju do beskraja. Nije im los posao, lepo sve to oni smisljaju i realizuju, UVEK su njihove usluge potrebne sludjenom narodu. Ako je iko jos pri pameti, neka analizira "uspehe" tog rada i angazovanja najpovlascenijih u drzavi. KOJI su TO uspesi Srpskog naroda od devedesetih do danas sa ovim "strucnjacima" koji su silom zauzeli drzavne resore i nase zivote. U Srbiji je danas intelektualna hajducija.

 4. Ficko says:

  Neće on još dugo

 5. Hill of shit says:

  pijanduro kaubojska narkomanska, bezaces ko tvoji iz Afganistana i sa Krima.

 6. persida says:

  Ne postavlja se Hil kao vrhovni sudija, ON JESTE PREDSEDNIK SRBIJE. Ko to nije shvatio, nek ide na pecanje.

 7. Perun says:

  Kristofer Hil u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ustašama... Tajna beleška sa sastanka u SAD četiri dana pred OLUJU: Kristofer Hil podržao Hrvate da izvrše etničko čišćenje!..... 20. 01. 2023...... Oluja nije samo hrvatski već i američki zločinački poduhvat nad Srbima, u kom je lično učestvovao američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil. – Do sad neobjavljena Haška dokumenta..... Ceo članak sa dokumentima OVDE..... https://borbazaistinu.rs/tajna-beleska-sa-sastanka-u-sad-cetiri-dana-pred-oluju-kristofer-hil-podrzao-hrvate-da-izvrse-etnicko-ciscenjefoto/ ...... PS Protiv ovog Familijinog čauša niko u Srbiji se ne usudi da podnese krivičnu prijavu, za učešće u etničkom čišćenju Srba iz Hrvatske..... Da je Predsednik Republike Srbije, Srbin, rodoljub, on bi odbio da primi akreditivno pismo ovog saveznika ustaša i učesnika u genocidu, počinjenom srbskom narodu.

 8. Perun says:

  Zastrašujuće priznanje ambasadora Kristofer Hila........... 21. januara 2023.......... Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil u poslednjem intervjuu izašao je iz domena politike, čak i iz nadmenog ponašanja velike sile, osionog umišljaja da je kolonijalni upravnik, i ušao u polje čiste i suštinske neljudskosti. Njegovoj ekselenciji, gostu iz Sjedinjenih Američkih Država, iskreno nije jasno kako Srbi ne mogu da zaborave NATO agresiju 1999. godine. Iskusni diplomata Hil iznosi pomalo zastrašujuće priznanje da je bio razočaran kad je došao u Beograd i kad je shvatio da je u glavama Srba razaranje njihove države 1999. godine još sveže. I konačno, u nastupu jezive bezdušnosti, zvaničnik SAD izgovara rečenicu koja može odmah da uđe u svetsku antologiju užasavajućeg diplomatskog cinizma. Izgovara rečenicu koja može da uđe u istorijske udžbenike ogoljenog političkog bezdušja. Povodom sećanja Srba na 1999. i stalnih podsećanja na taj veliki zločin prema jednoj suverenoj zemlji, Hil za „Nedeljnik“ kaže: „To je kao kada pričate sa nekim prijateljem i on se stalno vraća na neku svađu koja se dogodila davno. Tako je u životu država…“ Znači, za Hila je „svađa prijatelja“ to što je najmoćniji vojni savez na planeti, sastavljen tada od 19 država, 78 dana nemilosrdno i bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bombardovao tadašnju Saveznu republiku Jugoslaviju. Za američkog ambasadora je neshvatljivo da Srbi pamte „prijateljsku čarku“ kada im je NATO sa bezbedne daljine ubio oko 2.500 civila, 89 dece, više od hiljadu vojnika i policajaca. Gost iz Vašingtona ne može da razume da Srbi još pamte da su im „iznervirani prijatelji“ porušili mostove, spržili fabrike, razorili pruge, ostavili buktinju, pepeo i prah. Diplomata ne može da pojmi da se žrtva posle 23 godine ne smeška zaljubljeno svom dželatu sa kojim se „prijateljski sporečkala“. Za njega je 1999. godina bila – „davno“. Da li Hil zaista veruje da treba zaboraviti i krenuti dalje u zajedničku budućnost, ako ti „prijatelj“ jednog dana zapali kuću, ubije dete na noši, osakati porodicu, odseče šljivu, otruje svinje i kokoške i odseče glavu psu.

 9. Perun says:

  Kao i svaki zločinac, zločinac Hil se vratio na mesto zločina.

 10. Milutin says:

  Naravno da Hill ima puno razumevanje za državni teror. Amerika funkcioniše na principima državnog terora nad celim svetom. Njihov način života. Ubijanje svih koji neće dobrovoljno da umru od gladi. Ko podigne glavu da se brani od njihovog državnog terora biva proglašen za teroristu. Kap vode u odnosu na okean njihovog državnog terora. I oni koji bivaju ubijeni od strane njihovog državnog terora, bez obzira na izvršioca, ne zaslužuju ni zrno sažaljenja. A kamoli procesiranja. A kad izvršilac državnog terora pogine, do zuba naoružane, tada ima da budu sprovedene najstrože kaznene ekspedicije. Policijske, vojne, političke. 10 za jednoga. Proučili su dobro svu raspoloživu literaturu 3. Rajha. I unapredili. Strahovito. Zašto Amerikanci nisu zaboravili 11.Oktobar nego sravniše sa zemljom 5-6 država. I vredelo im je svih žrtava. Mislim na pola miliona Iračke dece. Treba samo dislocirati one jadne Indijance iz njihovih rezervata i povući ručku za spiranje govana. Zajedno sa Hillom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *