ХИЛ НАСТАВИО ДА ПОНИЖАВА СРБИЈУ: Одбио да осуди Куртија због пропагирања „велике Албаније“ у Тетову

HIL NASTAVIO DA PONIŽAVA SRBIJU: Odbio da osudi Kurtija zbog propagiranja „velike Albanije“ u Tetovu

15 avgusta 2023

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristofer Hil kratko je prokomentarisao posetu premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija Tetovu, mimo zvaničnih protokola, uz simbole „velike Albanije“.

Poručio je da pozicija SAD ostaje nepromenjena u vezi sa situacijom na severu Kosova i Metohije i formiranju ZSO.Hil je ispred Palate Srbija, nakon uručenja donacije srpskoj policiji, upitan da prokomentariše posetu Kurtija Severnoj Makedoniji, i da li to ugrožava dijalog Beograda i Prištine, rekao:

„Prepustiću vašoj mašti šta ljudi mogu misliti o tom događaju u Tetovu, ili pitajte nekog drugog“.

Odgovarajući na pitanje koji će biti naredni koraci američke administracije kako bi se smirila situacija na severu Kosova i Metohije i formirala Zajednica srpskih opština, Hil je rekao da pozicija SAD ostaje nepromenjena.

„Sva ova pitanja treba da se rešavaju kroz Briselski dijalog, jer je to sredstvo da se reše svi problemi koji su nastali. Naravno da bi svi želeli da se to reši što pre, a ne da se odugovlači, ali ostaje da to treba uraditi kroz dijalog koji je u toku i videćemo šta će se desiti u narednim nedeljama“, naveo je ambasador SAD u Beogradu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Da li je bilo ko normalan ocekivao neki drugi odgovor. Sa ovim Briselskim dogovorom bih napravio paralelu kao nekada sa Minhenskim. Kada se Cemberlen vratio u London i slavodobitno mahao sa sporazumom o nenapadanju koji je napravio sa Hitlerom, jedan politicar zvani Cercil je mudro izneo svoje politicke stavove. On je tada izjavio, Britanija je sramno izgubila svoju dusu potpisujuci dogovor koji nikada nece biti ispunjen jer ce do rata doci pre ili kasnije. Osvajacka i kolonizatorska sila nikada nije postovala ili ispunila dogovoreni sporazum, uvek je to bio test da se sagleda situacija i spremnost protivnicke strane. Ovaj "nas" Briselski sporazum, kao sto vidimo, obicno je zamlacivanje i trosenje velikih para i vremena na jalova putovanja. Srbi neka dremaju i neka uzivaju u pobednickom politickom rijalitiju, imamo valjda teskom mukom i vanvremenskim znanjem postignut sporazum na koji niko ne obraca paznju. Ocigledno je, bice ono sto biti mora. Doduse, bolje nekada i kasnije nego juce.

  2. milorad5 says:

    KRISTOFER-BUDJAVA NEKON SVINJA:)NEĆE NI PENZIJU DOBITI AKO NASTAVI OVAKO:)ŠUTNULI SU GA KAO KERA OVDE...LEPO JE DA SE BAR JEDAN NEGATIVAC MAKAR I SITCAJEM OKOLNOSTI SUOČAVA SA PLODOVIMA SVOJIH ZLOČINA SVAKI JBN DAN:)MISLIM DA JE BESAN KO DROGIRAN PACOV IZ LONDONSKE KANALIZACIJE :)I TO SVAKI DAN.AKO,AKO IMA BOGA,KRISTOFERE CRNI SINE :)JBACEMO TE DOK NE POLUDIŠ:)

  3. Beli Orao says:

    Ovo đubre treba šutnuti u dupe i to direktno do Amerike!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *