ХИЛ ПОНОВО ПРОВОЦИРА

ХИЛ ПОНОВО ПРОВОЦИРА

5 марта 2024

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил изјавио је данас да је важно погледати чињеницу да Србија ради добре ствари за Украјину, али да се о неким стварима прича, а о некима не.

Хил је то рекао на Копаоник бизнис форуму, говорећи о усклађивању спољне политике Србије са ЕУ.„Ако погледате чињеницу да се српски председник (Александар Вучић) четири пута за 10 месеци састао са украјинским (председником Владимиром Зеленским), то су смислени сусрети, чињеницу да је српска Привредна комора предузела кораке да позове привредну комору Украјине, да разговарају и потпишу Меморандум о билатералној реконструкцији Украјине, то су важни кораци“, рекао је Хил.

Амбасадор је нагласио да људи требају да имају на уму чињеницу да Србија покушава да учини неке ствари на свој начин, можда некада и на бољи начин него што неко други ради.

Он је истакао да је важно да Србија преузме вођство у иницијативи „Отворени Балкан“ која подразумева концепт регионалне интеграције у којом су успостављени начини сарадње као у ЕУ и додао да ти шаблони сарадње опстају и не дозвољавају да проблеми настали ван Европе уђу у ЕУ.

Према његовим речима, Србија заправо предлаже регионалну интеграцију.

Подсетио је да је једно време проширење било скинуто са дневног реда али да сада није и да је Србија на путу којем припада.

„Србија долази у ЕУ са сопственом личношћу, а та личност Србије обухвата односе са најразличитијим жељама са којим земље западне Европе нису имале односе. То значи да Србија може да донесе на сто нешто другачије. Истовремено када говоримо о било ком клубу тај клуб мора да осигура да нови чланови донесу вредности и да подржавају вредности и интересе клуба“, рекао је Хил.

Према његовим речима фер је да се одржавају разговори и да се дубље зађе у неке од питања који сугеришу другачијег играча за столом као што Србија може да буде.

KOMENTARI7 коментара

 1. Velika Metla says:

  Док год су на власти разни Тадићи, Дачићи, Вучићи и остали квислинзи овај терористе и сатаниста може да прпвоцира. Да је на влсти макар ЈЕДАН ЈЕДИНИ Србин могао би овај терориста и сатаниста да кевће али са неке далеке дистанце. Овако док год су на власти они које је управо овај сатаниста и терориста поставио има овако да буде. Србија је БАНАНА назови држава.

 2. Velika Metla says:

  Док год су на власти разни Тадићи, Дачићи, Вучићи и остали квислинзи овај терориста и сатаниста може да првоцира. Да је на власти макар ЈЕДАН ЈЕДИНИ Србин могао би овај терориста и сатаниста да кевће, али са неке далеке дистанце. Овако док год су на власти они које је управо овај сатаниста и терориста поставио има овако да буде. Србија је БАНАНА назови држава.

 3. Gagi says:

  Bla, bla , bla. Ta svetski povezana neradnicka administracija pravi krize a potom ih "resava". To je njihov posao i zivotna egzistencija. Ti ljudu su najgore neradnicke krvopije i kamen oko vrata narodima da bi mogli normalno da zive. TO je ta "elita" koja stvara haos, sto je veci haos, zivotna egzistencija im je sigurnija. Ima takvih na ovom svetu, svoj "uspesan" zivot su zasnovali na nesreci drugih.

 4. Ivke says:

  Zasto se interessujemo i iscudjavamo za takve osobe? Pa to je njegov posao . Mi samo trebamo nas posao da radimo, pazimo svoje probleme a ne o njemu da raspravljamo. A ako nam smeta proglasiti ga nepozeljnim i to je to.

 5. da da says:

  Ustaša se sastaje sa ustašom,na račun Srba i srpske države.

 6. Milutin says:

  Naravno da ćemo sarađivati sa Ukrajinom. Oni su kao i Rusi naša braća. To što se događa u Ukrajini događalo se i nama u bratoubilačkim ratovima 90-tih. A kao ni nama ni Ukrajini nije neprijatelj Rusija. Imamo istog neprijatelja. Zapad. Ovakav kakav je danas. Izopačen. Izvrnutih vrednosti. Bez moralnih kočnica. "Zapad" je uvek postojao. Razlikovao se po tome dali je bio na severu, jugu, zapadu ili istoku. Doduše nikad nije bio ovakav, sveobuhvatan. Bio je regionalna jer svet nije bio globalno selo kao što je danas. A Zapadu bi bilo mnogo bolje da se uključi u nasatajući poredak ravnopravnosti. Jer ako se ne ujedinimo svi oko ove ideje koliko sutra i zapadu će neko postati Zapad. Ko zna sa koje strane sveta i sa kakvim idejama. I današnji Zapad će onda biti krivac za propuštenom šansom za celo čovečanstvo. Za mnogo stotina godina. A što se Srbije tiče, Hill je i neznajući potpuno u pravu. Jer Hill misli na političku Srbiju. Ali ne leži tu snaga Srbije. Snaga Srbije je u njenim ljudima. Sposobnim da se uhvate u koštac i sa nadolazećim tehnološkim izazovima i sa društvenim promenama. Jer najveći broj u sebi čuva ljudskost i čovečnost kao osnovu sa kojom gradi svoju kuću. I čuva svoj dom.

  • Velika Metla says:

   Милутин, да смо ми у Југославији били браћа неби пуцали једни на друге. Мени браћа шиптари, балије, усташе, јанези нису. Ни по чему. Теби очигледно јесу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u