ХИЛАРИ КЛИНТОН иде у затвор!?

ХИЛАРИ КЛИНТОН иде у затвор!?

11 јануара 2016

hillary-clinton-456z6zhСпекулације да ли ће или неће против Хилари Клинтон бити подигнута кривична оптужница тренутно су главна предизборна нагађања на почетку ове године у Сједињеним Америчким Државама.

Вашингтонски “поверљиви извори” кажу, како преноси портал пјмедиа.цом, да је истрага ФБИ о објављивању поверљивих података кроз преписку преко приватне адресе електронске поште Хилари Клинтон достигла критичну масу која је потребна да бивша државна секретарка буде кривично гоњена због кршења федералних закона.

Уколико и дође до кривичног гоњења то би могло да буде по следећим тачка будуће оптужнице:

1. Неправилно објављивање и задржавање тајних података.

2. Уништавање државних списа.

3. Лагање савезних агената.

4. Лагање под заклетвом.

5. Ометање правде.


Према подацима “инсајдера” прикупљени докази су “непобитни”, а цела афера знатно надилази “аферу Петреус” (Дејвид Петреус, пензионисани генерал са четири звездице, бивши командант америчких снага у Ираку и Авганистану и, такође, бивши шеф ЦИА који је осуђен због одавања поверљивих подтака љубавници која је писала књигу о њему).

Има и оних који тврде да је ФБИ ангажован на заташкавању и да ће Биро дати мишљење да нема основа за кривично гоњење, када се очекује да ће цела збрка настала објављивањем њених и-мејлова (е-маил)проћи.

Ипак, број оних који то тврде је у мањини.

Већина извора у Вашингтону је рекла да је истрага озбиљно спроведена и да је све завршено, још пре два месеца, односно да је случај против Клинтонове чврст.

Уколико ова истрага исплива у јавност и оптужница буде подигнута тешко је очекивати да ће Хилари Клинтон успети у намери да постане прва жена председник САД. Ипак, различити сценарији говоре да би могла да остане у трци и чак стигне до финала.

С друге стране, њено избацивање из трке омогућило би многим кандидатима демократа да изађу из њене сенке.

Колико у томе удела има и брачни пар Обама остаће да се види, али је познато да они нису у табору Хилари Клинтон.

У ствари гласине које се шире по вашингтонским кулоарима кажу да би у том случају тим Мишел Обаме добио зелено светло за њену кандидатуру.

(пјмедиа.цом)

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u