ХИЛАРИ КЛИНТОН иде у затвор!?

HILARI KLINTON ide u zatvor!?

11 januara 2016

hillary-clinton-456z6zhSpekulacije da li će ili neće protiv Hilari Klinton biti podignuta krivična optužnica trenutno su glavna predizborna nagađanja na početku ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vašingtonski “poverljivi izvori” kažu, kako prenosi portal pjmedia.com, da je istraga FBI o objavljivanju poverljivih podataka kroz prepisku preko privatne adrese elektronske pošte Hilari Klinton dostigla kritičnu masu koja je potrebna da bivša državna sekretarka bude krivično gonjena zbog kršenja federalnih zakona.

Ukoliko i dođe do krivičnog gonjenja to bi moglo da bude po sledećim tačka buduće optužnice:

1. Nepravilno objavljivanje i zadržavanje tajnih podataka.

2. Uništavanje državnih spisa.

3. Laganje saveznih agenata.

4. Laganje pod zakletvom.

5. Ometanje pravde.


Prema podacima “insajdera” prikupljeni dokazi su “nepobitni”, a cela afera znatno nadilazi “aferu Petreus” (Dejvid Petreus, penzionisani general sa četiri zvezdice, bivši komandant američkih snaga u Iraku i Avganistanu i, takođe, bivši šef CIA koji je osuđen zbog odavanja poverljivih podtaka ljubavnici koja je pisala knjigu o njemu).

Ima i onih koji tvrde da je FBI angažovan na zataškavanju i da će Biro dati mišljenje da nema osnova za krivično gonjenje, kada se očekuje da će cela zbrka nastala objavljivanjem njenih i-mejlova (e-mail)proći.

Ipak, broj onih koji to tvrde je u manjini.

Većina izvora u Vašingtonu je rekla da je istraga ozbiljno sprovedena i da je sve završeno, još pre dva meseca, odnosno da je slučaj protiv Klintonove čvrst.

Ukoliko ova istraga ispliva u javnost i optužnica bude podignuta teško je očekivati da će Hilari Klinton uspeti u nameri da postane prva žena predsednik SAD. Ipak, različiti scenariji govore da bi mogla da ostane u trci i čak stigne do finala.

S druge strane, njeno izbacivanje iz trke omogućilo bi mnogim kandidatima demokrata da izađu iz njene senke.

Koliko u tome udela ima i bračni par Obama ostaće da se vidi, ali je poznato da oni nisu u taboru Hilari Klinton.

U stvari glasine koje se šire po vašingtonskim kuloarima kažu da bi u tom slučaju tim Mišel Obame dobio zeleno svetlo za njenu kandidaturu.

(pjmedia.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *