ХИЛАРИ СЛУЧАЈНО ОТКРИЛА нуклеарну тајну САД?!

ХИЛАРИ СЛУЧАЈНО ОТКРИЛА нуклеарну тајну САД?!

21 октобра 2016

HIllary Rodham Clinton

Кандидат за председника САД из Демократске партије Хилари Клинтон на последњој предизборној дебати можда је открила тајне информације о нуклеарним могућностима земље, преносе амерички медији.

Говорећи у директном програму, Хилари Клинтон је изјавила да се републиканцу Доналду Трампу не може поверити контрола над нуклеарним оружјем САД и да се не би нашло 10 људи одговорних за наоружање који би му поверили „нуклеарно дугме“. Осим тога, бивша државна секретарка је рекла да од тренутка давања наређења о коришћењу нуклеарног оружја до фактичног лансирања потребно четири минута, преноси телевизија „Фокс њуз“.

– На крају крајева, питање нуклеарног оружја лежи у чињеници да, када председник изда наређење, оно мора да се реализује. Прође око четири минута од тренутка давања наређења до кад одговорни људи за нуклеарно оружје то изведу – рекла је Клинтонова.

Изјава Клинтонове о периоду од четири минута између наређења и лансирања нуклеарног оружја се може оценити као нарушавање тајности операције, сматрају експерти за безбедности америчке телевизије.

– Није битно да ли је тачна цифра од четири минута, све што се односи на могућности САД о извођењу одбрамбеног удара је обично тајна информација. Она има склоности ка томе да користи своју ранију позицију бившег државног секретара како би створила утисак да је упозната, као да она има одговоре, уместо да заштити информације – изјавио је телевизији бивши сарадник Афричке команде Дон Мегвајар.

Представник предизборног штаба Клинтонове је одбацио оптужбе да је кандидаткиња демократа открила тајне информације. Он је представио телевизији неколико медијских чланака и научних радова у којима се детаљно описује процедура нуклерног реаговања САД.

KOMENTARI2 коментара

  1. Miki says:

    Koji su ovo debili kada su takvim budućim drzavnicima omogućili da za samo cetri minuta sprže planetu Zemlju. Dakle svi životi zemljana od sada vrede samo četri minuta života. OVO SU PSIHIČKI RETARDI i nezaslužuju ni da se muvaju oko lansirnih tastera.

  2. padre says:

    Slaba mu je to odbrana, kad se zna da mediji prenose što jim ko kaže, aobično je kao "rekla-kazala" dok neko od odgovornih to ne potvrdi, a ako to bivši sekretar kaže, onda tu mora da ima nešto!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u