ХИЉАДУ БРИТАНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА послато у Украјину

HILJADU BRITANSKIH SPECIJALACA poslato u Ukrajinu

3 decembra 2018

SEĆATE li se kako je London u BiH – nekoliko meseci pre njenih opštih izbora – poslao grupu svojih specijalaca i za političke operacije i manipulacije?

Uprkos tome, Milorad Dodik i njegova SNSD imali su najuspešnije izbore dosad. Jedino su Bošnjaci uspeli da Hrvatima za člana Predsedništva BiH ponovo izaberu Željka Komšića.

BiH je za Zapad mnogo manje važna od Ukrajine u kojoj predsendički izbori treba da se održe 31. marta. Zato je u tu zemlju – kako je otkrio Bi-Bi-Si na ruskom – već stiglo „nekoliko grupa pripadnika tajne britanske 77-me brigade“.U toj brigadi je preko 1000 ljudi a Bi-Bi-Si priznaje da su obučeni za „realizaciju vojnih zadatak preko interneta, psihološki uticaj i informacione operacije“.

Iako se radi o „nekoliko grupa“, može se smatrati da Velika Britanija već sada ima znbačajno vojno prisustvo u Ukrajini.

Britanci su već – i direktno i indirektno – učestvovali u ukrajinskim vojnim operacijama protiv dveju donbaskih republika, a grupe koje su pristigle verovatno imaju zadatak i da pomognu više nego nepopularnom Petru Porošenku da nekako dobije martovske izbore. A takođe: u planiranju i izvođenju novih antiruskih provokacija i operacija.

Britanska vlada već četiri godine realizuje projekat Integrity Initiative sa osnovnom ambicijom pariranja „ruskoj propagandi i lažnim vestima“.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da je jedini zadatak Integrity Initiative – ocrnjivanje Rusije.

Nije isključeno da je Porošenko po britanskim instrukcijama upravo pozvao sunarodnike da zbog Rusije „drže barut suvim“.

On je nemačkim medijima rekao minule nedelje da Rusija ima nameru da zauzme gradove Mariupolj i Berdjansk. Navodno: zbog otvaranja kopnenog koridora prema Krimu.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Posmatrac says:

  Da Bog da da sve I jedan dobije sidu.

 2. Taipova Češma says:

  I 2985 vreća za..........

 3. pulr says:

  Pa muka mi je kao i Rusima,i na kraju TREBA osvojiti TO STO GOVORE da vec PTESTANU-kao da je RUSIJI do ZEMLJE pa ima je napretek! A ovi ce se vratiti u KOFCEZIMA!

 4. raikkonen says:

  glupi rusi..naoruzajte IRA..stvorite atmosveru i u shkotskoj,svi su oni ugnjeteni od strane incestnih malobritanaca ..nek gori incestnima pod noge,a na kraju i potopite to ostrvo zla!

  • Kiki NS says:

   Dobra ideja...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *