HISTERIJA – Kada Amerika izmišlja i vidi opasnost tamo gde ne postoji

HISTERIJA – Kada Amerika izmišlja i vidi opasnost tamo gde ne postoji

7 avgusta 2014

9AP01111902067Zapadna histerija oko Rusije postaje sve veća. Vojna vežba, planirana još pre godinu dana, sada se tumači kao agresija Moskve i kao odgovor na to, NATO pojačava oko Ukrajine vojne snage i naoružanje.

U četvrtak je u akvatoriju Crnog mora uplovio vojni brod oružanih snaga SAD – Vella Gulf. Opremljen PVO i PRO „Idžis“, višenamenskim helikopterima, raketama Tomahavk i Standard, brod se praktično odomaćio u Crnom moru. Napušta ga samo na nekoliko dana, jer je to propisano međunarodnim pravilima. U njegovom odsustvu, akvatorijom patroliraju brodovi drugih država članica NATO. Oni su pozvani, prema rečima zapadne alijanse da „obezbeđuju mir i stabilnost u regionu“. Ovo je razlog i za održavanje velikih vojnih vežbi alijanse NATO u pribaltičkim državama na samim granicama Rusije. Neophodnost da menja svoje planove, kao i povećavanje intenziteta i obima vežbi alijansa objašnjava politikom ograničavanja. Oni dakle imaju nameru da „ograniče rusku agresiju“ koju oni konkretno vide i u vojnim manevrima koji se održavaju čak 800 kilometara od granice sa Ukrajinom, govori ekspert Viktor Baranjec:

Nekako to sve ispada vrlo čudno. NATO je tokom poslednjih meseci tri puta pojačao intenzitet vojnih vežbi u različitim regionima Evrope. Ali, kada Rusija, koja je još 2013.godine utvrdila plan i po njemu sprovodi vežbe i manevre – to izaziva gotovo panične napade u štabovima NATO i SAD. Vidimo tradicionalno licemerje Vašingtona i Brisela.

Bacajući krivicu na Rusiju za stvaranje geopolitičke opasnosti, SAD snabdevaju Ukrajinu novcem, dostavljaju oružje, opremu i savetnike. NATO planira da Ukrajinu označi kao svog vanblokovskog saveznika. A u mnogobrojnim intervjuima generalni sekretar alijanse Andres fog Rasmusen govori da članice bloka sremaju svoje jedinice za brzo reagovanje koje bi mogle da odgovore na opasnost od strane Msokve.

Sa svoje strane Moskva čini sve da smiri ovu situaciju gde zvecka oružje oko Ukrajine. Zapad se plaši mitskog nakupljanja ruske vojske oko ukrajinske granice- na kojoj, trebalo bi reći, rade i posmatrači OEBS, mada zapravo više lete na patrolnoj avijaciji NATO. Ali, ako na Zapadu ne veruju svojim podacima Ministarstvo odbrane RF je spremno da dostavi svoje. Resor ima nameru da u skorije vreme otvori internet stranice gde će biti dostupne informacije i fotografije o svim vežbama i svemu ostalom što organizuju i sprovode Oružane snage RF. Na taj način objektivna informacija će biti na raspolaganju kako obaveštajcima na Zapadu, tako i svima koji se za to interesuju.

(Glas Rusije)

KOMENTARI2 komentara

  1. marko says:

    Evo vam nekoliko minuta sa obezbedjivacima mira u svetu. Prvoklasne ubice za Ciganinom na celu: https://www.youtube.com/watch?v=52E5Ku0HoGY&feature=share

  2. soko says:

    kadbi svinja znala staje dinja nebi jela kovna,tako merika sa saveznicim,onisu fasisticki duh.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *