ХИТАН ОДГОВОР – ПРОТИВ СРБИЈЕ?! НАТО слуге ОПKОЛИЛЕ нашу земљу, све под ДИРИГЕНТСKОМ ПАЛИЦОМ…

HITAN ODGOVOR – PROTIV SRBIJE?! NATO sluge OPKOLILE našu zemlju, sve pod DIRIGENTSKOM PALICOM…

21 maja 2019

U sklopu međunarodne vojne vežbe „Hitan odgovor 19“, u Hrvatsku je došlo 286 pripadnika i 71 vozilo oružanih snaga Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Slovenije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

Navodi se da je preko graničnog prelaza Karasović stiglo šest motornih vozila i 22 pripadnika vojske Crne Gore, a preko graničnog prelaza Ličko Petrovo Selo došlo je 99 pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa 17 motornih vozila IKS-MMVB i tri teretna vozila, prenosi Hina.Iz vojske Severne Makedonije preko graničnog prelaza Bajakovo u Hrvatsku je stiglo ukupno 30 pripadnika sa 12 motornih vozila, a preko graničnog prelaza Macelj 135 pripadnika i 36 motornih vozila iz sastava vojske Slovenije.

Navodi se da su vojne snage tih zemalja došle na vojni poligon „Eugen Kvaternik“ kod Slunja.

Hina je ranije prenela da su u sklopu međunarodne vojne vežbe „Hitan odgovor 19“ u zadarsku luku Gaženica stigla dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice (HRM) „Krka“ i „Cetina“ iz kojih se „iskrcalo stotinu pripadnika oružanih snaga Republike Albanije i kosovskih bezbednosnih snaga sa 23 vozila“.

Ministarstvo odbrane Hrvatske je u nedelju u saopštenju navelo da se među 1.600 vojnika, koji učestvuju u vežbama, nalaze pripadnici vojski Hrvatske, Slovenije, Mađarske, SAD, Albanije, Crne Gore, Poljske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Litvanije, Severne Makedonije, BiH, Italije i Nemačke, kao i pripadnici „oružanih snaga Kosova“.

Međunarodna vojna vežba „Hitan odgovor 19“ odvija se od 10. maja do 6. juna na teritoriji Hrvatske na vojnom poligonu kod Slunja, u kasarni „Josip Jović“ u Udbini, kao i na području Slovenije i Mađarske.

Vežbu planira i vodi Komanda američkih snaga za Evropu, sa težištem na uvežbavanju snaga zemalja-članica A-5 inicijative.

Članice te inicijative, koja nosi naziv i Američko-jadranska povelja, jesu Albanija, Hrvatska, Severna Makedonija, Crna Gora, BiH i SAD, dok je Srbija 2008. godine dobila status posmatrača.

KOMENTARI4 komentara

 1. Rafmanjinov says:

  Vucic se igra vatrom,da li u Srbiji ima neko normalan,i da reaguje,biti neutralan ne znaci da te nece napasti,to je iluzija,sad je pravo vreme da se konacno Rusiji dozvoli da u Srbiji postavi svoje baze i da se konacno uclanimo u ODKB.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  KROmanjonci jednostavno moraju da budu deo nekakve Jugoslavije :-))) U ovoj sa ovim pekinezerima od pola mil.-milion stanovnika, KROmanjonci su sad glavni, najveći, lideri :-))))))))))

 3. samostalan says:

  Putin je iza Vucica, on je grobar Srbije, sto brze to shvatite, bice vam bolje. Zapadne hijene nas komadaju samo zato jer imaju zeleno svetlo iz Rusije.

 4. Velika Metla says:

  Novi Hitler u drugačijoj odori sakupio svoju paščad. Ništa novo,sem da su zaboravili da se istorija ponavlja. Dolazi vreme da ih potsetimo! One tkzv "srbe" koji bi iskazali i najmanje sažaljenje prema "regionu" tretirati kao najgoreg dušmanina. Uza zid!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *