ХИТАН САСТАНАК ОДКБ-а!

HITAN SASTANAK ODKB-a!

14 aprila 2018

Na sastanku saveta organizacije učestvovaće i generalni sekretar ODKB-a Jurij Hačaturov.

Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) na inicijativu Rusije saziva hitan sastanak saveta u vezi sa napadom zapadne koalicije na Siriju, saopštila je pres-služba ove organizacije.

„Danas se, u vezi sa situacijom oko Sirijske Arapske Republike, a na inicijativu Ruske Federacije, saziva hitan sastanak stalnog saveta Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti“, piše u saopštenju.

Objavljeno je da će na sastanku učestvovati i generalni sekretar ODKB-a Jurij Hačaturov.

Članice ODKB-a su Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Rusija i Tadžikistan.

Ranije je američki lider Donald Tramp najavio udare na Siriju. Operacija je počela u 21.00 po američkom vremenu (4.00 po moskovskom).

U operaciji su učestvovale i Francuska i Velika Britanija.

KOMENTARI6 komentara

 1. Kulak says:

  Putin će hitno formirati komisiju.

  • kojic jovan says:

   Rusija me duboko razocarala...

   • Miraš says:

    Sve je u redu. U Zapadnim medijima stoji da su pre napada aktivirali i član 5 Povelje NATO alijanse o kolektivnoj odbrani u slučaju da dodje do sukoba sa ruskim snagama u Siriji. Po mnogim tumačenjima taj Član 5 kolektivne odbrane mogu da aktiviraju samo ako je napadnuta teritorija neke države članice Alijanse. Teritorija Sirija ne pripada toj alijansi. Ali i to su protumačili kako im se hoće. Tek o tome ne vredi sa njima raspravljati, jer to je samo njihova vojna zadruga. Izgleda da su bili spremni da zbog mogućeg vojnog dejstva Rusije protiv njih da proglase rat NATO - Rusija. Ovo je možda iz straha da ne budu žestoko poraženi u Siriji direktno od Rusije što bi još više narušilo njihov poljuljani imidž vodeće svetske velesile. Ali možda je i sa opakom namerom da se svetski rat što pre pokrene. ... Iz razumljivih razloga mnogi od nas ne mogu da znaju u kom stanju obučenosti i opremljenosti je SAA sada nakon sedam godina rata i nakon više od dve i po godine većeg druženja sa ruskim instruktorima. To više ni slučajno nije neiskusna vojska.

   • Miraš says:

    Član 5 "Svi za jednog jedan za sve" dosad su tumačili da važi samo ako je napadnuta teritorija neke od zemalja članica Alijanse. Ali sad su počeli da tumače da to važi ako su napadnuti bilo gde u svetu. Mini NATO trojka koju smo upravo videli u nedelu možda je očekivala da će doći do eskalacije sukoba i pozvaće sve članice. Najopasnije je što bi pozvali i Tursku koja je druga po snazi u alijansi, a i tu je blizu i u turskoj bazi Indžirlik smeštene su i nuklearne bombe. Turska ni ne raspolaže sa ključevima takvog NATO magacina. Dakle kao da su bili spremni da tek napola odbeglu Tursku vrate u svoje redove.

 2. slobo says:

  I osuditi napade .

 3. milan says:

  zovite Jeljcina.Zao mi bre Sirice,glupi kao mi Srbi pa se ponadali.Nekada slavna Ruska armija danas nema m.da,ili ih zabole

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *