Хитан састанак у Приштини! Албанци ДОБИЛИ ЋУШKУ и од НАТО: Немојте да вас опомињемо за север Kосова

Hitan sastanak u Prištini! Albanci DOBILI ĆUŠKU i od NATO: Nemojte da vas opominjemo za sever Kosova

31 januara 2019

Komandat združenih snaga NATO admiral Džejms Fogo pozvao je Kosovske bezbednosne snage da se pridržavaju ograničenja kad je u pitanju delovanje na severu Kosova.

Admiral Fogo sastao se u Prištini sa premijerom i predsednikom lažne države Kosova Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem i ministrom Daliborom Jeftićem.– Fogo je naglasio potrebu da se aktivnosti KBS ograniče u skladu sa pismom Tačija iz 2013. godine, gde se navodi da KBS neće delovati na severu Kosova bez prethodnog odobrenja NATO – stoji u saopštenju Kfora.

Admiral Fogo je tom prilikom naglasio da Specijalne policijske snage Kosova nisu deo KBS i da se tu mora napraviti razlika.

On je podsetio albanske zvaničnike i na stav NATO da će svaka promena mandata KBS značiti i preispitivanje nivoa angažmana Alijanse sa Kosovskim bezbednosnim snagama i naglasio da se na tom pitanju trenutno radi u sedištu NATO u Briselu.

– Admiral Fogo je naglasio da očekuje da tranzicija KBS bude postepena, transparentna i inkluzivna i da bude u oordinaciji sa NATO i međunarodnom zajednicom – saopštava Kfor.

Komandant NATO združenih snaga u Napulju podsetio je da Alijansa kroz Kfor ostaje posvećena obezbeđivanju sigurnosti na Kosovu i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu.

Fogo je najavio da će povodom obeležavanja 20 godina postojanja misija Kfor odati počast svim svojim pripadnicima koji su dali živote za bezbedno i sigurno okruženje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rale says:

    Zar stvarno ima neko ko veruje u ove američko-šiptarske igrice???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *