ХИТАН ЗАХТЕВ ИЗ ПРИШТИНЕ УПУЋЕН СРБИЈИ! Траже од Запада да реагује!

HITAN ZAHTEV IZ PRIŠTINE UPUĆEN SRBIJI! Traže od Zapada da reaguje!

24 oktobra 2020

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova najoštrije osuđuje hapšenje kosovskog državljanina Agima Đocaja u Srbiji, saopšteno je iz ministarstva.

– Đocaj je flagrantno uhapšen tokom tranzitnog putovanja kroz teritoriju Srbije. Ministarstvo zahteva od Srbije hitno puštanje na slobodu Agima Đocaja i Nezira Mehmetaja, koji su nepravedno pritvoreni već deset meseci – navodi se u saopštenju.Takođe ističu da su optužbe protiv njih neutemeljene, namerne i politički motivisane, te tzv. Ministarstvo spoljnih poslova poziva Brisel i države Kvinte da se obrate vlastima u Beogradu, da, kako navode, jednom zauvek zabrane takvu nezakonitu praksu neosnovanog pritvaranja kosovskih građana koji prolaze kroz teritoriju Srbije.

– Takvo ponašanje je u suprotnosti sa osnovnim ljudskim pravima, sporazumom o slobodnom kretanju postignutim u Briselu 2011. godine i potpuno suprotno duhu sporazuma o opredeljenjima Vašingtona za ekonomsku normalizaciju. Stara politika Srbije, koju vodi Vučić, i dalje je u suprotnosti sa svim evropskim vrednostima kojima teže i u suprotnosti su sa izjavama koje daju pred međunarodnom zajednicom o navodnoj ‘posvećenosti i spremnosti’ ka procesu pune normalizacije odnosa sa Kosovom – dodaje se u saopštenju.

Navode da su ove akcije nastavak napora Srbije da sabotira Kosovo, „izdajući lažne poternice i manipulišući njihovim medijskim kanalima kroz stalnu rasističku propagandu“.

– Imajući u vidu ove okolnosti, Ministarstvo spoljnih poslova ponavlja pozive građanima Kosova i sunarodnicima iz dijaspore da izbegavaju putovanja u Srbiju i kroz Srbiju, zbog rizika od zadržavanja i zbog politički motivisanih optužbi – zaključuje se u saopštenju.

(Kosovo Onlajn)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad3 says:

    suoer samo neka preskoče tranzit, šiptari su glavni nosioci zaraze u evropi oni rade za one koji žele da bavce na kolena sve evropske ržave i podvedu ih pod potpunu kontrolu birokrata iz brisela kroz ov kvazi epidemiju.Što manje šiptara prodje srpskim drumovima to manje zaraze će biti ,jadna stoka i nije svesna da su OKUŽENI coronom i gde god ih je mnogo tamo divlja epidemija a upravo ih ima mnogo u glavnim žarištima,italija, španija, nemačka, francuska a u engleskoj su najjača mafija pod zaštitom james bonda i kraljice ,kad ono tamo tek ludilo od korone, jače nego bilo gde.Preko njih i još nekih nomadskih griupa se širi virus neveezano za granice jer oni grance i ne prelaze gde i ostali normalan svet.

  2. 1389 says:

    Takvo ponašanje je u suprotnosti sa osnovnim ljudskim pravima kao što je šiptarsko vadjenje organa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *