ХИТАН ЗАХТЕВ ИЗ ПРИШТИНЕ УПУЋЕН СРБИЈИ! Траже од Запада да реагује!

ХИТАН ЗАХТЕВ ИЗ ПРИШТИНЕ УПУЋЕН СРБИЈИ! Траже од Запада да реагује!

24 октобра 2020

Министарство спољних послова и дијаспоре тзв. Косова најоштрије осуђује хапшење косовског држављанина Агима Ђоцаја у Србији, саопштено је из министарства.

– Ђоцај је флагрантно ухапшен током транзитног путовања кроз територију Србије. Министарство захтева од Србије хитно пуштање на слободу Агима Ђоцаја и Незира Мехметаја, који су неправедно притворени већ десет месеци – наводи се у саопштењу.Такође истичу да су оптужбе против њих неутемељене, намерне и политички мотивисане, те тзв. Министарство спољних послова позива Брисел и државе Квинте да се обрате властима у Београду, да, како наводе, једном заувек забране такву незакониту праксу неоснованог притварања косовских грађана који пролазе кроз територију Србије.

– Такво понашање је у супротности са основним људским правима, споразумом о слободном кретању постигнутим у Бриселу 2011. године и потпуно супротно духу споразума о опредељењима Вашингтона за економску нормализацију. Стара политика Србије, коју води Вучић, и даље је у супротности са свим европским вредностима којима теже и у супротности су са изјавама које дају пред међународном заједницом о наводној ‘посвећености и спремности’ ка процесу пуне нормализације односа са Косовом – додаје се у саопштењу.

Наводе да су ове акције наставак напора Србије да саботира Косово, „издајући лажне потернице и манипулишуц́и њиховим медијским каналима кроз сталну расистичку пропаганду“.

– Имајући у виду ове околности, Министарство спољних послова понавља позиве грађанима Косова и сународницима из дијаспоре да избегавају путовања у Србију и кроз Србију, због ризика од задржавања и због политички мотивисаних оптужби – закључује се у саопштењу.

(Косово Онлајн)

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad3 says:

    suoer samo neka preskoče tranzit, šiptari su glavni nosioci zaraze u evropi oni rade za one koji žele da bavce na kolena sve evropske ržave i podvedu ih pod potpunu kontrolu birokrata iz brisela kroz ov kvazi epidemiju.Što manje šiptara prodje srpskim drumovima to manje zaraze će biti ,jadna stoka i nije svesna da su OKUŽENI coronom i gde god ih je mnogo tamo divlja epidemija a upravo ih ima mnogo u glavnim žarištima,italija, španija, nemačka, francuska a u engleskoj su najjača mafija pod zaštitom james bonda i kraljice ,kad ono tamo tek ludilo od korone, jače nego bilo gde.Preko njih i još nekih nomadskih griupa se širi virus neveezano za granice jer oni grance i ne prelaze gde i ostali normalan svet.

  2. 1389 says:

    Takvo ponašanje je u suprotnosti sa osnovnim ljudskim pravima kao što je šiptarsko vadjenje organa...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u