ХИТЛЕРОВА ТАKТИKА! Kијев згрозио планету, „Фолксштурм“ Зеленског бачен у борбу, свима је јасно шта сада следи!

ХИТЛЕРОВА ТАKТИKА! Kијев згрозио планету, „Фолксштурм“ Зеленског бачен у борбу, свима је јасно шта сада следи!

10 септембра 2023

Након последњег пробоја Оружаних снага Украјине у Работину следи колапс линија украјинске војске, рекао је бивши обавештајни официр америчке војске Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Гегенпол.

– Украјинска армија је на ивици колапса. Чим убаце своје стратешке резерве у овај последњи продор у близини села Работино у Запорожју, којег ће по свему судећи Руси зауставити, више неће имати чиме да ратују – рекао је експерт.Према његовом мишљењу, украјинска војска сада предузима очајничке мере.

– Они тренутно користе последње резерве, Фолксштурм, старе, младе, слабе, недовољно обучене, без познавања тактике, без знања о опреми коју су позвани да користе. Они су насумично бачени у борбу против руске војске, која је веома добро обучена и веома добро опремљена – закључио је експерт.

Раније је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на састанку са руководством оружаних снага рекао да је украјинска војска изгубила више од 66 хиљада људи и 7.600 комада оружја од почетка офанзиве.

Фолксштурм

Подестимо, Фолксштурм је била немачка народна милиција током завршних месеци Другог светског рата. Основан је по наређењу Адолфа Хитлера 18. октобра 1944, и регрутовао је мушкарце између 16 и 60 година који већ нису регрутовани у неку војну јединицу.

Планови да се оформи Фолкштурм у источној Немачкој, као последња мера да се подигне борбена снага, су потекли од генерала Хајнца Гудеријана 1944. године. Kако је Вермахту недостајало људства како би зауставио совјетско напредовање, мушкарци који су радили на пословима који нису проглашени неопходним или који су раније проглашени неспособним за војну службу су мобилисани.

Kада би јединице завршиле свој тренинг и добиле наоружање, чланови су полагали заклетву Хитлеру, и слати у борбу. Немачка је имала обавезно служење војног рока па су многи мушкарци више генерација већ раније прошли барем основну војну обуку када су служили у Рајхсверу, а многи су били и ветерани из Првог светског рата. Било је планирано да се јединице Фолксштурма користе само у својим областима али су многе јединице слате директно на фронт. Ове јединице су највише коришћене током битке за Берлин, у којој је Фолксштурм учествовао у борбама у многим деловима града. Ова битка је била посебно погубна за одреде Фолксштурма, јер су се многи припадници борили до смрти из страха да их не заробе Совјети.

KOMENTARI2 коментара

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    I ukrajinci moraju da se bore do smrti da zaštite svog jehovsko-isusovackog predsednika i divan ekonomski sistem robovlasnicke demokratije koje uvode USA i EU rajh tamo gde potkupe i korumpiraju drzavnike da pristanu da im daju narod koji vode u ropstvo. Biće to junacko uniranje za svete ciljeve ;-))) Cekamo poljake i hrvate ;-)))

  2. Kulak says:

    Kreće bežanija.Gde će? U Miami ili Izrael?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u