ХИТЛЕРОВА ТАKТИKА! Kијев згрозио планету, „Фолксштурм“ Зеленског бачен у борбу, свима је јасно шта сада следи!

HITLEROVA TAKTIKA! Kijev zgrozio planetu, „Folksšturm“ Zelenskog bačen u borbu, svima je jasno šta sada sledi!

10 septembra 2023

Nakon poslednjeg proboja Oružanih snaga Ukrajine u Rabotinu sledi kolaps linija ukrajinske vojske, rekao je bivši obaveštajni oficir američke vojske Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Gegenpol.

– Ukrajinska armija je na ivici kolapsa. Čim ubace svoje strateške rezerve u ovaj poslednji prodor u blizini sela Rabotino u Zaporožju, kojeg će po svemu sudeći Rusi zaustaviti, više neće imati čime da ratuju – rekao je ekspert.Prema njegovom mišljenju, ukrajinska vojska sada preduzima očajničke mere.

– Oni trenutno koriste poslednje rezerve, Folksšturm, stare, mlade, slabe, nedovoljno obučene, bez poznavanja taktike, bez znanja o opremi koju su pozvani da koriste. Oni su nasumično bačeni u borbu protiv ruske vojske, koja je veoma dobro obučena i veoma dobro opremljena – zaključio je ekspert.

Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku sa rukovodstvom oružanih snaga rekao da je ukrajinska vojska izgubila više od 66 hiljada ljudi i 7.600 komada oružja od početka ofanzive.

Folksšturm

Podestimo, Folksšturm je bila nemačka narodna milicija tokom završnih meseci Drugog svetskog rata. Osnovan je po naređenju Adolfa Hitlera 18. oktobra 1944, i regrutovao je muškarce između 16 i 60 godina koji već nisu regrutovani u neku vojnu jedinicu.

Planovi da se oformi Folkšturm u istočnoj Nemačkoj, kao poslednja mera da se podigne borbena snaga, su potekli od generala Hajnca Guderijana 1944. godine. Kako je Vermahtu nedostajalo ljudstva kako bi zaustavio sovjetsko napredovanje, muškarci koji su radili na poslovima koji nisu proglašeni neophodnim ili koji su ranije proglašeni nesposobnim za vojnu službu su mobilisani.

Kada bi jedinice završile svoj trening i dobile naoružanje, članovi su polagali zakletvu Hitleru, i slati u borbu. Nemačka je imala obavezno služenje vojnog roka pa su mnogi muškarci više generacija već ranije prošli barem osnovnu vojnu obuku kada su služili u Rajhsveru, a mnogi su bili i veterani iz Prvog svetskog rata. Bilo je planirano da se jedinice Folksšturma koriste samo u svojim oblastima ali su mnoge jedinice slate direktno na front. Ove jedinice su najviše korišćene tokom bitke za Berlin, u kojoj je Folksšturm učestvovao u borbama u mnogim delovima grada. Ova bitka je bila posebno pogubna za odrede Folksšturma, jer su se mnogi pripadnici borili do smrti iz straha da ih ne zarobe Sovjeti.

KOMENTARI2 komentara

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    I ukrajinci moraju da se bore do smrti da zaštite svog jehovsko-isusovackog predsednika i divan ekonomski sistem robovlasnicke demokratije koje uvode USA i EU rajh tamo gde potkupe i korumpiraju drzavnike da pristanu da im daju narod koji vode u ropstvo. Biće to junacko uniranje za svete ciljeve ;-))) Cekamo poljake i hrvate ;-)))

  2. Kulak says:

    Kreće bežanija.Gde će? U Miami ili Izrael?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *