ХИТЛЕРОВЦИ УШЛИ У ПАРЛАМЕНТ НЕМАЧКЕ! Пред Меркеловом немогућа мисија – МОРА ДА ЗАУСТАВИ НЕОНАЦИСТЕ!

HITLEROVCI UŠLI U PARLAMENT NEMAČKE! Pred Merkelovom nemoguća misija – MORA DA ZAUSTAVI NEONACISTE!

24 septembra 2017

Pronacistička Alternativa za Nemačku (AfD) sa 13,2 odsto osvojenih glasova postigla je istorijski uspeh na izborima i postala treća politička snaga u Nemačkoj. Ovo je prvi put od Drugog svetskog rata da je jedna stranka koja se otvoreno zalaže za ideje koje je svojevremeno proklamovao Hitler ušla u nemački parlament.

Rezultati izbora za Bundestag, tvrde televizije ARD i ZDF, uvode Nemačku u novu političku epohu.

Demohrišćani Angele Merkel su, istina, dobili izbore u Nemačkoj, ali sa daleko manje glasova od očekivanog. Merkelova će i pored očiglednog gubitka podrške dobiti četvrti uzastopni mandat.

Istovremeno, SPD ima najgori rezultat u istoriji! Lider Stranke Martin Šulc poručio je da njegova partija ide u opoziciju.

Nemačka krajnje desničarska stranka Alternativa za Nemačku (AfD), koja je na današnjim izborima prvi put ušla u parlament, obećala je da će „promeniti zemlju“.

– Krenućemo za Merkelovom. Povratićemo našu zemlju i naš narod – rekao je jedan od lidera AfD Aleksander Gauland.

Boris Kalnoki, politički korespondent nemačkog Velta koji prati izbore sa trga Konrad Adenauer kaže da je nakon prvih rezultata jasno da se niko od velikih partija ne oseća prijatno, pa čak ni CDU Angele Merkel.

– Rezultat AfD je opomena za sve – napominje Kalnoki.

KOMENTARI4 komentara

 1. Drug Kimi Maus says:

  Pa sada ovi neonacisti imaju pozitivan efekat, jer oni su u krajnjoj manjini u svojoj zemlji. Nacionalizam vlada svuda, zašto se čudimo germanskom. Neće oni biti hitlerovski već merkelovski da održe nešto i od svoje nacije. Izračunajte samo koliko je stranaca zadnjih 50 godina ušlo u germaniju i postali nemci? To je preko 50% stanovništva nemačke. Koliko je srbija samo izumrla zadnjih 30 godina i nije se osvestila, ali se gura pod jednu šljivu.

 2. micky says:

  Hitlerovci su usli u Parlament... Nije tacno. Hitlerovci su dobili izbore.

  • nobuba says:

   Nek su dobili i treba.Dosta je tog rovarenja po tuđim zemljama.

  • Jovan says:

   Fasisti su na vlasti u Nemackoj (Engleskoj i Americi) vec vise od 30godina, a definitivno od aneksije DDR-Istocne Nemacke od strane Zapada! Alternativa je samo alternativa tom antievropskom unistenju evropskih nacija koji je u toku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *