ХИТНА НАРЕДБА У ВОЈСЦИ ЦРНЕ ГОРЕ: „Све знамо, ко оде на литије…“

HITNA NAREDBA U VOJSCI CRNE GORE: „Sve znamo, ko ode na litije…“

19 februara 2020

Protiv pripadnika Vojske Crne Gore koji budu prisustvovali litijama biće pokrenut disciplinski postupak i biće udaljeni iz službe, pišu „Večernje novosti“.

Osim toga, pripadnici Vojske Crne Gore trebalo bi da utiču i na članove svojih porodica i da ih odvrate od prisustva na protestima protiv Zakona o slobodi veroispovesti.Ovo je, kako „Novosti“ saznaju, samo deo naređenja koje je na sastanku svog kolegijuma, 6. februara, izdao brigadni general Dragutin Dakić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Glavna tema sastanka bile su upravo litije kojima narod iskazuje svoj otpor prema spornom zakonu. Dakić je, kako se navodi u tekstu „Novosti“, obavestio svoje saradnike da je od obaveštajnih službi Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore dobio informacije da pojedini vojnici i oficiri prisustvuju protestima, te da obaveštajci intenzivno rade na prikupljanju podataka o tome koji pripadnici VCG učestvuju u narodnom buntu.

Iako su to navodno verski protesti, usmereni su protiv ustavnog poretka i suverenosti Crne Gore, te ih tih razloga pripadnicima Vojske nije mesto na njima – izričit je bio general Dakić.

On je naredio i da komandanti i rukovodioci održe sastanke sa potčinjenima u svojim jedinicama, te da im skrenu pažnju da „mesto i uloga pripadnika Vojske nije da ruše ustavni poredak, već da brane interese suverene Crne Gore“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Crnja i još Gora je članica fašističkog saveza pljačkaša imena "nato",a kad se prisetimo izjave generala nato-a Frenklina Hodžinsa da je "pravoslavlje strateški neprijatelj nato-a" onda treba SAMO kroz prizmu ove izjave i posmatrati i shvatati ponašanje te fašističke vlasti u CG,i njenog predsednika izvedenog iz komunizma,koji je preko ulice,i srbovanjem,došao na vlast devedesetih godina.

  • Ivana says:

   Ma Milo i milogorci su čisti ustašoidi velko ZLO manjina sastvljena od pokatoličenih Crnogoraca, bošnjaka bivših pravoslavaca koji su primili islam i šiftara. sad oni milogorci manjina upravljaju s 80% pravoslavnih u Srpskoj Crnoj Gori sve zahvaljujući pravoslavnoj mlakosti i popuštanju vekovima nije to od juče.

 2. filip says:

  Pa ne znam ko Crnu Goru vraća u srednji vek. Još jedna maloumna glupost milogoraca. Oni ne znaju šta da smisle da bi okrenuli situaciju u svoju korist, pa smišljaju budalaštine. I sa svakom sledećom sami sebe zakopavaju. Ostje im samo radikalni potezi a to znači njihov kraj.

 3. Gardista says:

  Gotovi ste Miligorci, gusteru cete rep iscupati, ali ce ga on ponovo stvoriti.

  • Ljutić says:

   Nesoju mjesta nema medju Crnogorskim Srbima, Zato završiti Njegošev zavijet. A izdajnički šljam nek prodje kako je i zavrijedio.

 4. petrovgrad says:

  Čvrsti zaključci CKSKJ i komiteta u Titogradu. Alo Tito je umro pre skoro pola veka. Komunizam propao. Srbi su slobodni. Nema jarma komunizma.

 5. Gagi says:

  Ova ucena vojske je surovi moralni izazov.Ovo je moralna vododelnica izmedju vecne casti i prolazne zivotne blagodeti. Svi vojnici na litije, neka Vam daju otkaz, sta ce onda bez vojske. Budite jedinstveni koliko je to moguce, Sveti Djordje je sa Vama, upokojite azdaju.

 6. marko says:

  ne mozes spreciti ljude da izadju na ulice i pripadnike vojske to su ipak srbi prisiljeni da budu sto nisu a vecina je srpska u crnoj gori na litijama je 300 000

 7. vana says:

  Ovo se na konkretan jezik moze prevesti kao "mi u Nato vojsci ne trpimo pravoslavne Srbe". Nasa braca u Hristu, Bugari, Grci i Rumuni bi trebalo da se zapitaju da li im je mesto u toj alijansi koja proganja pravoslavne vernike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *