ХИТНО! ФСБ добио наређење да убије Пригожина?! „Биће то операција великих размера!“

HITNO! FSB dobio naređenje da ubije Prigožina?! „Biće to operacija velikih razmera!“

30 juna 2023

Savezna služba bezbednosti Ruske Federacije (FSB) dobila je zadatak da ubije šefa Vagner grupe Jevgenija Prigožina, saopštio je Kiril Budanov, šef ukrajinske vojno-obaveštajne službe.

Prema rečima šefa Budanova, ruske specijalne službe dobile su zadatak da ubiju lidera Vagnera.– Svesni smo da je FSB dobio zadatak da ubije Prigožina. Da li će uspeti? Samo će vreme pokazati. U svakom slučaju, potencijalni pokušaji ubistva neće se desiti brzo – rekao je Budanov, prenosi Kijev post.

Budanov je rekao da će ruskim specijalnim službama biti potrebno neko vreme da razviju odgovarajuće strategije i dođu do faze u kojoj su spremne za operaciju velikih razmera.

– Međutim… Postoje značajni znaci pitanja. Da li će uspeti da ga izvrše? Hoće li imati hrabrosti da izvrše ovo naređenje? – rekao je Budanov.

Prigožin je u utorak odleteo u egzil u Belorusiju prema sporazumu kojim je okončana kratka pobuna Vagnera.

Podsetimo, u noći 24. juna, u Rostovu na Donu, pripadnici Vagnera zauzeli su štab Južnog vojnog okruga nakon izjave Prigožina da su ruske oružane snage navodno izvršile raketne i bombaške napade na Vagnerove kampove, iako su to demantovali i Ministarstvo odbrane i ruski FSB.

Protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune. Predsednik Rusije Vladimir Putin je postupke pobunjenika nazvao zločinačkom avanturom, ubodom noža u leđa Rusiji i izdajom, izazvanim preteranim ambicijama i ličnim interesima. Kasnije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa Putinom, obavio razgovore sa Prigožinom, nakon čega je Lukašenkova pres služba saopštila da je šef privatne vojne kompanije Vagner prihvatio njegov predlog da se zaustavi pokreta Vagnera u Rusiji i preduzmu dalji koraci za deeskalaciji.

Poprparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Prigožin odlazi u Belorusiju i da će krivični postupak biti povučen. Kremlj je saopštio da je garancija za to reč predsednika Rusije. Lukašenko je 27. juna potvrdio Prigožinov dolazak na belorusku teritoriju. Prema CSO FSB, tokom istrage je utvrđeno da su učesnici pobune 24. juna prestali sa svojim akcijama direktno usmerenim na izvršenje zločina, s obzirom na to, krivični predmet je odbačen 27. juna.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad5 says:

  samo galame ukri..oni jure prigožina od prvog dana i ako uspeju da ga ubiju rećiće da je putin...ovo nije čak ni atentat na prigožina u najavi ovo je samo spinovanje unapred pošto bi ga ukri rado smaknuli da mogu.Pa što da putin odradjuje njihov posao i FSB da "planira operacije velikih razmera":) Kad je dovoljno da ukrima dojave GDE je prigožin i lukašnko u zgodnom momentu povuče svoje obezbedjenje oko prigožina.Ukri će odma da skoče ko budala na federu da ga zveknu...Sve ovo me još više uverava da ih je prigožin nešto gadno zavrnuo i da su tačne priče o velikim parama:)

  • persida says:

   Da, svi kradu, samo je Putin na socijalnoj pomoci, gladuje koliko je siromah.

 2. Velika Metla says:

  E kad to kaže ukro nacista BudalaNov ondaK je to tako.

 3. M says:

  Budanov,što je Uskrsnuo?!?Ili nije ni umro,ni bio teško povređen?!?Tko tu koga nateže za uši ko sansku kozu?!??

  • EkRostand says:

   Baš se pitam odakle se sad pojavio ovaj Budalov,rečeno je da ga je kindžal skenjao,a izgleda da nije.Taj seronja se "proslavio" izjavom da će ubijati Ruse gdjegod može.

 4. milos says:

  Povampirio se

 5. Lug says:

  Došlo zadnje vreme. Najopasnije je verovati svojim očima,kada su mediji zamenili mitraljeze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *