ХИТНО: Русија евакуише своје дипломате из Украјине – ДА ЛИ ПОЧИЊЕ?

HITNO: Rusija evakuiše svoje diplomate iz Ukrajine – DA LI POČINJE?

19 januara 2022

Zbog ratne pretnje, Rusija je započela evakuaciju diplomata iz Ukrajine. Evropa je duboko uznemirena zbog ovog, svi razmišljaju o najgorem scenariju.

Naglo povećan rizik od vojnog sukoba između Rusije i Ukrajine primorao je rusku stranu da počne evakuaciju diplomata sa teritorije ove zemlje.Prema informacijama kojima raspolažu ruski mediji, reč je o evakuaciji 30 ruskih diplomata iz ambasade u Kijevu i konzulata u Lavovu.

Istovremeno, početkom januara Ukrajinu je već napustilo 18 ruskih diplomata. To ukazuje da Rusija visoko ceni rizike vojnih sukoba.

Trenutno nema zvaničnih komentara o evakuaciji ruskih diplomata iz Ukrajine, međutim, stručnjaci to pripisuju ili pretnji direktno samim diplomatama, pošto je u decembru prošle godine nepoznata osoba bacila molotovljev koktel u ogradu ruskog konzulata u Lavovu, ili na pretnju stvarnih vojnih sukoba Rusije i Ukrajine zbog situacije u Donbasu.

Značajno je da su pre nekoliko sati na teritoriji susedne Belorusije na relativno maloj udaljenosti od ukrajinske granice primećene velike kolone ruske vojne tehnike i vozova sa raznim naoružanjem.

Reč je samo o vežbama, međutim, iz takvog pravca Rusija može zadati efikasan udarac snagama Oružanih snaga Ukrajine u slučaju invazije ovih poslednjih na Donbas.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Gagi says:

  Evropa, ta stara i ofucana dama, sa jednom nogom u grobu, nije bila uznemirena kada je palila vatru u Ruskom komsiluku. Zaista su pomislili da su beskrajno dominantni u svoj narcisoidnoj sili i da su svojom surovoscu toliko opcinili i hipnotisali narode, da ovi nece da se brene nego ce samo sagnuti glavu. Toliko su prosti i glupi, nista nisu naucili iz istorije i poraza njihovih "velikih" osvajaca. Posle toliko vekova, nisu shvatili prostu stvar, Sloveni su najjaci kada su pod pritiskom i kada ginu za svoju veru. Nismo mocni kao "oni", koji svoju jacinu duha uvek iznova pronalaze u ugnjetavanju i maltretiranju slabijih, koje primoravaju da im se pridruze i "svojom voljom" izvrse nacionalno samoubistvo. Zbog toga je doktrina njihove politike uvek ista, da na sve nacine oslabe druge, svoje potencijalne oponente na koje nisu ostvarili svoj uticaj. I ovoga puta ce biti kao i uvek do sada, polomice svoje keramicke zube jer je zalogaj tvrd.

  • Robert Wronsky says:

   Iako je, kako ti kazes, stara ofucana dama,vecina tvojih sunarodnjaka sanja da odseli u Evropu ili makar malo sa turistickom vizom, ubere neki euro. Prosperitet, demokracija i normalan zivot krasi ovu "ofucanu damu", za razliku od Rusije, tvoje zemlje ili Ukrajine. Rusi, odnosno Putin, ne mogu prihvatiti da narod moze izabrati ono sto zeli jer bi time time ugrozili svoju oligarhiju, narod bi dobio poticaj da srusi posljednje diktatore u ovom dijelu svijeta.

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  Hriscanska, muslimanderska i cifutska religija su poznate po miru, redu, ljubavi, stalozenosti, poniznosti, uostalom najvise ratova su pokrenuli budisti a i nereligiozni ljudi, jel tako, a-a-a-a-a :-))) Pa ne, nije, istina je ovo: hriscanstvo=muslimanizam= cifutarizam=satanizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *