ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА И РУСИЈА: Америка грубо крши Резолуцију СБ УН 1244

HITNO SE OGLASILA I RUSIJA: Amerika grubo krši Rezoluciju SB UN 1244

30 jula 2020

Vašington, pomažući kosovskim Albancima da formiraju svoju vojsku, grubo krši Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, prema kojoj je na teritoriji Kosova jedino moguće prisustvo mirovnih snaga, izjavio je zamenik zvaničnog predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksej Zajcev.

„Zamisao Vašingtona sastoji se u tome da pomognu kosovskim Albancima da formiraju vojsku. Međutim, na taj način grubo krše Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, koja upravo podrazumeva demontiranje bilo kakvih vojnih formacija kosovskih Albanaca i dopušta jedino prisustvo međunarodnog mirovnog kontingenta“, rekao je Zajcev na brifingu za novinare.Moskva, kako je rekao, poziva sve koji nisu ravnodušni prema situaciji na Balkanu i budućnosti tog „osetljivog regiona“, da ne dozvole korake koji mogu da dovedu do destabilizacije i narastanja opasnog potencijala za sukob.

Mediji su pre nekoliko dana preneli da je drugi deo kontingenta oklopnih vozila iz Sjedinjenih Američkih Država stigao na Kosovo i Metohiju.

To je potvrdio komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama. Kako je dodao, u pitanju je tajni ugovor sa SAD i najavio dalju nabavku naoružanja.

Rama je za Radio Slobodna Evropa rekao da je dopremanje ovog kontingenta povezano sa sporazumom koji je tzv. Kosovo potpisalo sa SAD prošle godine, preneo je Tanjug.

Dodao je da je prošle godine tzv. Kosovo dobilo kao donaciju 27 identičnih vojnih vozila od SAD, dok su pre dve godine kupljena 24 vozila.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kerovodja says:

  Od oglašavanja nema vajde, treba kontramera, naoružavati Srbiju...

  • Zaliv says:

   Od cutanja nema vajde...Ruski zvanicnici su jasno rekli Srbiji da vise nikad nece biti ponovljena 99god, znaci ako zatreba bice naoruzace nas

   • uddu says:

    Ne daj bože da nas NATO više napadne jer sad ćemo proći gore nego 99-e.Sad će nam kao rusi dati neki tamo S-200,S-300 itd,a videli smo u Siriji šta Izrael radi svim tim S-ovima !Ima da nas rokaju do dna grobova naših predaka koji se ionako okreću u svojim grobovima zbog katastrofalne politike ove države prema najbrojnijim svojim članovima,prema nama srbima !Srbiju vode nesrbi !!!!!!!!!!!!!

 2. milorad2 says:

  samo haubice da ih iščačkaju iz rupa

 3. kk says:

  Nikada se Ameri nece odreci Bondstila!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *