ХЛАДАН ТУШ ЗА ХРВАТСКУ: Први потез новог хрватског представника у председништву БиХ

HLADAN TUŠ ZA HRVATSKU: Prvi potez novog hrvatskog predstavnika u predsedništvu BiH

8 oktobra 2018

Novi član Predsedništva BiH, kandidat Demokratske fronte Željko Komšić koji je pobedio Dragana Čovića kao predstavnik iz reda hrvatskog naroda, rekao je da BiH ima pravo da tuži Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu.

„Imamo pravo da tužimo Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete da utvrdite granicu na moru, nećete da ispoštujete čak sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kog mora bi išao taj Pelješki most — preko bosanskohercegovačkog mora“, rekao je Komšić u intervju HRT-u.

Podsetimo, novi članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine su Šefik Džaferović (SDA), Željko Komšić (DF) i Milorad Dodik (SNSD). Za člana Predsedništva iz reda hrvatskog naroda Komšić je pobedio kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića.

(Sputnjik)

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  Kako je inače i rekao onaj američki diplomata "Mi znamo da su sve vlasti koje su došle posle razbijanja Jugoslavije najgori ljudski šljam,ALI nam završavaju posao! I u pravu je bio 100% ! Pita li se ova raja jadna za čije interese izdaju svoj narod i svoju državu(osim naravno za lične interese)? I umesto da ih narod llinčuje taj isti narod ide na izbore i glasa svojega kkrvnika!

 2. Kulak says:

  Željku je majka Srpkinja. Moglo bi tamo biti veselo.

  • Velika Metla says:

   Kulak,ta "srPkinja" koja se uda za baliju ili usrašu je zaboravila da je srPkinja i to odavno! Ta ne sme pomenuti u kući kome je pripadala! Već viđeno!

  • Zoran says:

   Zeljkova majka je muslimanka a otac Hrvat.

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Nije.Majka mu je Srpkinja.Nemaš tačnu informaciju.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Željko Komšić je nedavno kolindu grabar kitarović proglasio licemernom glumicom koja za naivne priča o tobožnjem evropejstvu, a zapravo pjevuši ustaške pjesme.Izgleda da on nije posve negativan lik. Barem je sa stavovima o farizejskom kolindinom liku u pravu.

  • Velika Metla says:

   Vidi ovako,sa Kolindom si načisto,i uvek znaš kakav je njen stav,ali sa ovima "polutanima" nikada nisi načisto! Takvi su za mene najgori! I od takvih se najviše pazim,jer nikada nisam siguran 1'00% kako će reagovati,i šta će uraditi! A za Kolindu i "njene" sam siguran 101% da su mi neprijatelji,te me takvi nikada ne mogu iznenaditi!

  • Željko says:

   @Dražen Jovan Petrović Željko Komšić je OK osoba, veliki lokal patriota, voli svoje Sarajevo, morate znati razliku između Hrvata iz Bosne i Hrvata iz Hercegovine, to su dva različita svijeta, meni osobno jer sam iz Bosanske Posavine rodom su bliži Srbi iz Bosne i Bošnjaci iz Bosne mentalitetom nego Hrvati iz Hercegovine!!

   • Dražen Jovan Petrović says:

    I ja sam lokalpatriota i to veliki,volim moje Trebinje,ali isto tako volim i moj srpski narod,volim Republiku Srpsku i volim Srbiju.

    • Željko says:

     @Dražen Jovan Petrović Nitko vam to ne spori i iznenađuje me vaš komentar! OK ali zašto pola vašeg Trebinja radi u Dubrovniku, na graničnom prijelazu "Ivanjica" su ogromne kolone iz jednog pravca iz Trebinja, posebice ljeti a ka "bratskom" Herceg Novom su manje i gle čudo još taj put vam "bratski" i naplate a ka Hrvatskoj je besplatno!!

 4. Barakuda says:

  Za Komšića su glasali bošnjaci, ne hrvati.... Imaju i oni izdajnika, nismo jedini.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *