ХЛАДАН ТУШ ЗА НАТО: Руски системи С-500 су 20 година испред конкуренције

HLADAN TUŠ ZA NATO: Ruski sistemi S-500 su 20 godina ispred konkurencije

16 jula 2020

Vojni stručnjak Jurij Knutov objasnio kakve sve mogućnosti poseduje najnoviji protivavionski raketni sistem Prometej.

Ruski raketni sistem protivvazdušne odbrane S-500 daleko je ispred svojih zapadnih konkurenata, 15-20 godina ispred najboljeg od njih.Ne samo da se avioni sa stelt tehnologijom ne mogu sakriti od ovog kompleksa, već on može i uništiti ciljeve na udaljenosti od 600 km. Na taj način kompleks može da obezbedi zaštitu od svemirskih objekata.

Jurij Knutov se saglasio da je S-500 sposoban da uništi meteorite. Međutim, prava svrha ovog sistema je potpuno drugačija.

Zbog svojih jedinstvenih karakteristika, za sistem Prometej presresti sve vrste aerodinamičkih ciljeva ne prestavlja nikakav problem: avione, bespilotne letelice i krstareće rakete.

„Takođe može da pogodi balističke ciljeve – interkontinentalne balističke rakete, balističke rakete srednjeg dometa. A najvažnija stvar koju još nijedan kompleks na svetu ne može da učini jeste da pogodi hipersonične ciljeve“, naglasio je ekspert.

Do danas, nijedan drugi kompleks na svetu ne može se pohvaliti takvom mogućnošću. Štaviše, strani sistemi nisu ni u stanju da otkriju hipersonične rakete na sopstvenim radarima.

Sistem protivvazdušne odbrane S-500 nije samo sposoban da reši ovaj problem, već može delovati i kao centralna struktura koja koordinira rad drugih instalacija i formira jedinstvenu mrežu. Takva struktura može da deluje kao svojevrsni hiperzvučni kišobran Rusije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  Sve to ako ih ima dovoljno spremnih da odgovore na masovni napad,kakav će i biti ako bude Veliki(strateški)napad na Rusiju!U protivnom,branjeni ciljevi neće biti obranjeni,nego će biti uništeni!

 2. M says:

  Masovna proizvodnja toga je skupa,a USA-Zapad ima novaca i sposobnosti a vjerovatno i spremnosti,proizvesti i ispaliti na Rusiju istovremeni udar većeg od toga broja,mnoštvo napadnih raketa,balističkih,krilatih,možda i hipersoničnih!Nadam se da Rusi imaju i nekih drugih proturaketnih oružja,npr.laserskih i elektronskih topova,elektromagnetnih ometača itd.?!?U pozor stanju!

  • ervin says:

   Onda bi značilo kraj civilizacije na ovom planetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *