ХЛАДАН ТУШ ЗА ШВЕЂАНЕ: Ердоган – Неће добити одобрење за чланство у НАТО све док чува терористе

HLADAN TUŠ ZA ŠVEĐANE: Erdogan – Neće dobiti odobrenje za članstvo u NATO sve dok čuva teroriste

3 jula 2023

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan danas je poručio da ta zemlja neće odustati od protivljenja ulasku Švedske u NATO, ukoliko ona ne bude prestala da pruža utočište teroristima.

– Naš stav, očekivanja i obećanja koja su data su jasni. U ovom trenutku, branimo iste principe koje smo branili prošle godine. Želimo samo da ostanu verni onome što su potpisali, rekao je Erdogan nakon sastanka vlade, prenosi Rojters.Istakao je da Ankara očekuje od Švedske da prestane da pruža utočište članovima Radničke partije Kurdistana i grupe koju Turska smatra odgovornom za pokušaj državnog udara 2016. godine.

– Svi treba da priznaju da ne mogu da budu prijatelji sa Turskom, ukoliko dozvoljavalju teroristima da demonstriraju na centralnim trgovima njihovih gradova, poručio je turski predsednik.

Prošle nedelje je održan protest tokom kojeg je jedan od dvojice organizatora pocepao i zapalio kopiju Kurana ispred centralne džamije u Stokholmu.

Dok je oko 200 ljudi posmatralo njegov čin, demonstrant je prvo pocepao stranice i njima obrisao cipele, nakon čega je Kuran stavio na slaninu i spalio je, što su Turska i neke druge muslimanske zemlje oštro osudile.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *