ХЛАДНИ РАТ БАЛKАНА KУЛМИНИРА: Хрватска може напасти било коју тачку Србије, али Београд има спреман РАЗОРНИ одговор

HLADNI RAT BALKANA KULMINIRA: Hrvatska može napasti bilo koju tačku Srbije, ali Beograd ima spreman RAZORNI odgovor

15 decembra 2021

U slučaju rasplamsavanja krize u BiH, najmanje 6.000 NATO vojnika moglo bi da se kativira, najavili su evroparlamentarci.

Pukovnik u penziji Ilija Kajtez gostujući u Pulsu Srbije na Kurir televiziji kaže da to nije realno jer srpska strana, odnosno Republika Srpska poslednja je strana kojoj treba rat i kojoj treba da se ugrozi mir.– Nijednim potezom, reči, aktom, korakom RS ne ugrožava mir u BiH. Ono što želi jeste vraćanje na izvorni dejtonski sporazum – naglasio je on i dodao da zapad ima manira da potpiše sve što želite, a kasnije se demontira sve ono što je na papiru.

On naglašava da je tako bilo i u slučaju Briselskog sporazuma, rezolucije 1244 i Dejtonskog sporazuma.

– Postoje ozbiljne izjave aktera prilikom potpisivanja Dejtonskog sporazuma da su muslimanima, tj. Bošnjacima Amerikanci rekli „samo vi potpišite, mi ćemo kasnije dorađivati Dejtonski sporazum u smilsu unitarizacije i ta priča preko specijalnih predstavnika išla do 2016. jer je situacija srpskog faktora bila inferiorna i stalo je. Sada dolazi do jačanja istoka i RS želi da vrati nadležnosti i zaustavi dalja uzimanja, odnosno pražnjenja suštine RS – kaže Kajtez i dodaje da EU nije neutralna, nepristrasna, te da ovim aktom uvođenja sankcija Dodiku vrši dodatni pritisak na RS, Beograd da se ne ide ka radikalizaciji.

Povodom najava predsednika Vučića da će Srbija za namensku industriju trošiti 250 miliona evra godišnje, Petar Vojinović, urednik portala Tango six smatra da će se rešiti problemi.

– To je prva injekcija koja se očekuje u prvom kvartalu sledeće godine. To su razne tehničke poteškoće, a ono što je fascinantno u kontekstu veličine Srbije i njene ekonomije, jeste ulaganje milijardu i 250 miliona evra u sledećih pet godina. Priča se o planskom i postepenom procesu, planu nabavke vanstrategijskih dokumenata, šta od hardvera uzimamo u narednom periodu – objasnio je Vojinović.

Prema njemu, Hrvatska je potpisala ugovor za nabavku najmodernijih višenamenskih borbenih aviona, koji su bolji, pa u narednom periodu može da se pretpostavi da će Hrvatska moći da bombarduje svaku tačku Srbije iz Hrvatske.

– To Srbija ne može, pa povlači neki odgovor sa sobom. Umesto spektakla, da i mi naručimo nešto modernije, dobili smo slojevitu narudžbinu, listu potvrđenih novih letelica i PVO sistema, sve je stalo na helikopterima a radi se na nabavci višenamenskih borbenih aviona, migova, koji su neko međurešenje – rekao je Vojinović.

Kajtez smatra da ovo naoružavanje ne treba da nas zabrine.

– Priča da se naouržavamo da bismo nekog okupirali, to nije tačno, to nije naš manir, mi samo branimo srpske nacionalni svet – zaključio je Kajtez i dodao da smje poslednjih 30 godina sistemski urušavana vojska i namenska industrija.

KOMENTARI11 komentara

 1. Pravda says:

  kurija ne miruje dok joj se ne utre trag, a to dolazi.

  • Beli Orao says:

   Nisu ni svjesni šta će ih zadesiti ! Pancir S1.

  • Ovcoizovani covid idiot says:

   Doslo je vreme naplate za Jasenovac sa kamatama, da vatikanera vise ne bude.

 2. Petrovgrad says:

  Da će bog da vahabije uskoro privežu kamile za kvake bazilike Svetog Marka u Vatikanu. Onda će doći do olakšanja za pravosavlje.

 3. Željko says:

  Hrvatska najljepša i najbolja država u Europi!

  • Gagi says:

   Jeste Hrvatska lepa oteta Srpska pokrajina. Jedino su njeni stanovnici kurvati, moralno i egzistencijalno ruzni. Nisu svoj na svome vec su kao privremeni podstanari, prihvatili da zive u tudjoj kuci koju je oteo neki razbojnik od pravog vlasnika. Sto je gore i crnje, toliko su se uplasili za svoju egzistenciju od tog razbojnika, da ga bezpogovorno slusaju i izvrsavaju svake njegove prohteve koliko god moralno i ljudski to bilo tesko. Jeste da je zivot jedan, ali nije vecan. Zalosno je da neko sebe toliko ponizi i svoj jedini zivot koji je vremenski ogranicen, ustupi na raspolaganje kojekakvim razbojnicima, jos se time i hvali. Iz ovih razloga su Srbi u istoriji dobrovoljno ginuli,nisu dozvoljavali dominaciju goreg nad sobom, kome treba takav slugeranjski jadan zivot. Doduse, ima i onih kojima to odgovara, strah za sopstveni bezvredan zivot ih je trajno ljudski i moralno paralisao. Od te paralizovane skrenute svesti, podstanari su pomislili da je sada ta razbojnicki oteta kuca njihova, jeste privremeno, dok slusate i trpite razne prohteve i izivljavanje razbojnika.

  • Buba says:

   Jeste, jeste ma srm vas bilo.Puna krvi i kostiju srpskih.

  • Ovcoizovani covid idiot says:

   Da al otpozadi.

 4. Crbija cveta says:

  Da, treba razmišljati unapred i "šta ako?" Do sada nismo ni razmišljali da bi nas naša zabludela braća ipak mogla bombardirati ne? To je bolje nego trošiti svoju živu silu. Pa beograd će odgovoriti naguziće se, skinuti gaće i reći "pucajte draga braćo". Jedini problem je što koliko se može videti nama mnogo fućka da branimo ili pripajamo srbe iz srpske i slično. Zar mi da im kvarimo Dejton? Ovo su samo razmišljanja tipa "lazanski" koji ni sam to više nije mogao da podnese. Pa srećno, "ustaće narod na narod i carstvo na carstvo" dakle, to je i pisano, a to i vidimo da se neprestano dešava. U bibliji je istinita i sveta reč božija. Pa na zdravlje, a spasenje je u Hristu, a vi vidite da li ga možete slediti jer samo malo njih ide tim uskim putem.

 5. Patriota says:

  Meni je posebno interesantno to što je Dr.Ilija Kajtez rekao da će Srbija nabaviti višenamenske borbene avione MiG kao dodatnu eskadrilu...Sinoć je Nebojša Stefanović rekao da kupujemo eskadrilu novih lovaca -bombardera...ako to sažmemo u jedno,to samo može biti MiG-35S!!!JA BIH BIO ZADOVOLJAN,A PREZADOVOLJAN SUHOJEM -35 S !U svakom slučaju,i MiG-35 je super,još 12 komada!!!

 6. Pingback: HLADNI RAT BALKANA KULMINIRA: Hrvatska može napasti bilo koju tačku Srbije, ali Beograd ima spreman RAZORNI odgovor - Šajkača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *