ХОЋЕ ДА ИЗАЗОВУ СВЕТСКИ РАТ ПРОВОКАЦИЈАМА: Русија дроновима гађала Румунију, тврде Украјинци

HOĆE DA IZAZOVU SVETSKI RAT PROVOKACIJAMA: Rusija dronovima gađala Rumuniju, tvrde Ukrajinci

4 septembra 2023

Ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitro Kuleba izjavio je danas da Kijev ima fotografske dokaze koji pokazuju da su ruske bespilotne letelice pogodile rumunsku teritoriju tokom noći, tokom vazdušnog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na Dunavu.

Kuleba je to rekao novinarima nakon konferencije za štampu održane u Kijevu, preneo je Rojters.Rumunija je ranije danas kategorički odbacila navode da je teritorija te zemlje bila pogođena tokom napada ruskih dronova na ukrajinsku luku na Dunavu, javlja Tanjug.

Prethodno je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova izneo tvrdnju da su ruski dronovi eksplodirali na teritoriji Rumunije.

Rumunska ministarska spoljnih poslova Luminita-Teodora Odobesku rekla je da teritorija Rumunije nije pogođena u vazdušnom napadu ruskih dronova na ukrajinsku luku na Dunavu tokom noći. Ona je dodala da postoji rizik od nesreća ili incidenata, ali da za sada to nije bio slučaj.

(Politika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. SlavenoSerbija says:

    "Rumunija je ranije danas kategorički odbacila navode da je teritorija te zemlje bila pogođena tokom napada ruskih dronova na ukrajinsku luku na Dunavu, javlja Tan‌jug" - pa valjda bolje znaju ukrajinci šta se dešava u tuđoj/susednoj državi rumuniji od samih rumuna.Pritom bi trebali da znaju da dobar deo teritorije države ukrajine rumuni smatraju svojom teritorijom - e onda su u pravu ukrajinci kad kažu da padaju dronovi na teritoriju ukrajine.Narode ukrajine uzimaj se u pamet i uklanjaj sa vlasti one koji vas prinose na oltar 4-og rajha.Samo vi,građani ukrajine,ma koje narodnosti bili,možete stati na put bespotrebnom pogibelju a u interesu ne vašem većnalogodavaca iz amerike.Dokažite da ste pametniji od drugih naroda kolektivnog zapada i jednostavno kažite - e s a d j e d o s t a .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *