ХОЋЕ ДА ОТМУ БЕЛОРУСИЈУ ОД РУСИЈЕ, да убеде браћу да нису браћа И ДА ТРЕБА ДА СЕ ПОБИЈУ!

HOĆE DA OTMU BELORUSIJU OD RUSIJE, da ubede braću da nisu braća I DA TREBA DA SE POBIJU!

28 maja 2021

Evropska unija želi strateški da približi sebi Belorusiju, a ne da je preda u ruke Rusije, izjavio je austrijski ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg.

– Ono što strateški ne želimo u pogledu Belorusije je da je predamo u ruke Rusije. U proteklim godinama uspevali smo da držimo zemlju u neizvesnosti. Najzad, mi želimo da čujemo da nam je Belorusija bliža, a ne da je odgurnemo. To je strateški izazov sa kojim se suočavamo – rekao je Šalenberg novinarima uoči neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU u Lisabonu.Međutim, on smatra da je u trenutnoj situaciji ispravno ograničenje vazdušnog saobraćaja, kao i dalje sankcije.

Prema njegovim rečima, stvarna „vazdušna piraterija“ koju je sproveo Minsk pokazuje koliki je zaista strah predsednika Aleksandra Lukašenka „pred sopstvenim građanima“.

Evo. čisto da podsetimo pametnjakoviće u Brisleu da se u neka daleka vremena (839-1246), narod sa prostora današnje Rusije, Ukrajine Belorusije) sebe doživljavao kao celinu, ne ni kao Maloruse, ni Velikoruse, ni Beloruse, čak ni kao Istočne Slovene.

Tokom XVII veka se iskristalisalo mišljenje da je ruski narod trojedan (Velikorusi, Malorusi i Belorusi), a da je državna vlast Moskovske države u sva tri dela jedinstvena i zakonita, pošto moskovski kneževi, a potom i carevi, vode poreklo od Aleksandra Nevskog.

KOMENTARI2 komentara

  1. šiško says:

    Nemci, austrijanci i čitav zapadni svet su uvek imali dobre namere prema Slovenima. I onda kad sih napadali i otimali im sve što su stigli, onda kad su ih nemilice ubijali. I Belorusi odlično pamte te dobre namere zapada u toku 2. s. rata kad je napravljen opšti pokolj nad Belorusima. Uostalom, zar još od rimskog carstva nije vladalo, a na primeru Srbije vidimo da i sad vlada uverenje da je Slovene moguće pobediti samo ako budu istrebljeni do poslednjeg. Dakle, mogli bismo parafrazirati: "mrtav Sloven, dobar Sloven". Ne dajte se, braćo Belorusi i ne odustajte od Rusije. Ona vam je najbliža i najbolji oslonac za danas i zauvek.

  2. Beli Orao says:

    Kaže Udav ( zapad uopšteno ) “ lezi lane da te pomilujem “ !!! Samo lud vjeruje zapadu !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *