HOĆE LI BITI KAŽNJENI ZBOG POLITIKE U SPORTU? – Bajern pod istragom UEFA zbog podrške Kosovu

HOĆE LI BITI KAŽNJENI ZBOG POLITIKE U SPORTU? – Bajern pod istragom UEFA zbog podrške Kosovu

12 marta 2014

Bayern_Munich_third_13_14_IMG8Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) otvorila je postupak protiv Bajerna iz Minhena zbog transparenta podrške prijemu Kosova u tu organizaciju, potvrdio je na tviteru poznati novinar Pedro Pinto, šef UEFA pres tima.

Na spornom transparentu izmenjen je slogan UEFA i pisalo je: Reci NE rasizmu, reci DA Kosovu“ i Bavarci se suočavaju sa kaznom od 70.000 evra.

Ovo je već drugi put ove sezone da se na Bajernovim utakmicama u elitnom takmičenju iznosi podrška zahtevima nepriznatog saveza Kosova, nakon što je na utakmici sa Viktorijom Plzen iznet transparent „UEFA prihvati Kosovo“.

Bajern bi mogao da bude kažnjen i zbog još jednog uvredljivog transparenta, mada u tom slučaju još nije otvorena istraga.

Naime, navijači Bavaraca istakli su homofobičan transparent sa karikaturom Mesuta Ozila, nemačkog reprezentativca iz Arsenala.

Dres Bajerna nosi švajcarski Albanac, poreklom sa Kosova, Ðerdan Šaćiri, koji je osvajanje Lige šampiona prošle godine u Londonu proslavio sa kosovskom zastavom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *