ХОЋЕ ЛИ БИТИ НОВЕ америчке војне интервенције на Балкану?

HOĆE LI BITI NOVE američke vojne intervencije na Balkanu?

10 marta 2017

u-s-military-us-army

Predsednik američkog Instituta za međunarodno pravo Don Valas izjavio je da SAD neće napustiti NATO niti promeniti politiku prema EU.

SAD neće napustiti NATO

On je rekao i da Vašington neće ništa menjati u odnosima sa zemljama Zapadnog Balkana.

Valas je za RTS kazao da još ne zna šta će “Evropska unija u dve brzine“ značiti za njene članice, naročito one na istoku kontinenta. On je dodao da se nagađa kako će izgledati Unija posle Bregzita i da li će i kako administracija američkog predsednika Donalda Trampa promeniti politiku prema Evropi i NATO.

Valas je istakao da nema mesta takvim strahovanjima.

– Potpuno sam siguran da SAD neće napustiti NATO, niti Evropu. Sad smo prvi put poslali vojnike i u Norvešku. Cilj je da se Oslu pruži dodatna podrška u odnosu na Moskvu – rekao je on.

Valas smatra da neće biti ni promene politike Vašingtona prema Zapadnom Balkanu.

– Za Zapadni Balkan biće važno ko će biti ambasadori u zemljama regiona, pomoćnik ili zamenik državnog sekretara za region, pošto još nisu imenovani. Mislim da neće biti vojne intervencije, niti bilo čega sličnog. Tramp ne veruje u vojne intervencije, nije odrastao na tome i tu nema opasnosti – zaključio je Valas.

KOMENTARI3 komentara

  1. Sančo Pansa says:

    Malo moregen će biti intervencija ikada višed od strane SAD na Srbe ...Sa ovakvom današnjom Rusijom, vama će biti dobro i ima da slavite ako i vi ne dobijete po turu zajedno sa vašim miljenicima šiptarima kada bude došlo vrijeme sređivanja računa.

  2. USS Sputnjik says:

    Samo su budale vjerovale da će biti drugačije.

  3. Vesko says:

    Jos jedan degen umisljena dzukela!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *