Hoće li „Republikom Sandžak“ platiti izbore?

Hoće li „Republikom Sandžak“ platiti izbore?

28 januara 2014

Vesna Veizovic 225Piše: Vesna Veizović

Očekivani naslov ovog članka bi možda trebao biti „Ko će sa kim i ko će koga“, međutim usled pokušaja zamazivanja očiju sa nekim „novim“ koalicijama, navodnim svađama i „novim“ prijateljstvima, samo od sebe se nameće jedno ključno pitanje : Hoće li uopšte doći do izbora i ko će finansirati te izbore?

Ekonomski analitičari i stručnjaci (koji nisu sa Jejla) nisu ni malo optimistični u pogledu narednih zbivanja, povraćaja privrede iz mrtvih i prolaska ekonomske krize, posebno u ovim okolnostima i sa postojećom garniturom Megatrend doktoranata koji se više bave antiekonomijom nego što uopšte poznaju osnove ekonomije, sve u svemu, pre bi zemlju iz krize izvela jedna intuitivna domaćica nego što će to biti slučaj sa Krstićem, Radulovićem i ostalim Vučićevim stručnjacima sa Zapada koje Mi plaćamo.

Po procenama, dakle istinskih stručnjaka, novac za penzije i plate u javnom sektoru se polako topi, a kako privreda ne može u ovim uslovima da se pomakne sa mrtve tačke, i još ako imamo u vidu sporazum o slobodnoj trgovini koji je stupio na snagu početkom nove godine a koji je samo otežao ovakvo stanje, bankrot nam ne gine.

Kako će i odakle ova Vlada obezbediti novac za izbore?

U najboljem slučaju za izbore je potrebno pola milijarde evra. Čak i da na sledećim računima za struju cifre budu dvostruke, a PDV da povećaju na 30 posto, taj novac do marta ne mogu da skupe. Predstavnici MMF-a u Srbiju na pregled stanja stižu upravo u martu, međutim samo odlaganje do marta i ranije nezadovoljstvo zbog neuspelih katastrofalnih reformi ne znači i da će MMF raširiti kesu i darovati šizofreničnog diletanta od vicepremijera još jednom milijardom sa kojom bi održao socijalni mir i nove izbore.

Koji razlog, ili pravilnije rečeni interes bi imao zapad da finansira sujetnu želju jednog manijalakalnog tipa, koji ne želi premijersko mesto bez izbora (a sa poštenim izborima bi kao bio premijer, malo juče), ako je već sve interese svoje ostvario.

De fakto priznanje Kosova i Metohije, podrška vlastodržaca šiptarskim separatistima i rušenje Ustava republike Srbije, sa jedne strane je napunilo džepove politikanata na vlasti, sa druge strane narod je ostao bez zemlje, praznih stomaka i punih ušiju obećanja, a pak sa treće strane vlada u Srbije je izgubila osnovnu kartu na koju su svi prethodni igrali obezbeđujući sebi što duži ostanak na vlasti uz podršku Zapada. Bez Kosova i ucena nema više ni potrebe za finansiranjem izdajnika. Čini se dakle da su ostali praznih ruku i da sa te strane novac za izbore neće doći, bar ne onoliko koliko su se nadali.

Svakako ostala je Srbija, ulazak u Evropsku uniju, ispunjenje hrvatskih zahteva, udomljavanje emigranata, možda i otcepljenje juga Srbija, ali polako ima vremena, pregovaraće se još dvadeset godina a za sada je prioritet broj jedan- Kosovo i Metohija, zadovoljen.

U svom tom mešetarenju i politikanstvu zapada i domaćih poltrona treba dodati i činjenicu da je i evropska ekonomija blago rečeno poljuljana i da se i samom evru koga već smatraju polumrtvom valutom izmiče tlo pod nogama, te se milijarde, pa makar one bile i bez pokrića ne mogu tek tako rasipati, posebno ne onim neposlušnim i nedostojnim zadatka, u ovom slučaju razdosiljavanja Rusa, koji su i pored silnih sabotaža i opstrukcije od strane domaćih vlastodržaca ipak uspeli da svoj projekat „proteraju“ i Južni tok će poteći.
Razmatrajući sve ove činjenice, zaista deluje vrlo verovatno da možda izbora neće ni biti. Potpuno sam sigurna da Rusi bez svog proverenog kandidata ne bi pomogli održavanju vanrednih izbora koji neće ništa promeniti sem pozicije pojedinih ljudi. Ko će onda finansirati izbore u ovom trenutku i ko ima toliko interesa da se postavlja kao živa meta između istoka i zapada.

I onda, kao šamar otrežnjenja čitam naslov : Vučić Rasimu obećao 10 poslanika!

Rasim Ljajić najpoželjniji koalicioni partner svake vlasti i onaj koji će ostvariti interese Saudijske Arabije u Srbiji, ne samo „Beograda na vodi“ kao najvećeg islamističkog centra u Evropi, sa najvećom džamijom ( mogu samo da zamislim kako mu srce raste zamišljajući to zdanje koje više podseća na raketu nego na kakvu bogomolju) u Evropi već prvom vehabijskom državom sa već ragranatim i vrlo dobro opremljenim centrima za obuku džihadista – republikom Sandžak.

Ljajic i Al Sabah Republikom Sandžak će platiti izbore

Na oko fin i tih čovek, ne previše zabrinut za prava Bošnjaka u Raškoj, sa dovoljnim brojem svojih poltrona koji potražuju prava njegovo ime , Rasim Ljajić je zapravo jedan od vodećih kriminalaca, naručilac ubistava sa čitavom privatnom agenturom plaćenika ispod sebe.

Odakle jednom političaru i poštenom čoveku zametnuto čitavo bogatstvo da isplaćuje brojna kriminalna dela od kojih su pojedina i ubistva, a da ga i pored svedočenja bivših zatvorenika niko ne optužuje a mediji skrivaju, nego od onih za koje od samog početka i radi i čije interese ispunjava.

Krajem godine je u ekskluzivnom intervjuu za Sandžakpres, Ismet Ramović, jedan od aktera otmice deteta iz porodice Starčanin izneo brojne optužbe na račun ovog besposlenog ministra među kojima su i ubistva.

Naglašavajući više puta da je Rasim Ljajić na samom vrhu piramide organizovanog kriminala u Sandžaku, sa izuzetno jakim crnogorsko udbaškim vezama po Beogradu, Ramović je optužio Ljajića da je on organizovao otmicu malog Starčanina, želeći tako da učvrsti položaj kod novopazarskih biznismena i prestavi se kao njihov zaštitik.

Kao dokaz svojih optužbi, Ramović dalje navodi imena ljudi koji su ga posećivali u zatvoru i donosili mu 3000 evra mesečno i pakete hrane, odnosno Predraga Stojanovića bivšeg dekana pravnog fakulteta u Kragujevcu jednog od aktera afere „Indeks“ i izvesne Marije Tošić.

Ramović je optužio Ljajića da je spremao atentat na Sulejmana Ugljanina u periodu kada je ovaj bio gradonačelnik Novog Pazara. Ubistvo je trebao da izvrši izvesni Miljenko Sokoč iz Han Pijeska, bivši major u vojsci Republike Srpske. On je po rečima Ramovića, na insistiranje Ljajića nekoliko dana boravio u Novom Pazaru i pratio kretanje Ugljanina kojeg su tada danonoćno čuvali i vodili od kuće do gradske uprave.

Međutim, ovo je samo poslednja i najsvežija optužba za kriminal ovog ministra koji je sveprisutan u domaćoj policiji, a čija se biografija čisti i od ružnog pogleda a kamoli ovakvih optužbi. Bošnjačkog „Hašima Tačija“ držimo u politici kao malo vode na dlanu , plaćamo ga iz sopstvenog budžeta dok on u našoj državi pravi sopstvenu.
Verovatno su mnogi zaboravili da je upravo Rasim Ljajić među prvima u novijoj istoriji započeo priču o autonomiji Raške oblasti i 1991. godine po nalogu ozloglašenog Alije Izetbegovića raspisao referendum za autonomiju Sandžaka, prikupivši simpatije muslimana po prvi put je zbacio sa vlasti Sulejmana Ugljanina i nakon dosta godina mufljaže na korealiciji Bosna, Saudijska Arabija, Velika Britanija i Srbija tu je i dan danas, bez vike i halabuke dovršava svoj višedecenijski zadatak, otcepljenja još jedne teritorije Srbije.

Nakon što se svim silama uz svesrdnu pomoć zapadnih NVO, finansiran od strane Srbije trudio da „dokaže“ krivicu Srba za ratne zločine na teritoriji bivše Jugoslavije, navodno za dobrobit Srbije i radi ubrzao evrointegracije, nije zaboravio ni svoje sunarodnike te je svaki zločin muslimanski nad Srbima opravdavao ne pridajući mu previše značaja, dok je svom učitelju političkom pored prisustva na sahrani odao posebnu počast i u čitulji: „Poslednji selam, našem dragom predsjedniku…“

ljajic karadzic Republikom Sandžak će platiti izbore

Aleksej Vorobjev je nedavno u svom članku „evropski čovek za Rijad“ , posvećenom upravo Rasimu Ljajiću savršeno razobličio ovog stranog agenta, podsećajući na njegovo političko delovanje od samog početka pa do danas, jer je upravo on uspostavio diplomatske odnose sa Saudijskom Arabijom :

„Ljajićevo delovanje u promociji islamskih interesa, kao i snaga njegovog uticaja na srpsku stvarnost, može se jasno sagledati kroz poslednji primer, uspostavljanja diplomatskih odnosa Saudijske Arabije i Srbije.

Već decenijama Saudijska Arabija otvoreno finansira sve antisrpske protivnike i projekte dajući značajan doprinos stradanju srpskog naroda. U Bosni su finansirali kupovinu oružja muslimanskim snagama, ali i dovođenje mudžahedina iz celog sveta na bosansko ratište. Na Kosovu su godinama finansirali najradikalnije snage albanskog separatizma, a nakon proglašenja nezavisnosti plaćali lobiranje njegovog priznanja. Snosili su deo troškova za zločinačko NATO bombardovanje Srbije, a od početka finansiraju antisrpski rad Haškog tribunala…

Zbog njihovog odnosa prema Srbiji bili su jedina arapska zemlja sa kojom nikada nisu postojali diplomatski odnosi. Oni su uspostavljeni 17.04.2013. godine, a već 05.05.2013. u zvaničnu posetu Rijadu doputovao je Rasim Ljajić, i to na poziv kralja te države Abdulaha bin Abdulaziza al Sauda (7), a tokom trodnevnog boravka u Arabiji sastao se i sa ministrom inostranih poslova Saudom al-Fejsalom i sa ministrom ekonomije Muhamedom al-Džazerom.

Nadam se da je jasno da na ovako visokom nivou ne može biti primljen ministar trgovine bilo koje zemlje, te da se ovako dočekuju samo oni najvažniji gosti. Šta mislite, čime je to zaslužio Rasim Ljajić?!“

Da li onda se nadamo nekim socijalnim nemirima,svenarodnoj revoluciji ili da očekujemo izbore? Zašto bi Aleksandru Vučiću bilo teško da se odrekne Raške oblasti kada je Kosovo i Metohiju tako lako prodao?

seik muhamed bin zajed el nahjan poseta abu dabi aleksandar vucic 1350593729 220712 Republikom Sandžak će platiti izbore

Sudeći po ekonomskoj situaciji i stalnim pretenzijama muslimanskim na naše prostore, ne treba ni sumnjati da će ovaj kriminalni duet dobro proći. Obezbediće se na bar neko vreme socijalni mir, biće para za kupovinu glasova, podmirivanje sitnih partijaša i pijavica što donose sigurne glasove, penzije…

Međutim pita li se Aleksandar Vučić kojoj će se trećoj strani obratiti i koji će deo zemlje još prodati ne bi li se održao na vlasti, ili još gore po njega, kako će uspeti da održi dobre odnose sa Saudijskom Arabijom i Rusijom istovremeno, ako se imaju u vidu politička dešavanja na globalnom planu?!

Rasim ne mora da brine, on će tada već biti u svojoj državi, ali kuda će Vučko…

KOMENTARIJedan komentar

  1. s.a says:

    Cemu ovolika paranoja,pravite teorije zavere tamo gde ih nema,nema vise promena granica,Bosnjaci nemaju zelju za bilo kakovom republikom,a Rasim gleda samo svoje interese.Od tih deset poslanika ,svi ce biti Srbi,nece biti ni jednog Bosnjaka.Gospodjica Vesna je malo zesce primila vest o koaliciji Rasima i Vucica.Pa i ta dzamija koju najavljuje u Beogradu.......napisite slobodno da cete i ovu sadasnju srusiti,u duhu multikulturalizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *