Хоће ли Србија доживети највећи медијски пораз до сада?

Hoće li Srbija doživeti najveći medijski poraz do sada?

4 jula 2015

0-dmitrovic_620x0 ratko 686Piše: Ratko Dmitrović

Plan je sledeći; sedam hiljada ljudi, 11. jula, dakle, za nekoliko dana, treba da dođe u centar Beograda, pred Skupštinu Srbije – u isto vreme dok u Potočarima bude trajalo obeležavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici – i legne na asfalt. Zašto? Zbog Srebrenice. Snažna simbolika, još jača asocijacija, kristalno čista poruka: tela na zemlji, centar Beograda, sve je krenulo iz Beograda, Srbija se izvinjava, traži oproštaj, priznaje krivicu…

Ako se ovo dogodi, a iza plana stoje poznate družine: „Žene u crnom“, Helsinški odbor, Inicijativa mladih, JUKOM… posledice po Srbiju mogu da budu gore i dalekosežnije od onih koje sa sobom nosi engleska rezolucija o Srebrenici.

Naime, iz krugova organizatora procurila je informacija da je za najavljenu predstavu u Beogradu već obezbeđeno tridesetak televizijskih ekipa iz celog sveta a prva rečenica njihovih izveštaja, u to sam ubeđen, glasiće: „Srbija je danas priznala odgovornost za genocid u Srebrenici.“

Pročitajte još od Ratka Dmitrovića:

RATKO DMITROVIĆ: Evo šta Vučić mora da uradi, inače mu sledi veliki lični poraz i dodatno propadanje Srbije

RATKO DMITROVIĆ: Recite sve o Zoranu Đinđiću ili umuknite za sva vremena

RATKO DMITROVIĆ: Demokratija je ubila srpsku kulturu

Može Vlada Srbije da usvaja i saopštava šta hoće, kabinet predsednika Srbije takođe, to u svetske medije neće, ili će rečenica, dve u vrh glave. Izveštaji s performansa za Srebrenicu trajaće koliko bude potrebno da se publici širom sveta usadi „konačna istina“: Srbija je kriva, Srbi su genocidni.

Sve što je do sada u Beogradu rađeno na satanizaciji Srbije i Srba, od strane spomenutih organizacija i njima pripadajućih krugova, nije ni za poređenje s gornjim planom. Ako ovo uspe, lideri nevladinih družina, decenijski pregaoci na betoniranju apsolutne srpske krivice za sve što se devedesetih događalo na tlu bivše Jugoslavije, mogu u penziju. Njihova misija, zadatak, projekat… biće ispunjen.

Inicijator ležanja ispred Skupštine Srbije zove se Dušan Mašić. Verujem da vam to ime ništa ne znači, pa evo nekoliko osnovnih podataka: čovek je svojevremeno učestvovao u pokretanju Radija B-92, te na istom vodio informativni program. Kasnije je radio za Amerikance, pa nešto petljao u G-17 plus (seća li se neko te ekipe?) a danas je novinar britanskog Bi-Bi-Sija. Živi u Londonu. Opet London, opet Engleska.

EVO KO JE DUŠAN MAŠIĆ I KO STOJI IZ NJEGA – „novinar“ koji organizuje akciju „7000“ povodom 20-godišnjice Srebrenice

Ništa se na ovom tlu, punih 150 godina ne događa slučajno, a kad su Englezi u pitanju sve je do tančina isplanirano. Hladno, hirurški i antisrpski. Još od Dizraelija. Mašić je u ovom slučaju, razume se, samo sredstvo.

(Večernje novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Goran says:

  Bude li se to dogodilo u BG , onda je sasvim jasno da su vucko ducko i nicko sastavni dio rezije , glupo bi bilo razmisljati da oni toga nisu svijesni ili neobavjesteni

 2. mija says:

  Da ima ko da organizuje začas bi se pred skupštinu slilo 700.000 ljudi sa transparentima "Stop satanizaciji Srba" i sl, zauzelo sve važne tačke u gradu i tako onemogućilo ovaj cirkus koji se sprema ili bar napravilo opšti cirkus. Ali nema nikog ko bi ljude pozvao. Paraziti i lezilebovići.

 3. kulak says:

  A Jasenovac,Jadovno?

 4. KIKI says:

  Gde je sad opozicija??? Zasto neko ne organizuje narod i ne spreci ovo "divljanje"po Srbiji??? Zar nije bilo dosta!!! SRBI zasto spavate,cemu se nadate??? 11.jula,ispred Skupstine Srbije...zar da Vam 7000 lezilebovica i izdajnika odredjuje sudbinu.

 5. Paloma Blanca says:

  U Srbiji zivi generacija koja je 90-ih zelela slobodu od komunisticke diktature.

 6. rale says:

  Splićo:USTAŠO ne kenjaj, vaše zločine znamo..

 7. Splićo says:

  @rale Znamo i mi vaše...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *