ХОЋЕ ЛИ СРБИЈА СТАТИ НА ПУТ ОВОМЕ? Амерички УСАИД, преко Центра за социјални рад, родитељима отима децу

HOĆE LI SRBIJA STATI NA PUT OVOME? Američki USAID, preko Centra za socijalni rad, roditeljima otima decu

21 novembra 2017

Slučaj maloljetne šestogodišnje devojčice iz Beograda (Marija.T) koja je više od 20 dana odvojena od svojih bioloških roditelja uzburkala je duhove. Prošlo je više od 20 dana od odvajanja 6.godišnje djevojčice Marije T., rođene u Beogradu, od svojih roditelja po Privremenom Zaključku o osiguranju smještaja kojeg je donio Centar za socijalni rad “Zvezdara“ u Beogradu pod brojem 56036-6972/2017 i to: u sastavu Dubravka Gavrilović, Smilja Igić (psiholog) mob. 062/8088497, Jelena Acić (soc. radnik) mob. 062/8013806 i Jasna Matović, mob.062/8013738. Ovo su službeni telefoni na koje možete tražiti odgovore od ovih osoba, samo su, naravno, nedostupni!..

Uvidom u priloženu dokumentaciju mogu se uočiti brojne nejasnoće i nepravilnostu u postupku (Zakon o Općem Upravnom Postupku, druga Zakonska i podzakonska akta koja reguliraju ovu oblast po pozitivnom zakonodavstvu RS kao i kršenje odredaba samog Ustava kao najvišeg pravnog akta i međunarodnih normi, propisa i deklaracija, međunarodnih akata i konvencija.

Obavljen je razgovor sa roditeljima i proučena je dokumentacija vrlo temeljno. Ovaj slučaj je presedan, jer je dijete više od 20 dana fizički odvojeno od svojih roditelja a da je pritom potpuno nejasan sadržaj donesenih akata, radnji i postupanja Centra za socijalni rad “Zvezdara“. Daljim uvidom jasno se vidi da ne postoji pravni niti bilo kakav drugi osnov za oduzimanje djeteta (nema kaznene niti prekršajne odgovornosti roditelja, nema tragova eventualnog nasilja, roditelji su potpuno zdravi, nema svjedoka, nema utvrđenog materijalnog činjeničnog stanja.

Nema ničega, ali dijete je oduzeto!? I sada su Centar za socijalni rad i USAID u velikim problemima jer ne znaju kako opravdati ovu otimačinu, a prenijeli su je mnogi mediji i portali u svijetu.

Majka je izrazila bojazan da će njihovo dijete biti prodano.

S obzirom da je ovo vrlo teška trauma za dijete i njene roditelje, a slučaj nesvakidašnji, kao i to da su spomenute osobe Centra za socijalni rad upotrebljavale riječ “adaptacija djeteta” sve navodi na osnovanu sumnju da se ne radi o uobičajenom postupanju onih koji bi trebali zaštititi obitelj i dijete.

Kao primer mogu da poslužiti riječi male 6-godišnje Marije koja je plačući prilikom jedinog susreta sa svojim roditeljima izgovorila – citiramo: Neću ovde više biti! Hoću da živim sa mamom i tatom, nakon čega je čvrsto prigrlivši oca plačući izgovorila: Tata vodi me kući!

Iz svih navedenih i ovde nenavednih razloga tražimo odgovor:

1. Po kojem osnovu je dijete oduzeto od roditelja i zašto?

2. Kako je moguće da se usmeno roditeljima naloži da tog dana i u to vrijeme dovedu dijete koje će biti oduzeto od njih a da za to prethodno ne postoji nijedan pismeni akt!?

3. Zašto je nemoguće dobiti odgovore od Centra za socijalni rad Zvezdara (više puta pokušano)?

4. Do kada će biti zatočeno u nepoznatom tom objektu i zašto?

5. Zašto se roditeljima onemogućava posjeta i viđanje njihova djeteta?

6. Zašto se djetetu uskraćuje pravo da vidi svoje roditelje?

7. Zašto se djetetu uskraćuje pravo da bude sa svojim roditeljima?

8. Što zapravo znači “period adaptacije” kada je opće poznato da se termin koristi samo u slučaju trajnog a ne privremenog oduzimanja deteta (Zaključak glasi da se radi o privremenom smještaju)?

10. Da li je dijete oduzeto privremeno ili trajno?

11. Koje će se mjere nadalje primjenjivati prema djetetu?

12. Koje se mjere primjenjuju sada? (nijedan odgovor na brojna pitanja u pisanoj formi upućena organima socijalne i obiteljske zaštite po urgentnom postupku – do ovoga trenutka nisu dala odgovor)

13. Može li Centar za socijalni rad preuzeti ingerencije i nadležnosti drugih državnih organa prije svega organa pravosuđa i po kom zakonskom osnovu?

14. Da li će se dijete ikada više vratiti svojim roditeljima? (nikakav rad sa roditeljima nije poduzet od samog Centra, ukoliko uopće i postoji potreba za tako nečim, a ako ne postoji ZAŠTO je dijete i dalje fizički odvojeno od svojih roditelja)?

15. Po kom osnovu se vrši selektivna primjena Zakona? Jesu li heroinski i kokainski ovisnici koji zaista vrše nasilje u obitelji zaštićeni od Zakona zbog svog društvenog statusa, položaja, funkcija i slično i zašto se njima ne oduzima dijeca i ne pokrećete postupak za zaštitu dijece?

16. Odakle “Autonomnom Ženskom Centru“ podaci iz Centara za Socijalni rad koji bi morali biti zaštićeni Zakonom o zaštiti podataka o osobama (naročito osjetljivih kategorija stanovništva) i tko im zapravo dostavlja te podatke, po kom osnovu, zakonskom aktu, dogovoru usmenom ili pismenom, za koje namjene zapravo kada oni ne postoje u bazi APR. Link:

http://pretraga.apr.gov.rs/AssociationWebSearch/Details/Details?beid=4518702&rnd=845850FF507B548A8F922ACDCEF196BB38DD1CFA)

17. I ono što je najvažnije u cijeloj ovoj priči: U kom se svojstvu pojavljuje i šta stvarno radi američka organizacija USAID u Centrima za socijalni rad? Koja je njihova prava i stvarna namjena i uloga? Zašto baš u Centrima za socijalni rad? Ako Centri za socijalni rad nisu osposobljeni za obavljanje svojih poslova zašto onda i postoje kao takvi? Jesu li predali sve svoje ingerencije Organizaciji?

Zašto su Centrima isključeni telefoni dok na velikim plakatima USAID-a stoje desetine telefona gde se ljudi pozivaju da prijavljuju jedni druge i rade ili ne rade sve ono što je zapravo u ingerenciji ovih centara?

U nadi da ćete zbog hitnosti slučaja odgovoriti na gore postavljena pitanja u najkraćem mogućem roku kako bi se spriječila dalja duševna patnja i psihološke traume deteta i njenih roditelja, budite slobodni da kontaktirate na dole ostavljene kontakte kako bi javnost bila u detalje upućena u ovaj slučaj.

Duško Velkovski – istraživački novinar IFJ, EFJ (Međunarodne Federacije Novinara – IFJ – International Federation of Journalists (front & back).

U centrima za socijalni rad ne rade fiksni telefoni i to u prilično dugom vremenskom periodu cca 1 godina!? Koriste se mobilni telefoni koji preusmeravaju na druge mreže (zovete 063 prebace vas na 064)… praktički, komunikacija sa centrima za socijalni rad najugroženijeg dijela stanovništva je ‘u prekidu’.

Jesu li USAID i ostale organizacije tzv “nevladinog sektora” i tzv “civilnog društva” Georgea Sorosa preuzele centre za socijalni rad? Jer, bez suda, sudaca, pravosuđa i zakona, dokumentom koji je nazvan “Privremeni zaključak o osiguranju smještaja,” u kojem se navode članovi Zakona o Općem Upravnom Postupku, uopće ne postoje u Zakonu o Općem Upravnom Postupku!!

Potpuno je jasno da USAID stoji iza “posuđivanja“ djece. A iza ove ‘humanitarne’ agencije za međunarodnu pomoć i razvoj koju financiraju Soros i ostala ¨svjetska oligarhija imaju široko područje aktivnosti.

Tako se USAID direktno uključuje u predizborne kampanje u svim bivšim republikama Jugoslavije. Tako ona svojim promotivnim spotovima birače poziva ne samo da izađu na izbore, već im i sugerira za koga da glasaju, odnosno za koga ne bi trebali glasati.

Isto tako ova američka vladina agencija za međunarodni razvoj (USAID) uložila je sedam milijuna dolara u srpske mainstream medije za medijski rat protiv Rusije i Putina. Na način da su raspisali natječaj za podijelu milijuna na ime projekata “Medijske reforme u Srbiji“ navodeći da je cilj projekta poboljšanje pravnih, normativnih i ekonomskih uvjeta za rad u oblasti medija u Srbiji.

Naravno da je natječaj samo maska za upumpavanje dolara u medije koji će koordiniranom kampanjom rušiti rejting Rusije među Srbima. Kakve to ima veze sa Centrom za socijalni rad?

Oni su zajedno sa Centrom za socijalni rad izradili Zakon (sve što se događa u Srbiji sa zakašnjenjem će se dogoditi u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori) koji dozvoljava socijalnim radnicama da mogu oduzeti dobrim i brižnim majkama dijete, ako na primjer dijete nema toplu vodu!?

Posebno su im “na meti“ obitelji bez posla sa više djece. Umjesto da pomognu takvoj obitelji, nađu barem jednom članu posao, oni bez sudske odluke oduzimaju djecu. Tako su jedno dijete koje je dojilo i 24 sata bilo uz svoju majku, a koja nije zaposlena, oteli i poslali “hraniteljima“. A slučajeva je sve više i više.

Pitanja: Što radi USAID u zgradi Centra za socijalni rad?

Zašto USAID nudi gratis svoje odvjetnike obiteljima kojima prijeti oduzimanje djece?

Stoji li USAID iza ove ozakonjene krađe djece?

Što se događa sa djecom nakon nekog vremena?

Jesu li djeca nakon otimanja zapravo topovsko meso za pedofile ?

Odgovore (komentare) čekamo od vas dragi čitatelji!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. ‘Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice’

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

Izvor: http://istinomprotivlazi.com/

Preuzeto sa: „Pravoslavna porodica“

KOMENTARI13 komentara

 1. punca says:

  USAID pa ANA B, koja sedi u vladi je radila 10 godina za njih ... Srbiji ide sve nizbrdo, guraju državu i narod u septičko jamo. U liberalnoj demokratiji je sve unaprijed izplanirano pa i to .

 2. Pero Joksimovic says:

  Otkud "Pravoslavna porodica" koristi Stepinčev dijalekt???

  • Dejan Babuder says:

   Da, baš mi je zasmetalo. Ovo nije prvi put da poturaju hrvaštinu u svojim tekstovima.

 3. Pero Joksimovic says:

  Ovo je slučaj za "Taksistu" Roberta de Niro.

 4. vuk says:

  Pa digla se prasina oko kradje i prodaje beba pa su sad smislili laksi nacin kako do novca srbijo stidi se

  • doktrina soka says:

   @ Vuce ne "Srbijo stidi se!" Nego, SRBIJO DIZI SE! Dok jos mozes.I onda ce svi biti zaprepasteni "teroristickim" napadom ili automatskom puskom. E ja ne bih zalila zivota,za odbranu vlastite porodice.Koji bre sud, tamo caruje USAID!!!!!! Ratnim vihorom i prevarama su stigli u Srbiju tako ce i da nestanu,u ratnom vihoru,koji je sada moderan terorizam!

 5. slobo says:

  Joj Vucicu gdje odvede Srbiju .Pa ima li jos sta gore u toj drzavi sabrali sta sva zla ovog svijete sa tim Americkim organizacijama koje slobodno rovare na vasoj teritoriji.Srbijo budi se ili nestani ali bar nestani dostojanstveno ako tako mora biti.

 6. HG says:

  Razbijanje porodica i razbijanje pravoslavne hriscanske vjere je najvazniji cilj NWO u Srbiji od 2012. Popovi se diskredituju u medijima a djeca oduzimaju sve uz pomoc Sorosevih donacija. Bravo Vucicu!

 7. Miki says:

  Centre za socijalni rad ovakvi kakvi su i ko radi u njima i kako radi treba pod hitno zatvoriti. Zakoni kojima ova država uređuje ovu oblast doneti su pod pritiskom nazovi nevladinih organizacija i stranaca koji debelo ovakvu lakrdiju finansiraju. Još samo fali da nam oduzimaju decu i vode kod njih kao tuci janjičare.

 8. miodrag says:

  U V.BRITANIJI PREKO 90 GODINA KRADU DECU, NE SAMO IZ AFRIKE, KAKO UPOZORAVA UN, NEGO I OD SAMIH ENGLEZA. "FORCE ADAPTION",ODNOSNO PRISILNO USVAJANJE SE PRAKTIKUJE VEĆ DECENIJAMA. DECA KOJU SU BRITANSKE VLASTI ODUZELE OD TDRAVIH I NORMALNIH RODITELJA, UPOTREBLJAVAJU SE ZA : PEDOFILIJU, SATANISTIČKE RITUALE,TESTIRANJE ZA RAZNE VAKCINE, PROSTITUCIJU. TO JE JAVNA TAJNA U V.BRITANIJI KOJA SE ZOVE "GEGGING ORDER" - "GEG NALOG" JE NAREDBA OD STRANE SUDA ILI VLADE KOJOM SE OGRANIČAVAJU INFORMACIJE ILI KOMENTARI, ODNOSNO ZABRANJUJE SE DA BUDU OBJAVLJENE."GEG NALOZI" SE KORISTE ZA ZAŠTITU"LEGITIMNE ILI POSLOVNE TAJNE, A SVE KAO RADI ZAŠTITE PRIVATNOSTI. ŠTO ZNAČI DA SVI KOJI SU UNUTAR SASTAVA "PIRAMIDE" RAČUNAJUĆI I SOCIJALNE USTANOVE MORAJU ĆUTATI O SVEMU ŠTO SE DOGAĐA. tO JE INSTRUMENT ZA UČUTKIVANJE, A RODITELJIMA SE PRETI DOŽIVOTNIM ZATVOROM AKO PROGOVORE. ENGLESKA KRALJICA JE NA ČELU TE PIRAMIDE. "FORCE ADAPTION" JE LEGALNA KRAĐA DECE. TO SE UPRAVO DEŠAVA I U SRBIJI.

  • Hruscov says:

   Svaka cast za tekst, sve sama istina.

 9. slobo says:

  Pa sta vi mislite zasto se u vecini bolesnih drzava legalizuju istopolni brakovi .Svi usvajaju djecu a kako .Tako sto ce ih oduzimati of legalnih roditelja .Ogromna lova se vrti .Boze ti sacuvaj .Covjek bi ubio za svoje dijete ali koga kad je to organizovano .

  • Vule says:

   Jednostavno, onaj ko prvi dođe na vrata da ti uzme dete taj treba da plati za to. Kao i svi koje vidiš da učestvuju u tome, policajci, i jako botno potpisnika iz Centra za socijalni rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *