ХОЋЕ ЛИ ЗАПАД УКРАЈИНСКИ БЕС ИСКАЛИТИ НА СРБИЈИ?

HOĆE LI ZAPAD UKRAJINSKI BES ISKALITI NA SRBIJI?

23 juna 2023

Po povratku iz Beograda, gdje je prisustvovao najnovijem protestu „Srbija protiv nasilja”, na graničnom prelazu Mali Zvornik policija je na informativnom razgovoru zadržala sarajevskog glumca Feđu Štukana.

Sarajevski mediji, ali i pojedini beogradski, javnost su izvijestili da je razgovor trajao nekoliko časova i da je, po svjedočenju samog Štukana, bio korektan. U Sarajevu podsjećaju da su Štukana zbog učešća na protestima, ali više zbog izjava za medije o potrebi da se beogradski protesti radikalizuju, prozvala Politika.U nekoliko redova u Politici je ukazano na Štukanovu ratnu prošlost, snajperisanje po Sarajevu i učešće u Zelenim beretkama, ali je naglasak bio na Štukanovom „pozivu na nasilje i rušenje ustavnog poretka”, odnosno što je tokom šestog beogradskog protesta „zamjerio opozicionim liderima što nisu agresivniji prema vlastima, jer strah ruši sve”.

Radikalizacija protesta

Oni sa boljim pamćenjem znaju da je Štukana, 2003. godine na informativni razgovor pozivala i sarajevska policija. Naime, rektor sarajevske katedrale Srca Isusova obavijestio je Policijsku upravu Stari Grad dopisom sljedećeg sadržaja: „U noći s 12. na 13. ožujka 2003. godine kip Srca Isusova, koji stoji iznad portala katedrale, grubo je oskvrnut. Na prste desne ruke kipu su nataknuti i preko glave obješeni predmeti koji grubo vrijeđaju katoličke vjernike, a zacijelo i svakog civiliziranog čovjeka. Budući da kip stoji vrlo visoko, držimo da to nije mogla učiniti samo jedna osoba i bez pomagala. Očekujemo od Policijske uprave u općini Stari Grad da napravi uviđaj te poduzme potrebne korake da se predmeti postavljeni na kip skinu, pravi počinitelji pronađu i da za svoje zlodjelo odgovaraju. Ovaj čin je teška uvreda katolicima, poticanje na netrpeljivost i izazivanje mržnje.”

Naime, Štukan je na skulpturu Isusa ispred katoličke katedrale, na tri visoko podignuta Isusova prsta nakačio kondom, a za svoj čin je u izjavi za medije rekao da se radi o instalaciji koja je „protest protiv rata”.

I u Beogradu je Štukan protestvovao protiv rata, odnosno nasilja, ali su njegovi pozivi na radikalizaciju u suprotnosti sa onim za šta se deklarativno zalaže. Da, sve je najlakše umotati u umjetničku foliju, kako bi se izbjegla odgovornost za krivično djelo „izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti”.

Štukanu će vjerovatno po „bosanskom receptu” ubuduće biti zabranjen ulazak u Srbiju „jer predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost”.

Međutim, učešće Štukana, ali i drugih „aktivista” iz regiona na protestima u Beogradu vlastima daje za pravo da je, što se protesta tiče, u pitanju šira operacija u cilju rušenja vlasti, uz učešće „igrača sa strane”. Na to ukazuje i Vučićeva izjava da su protesti u organizaciji „prozapadne opozicije”.

Petooktobarski rukopis

Uostalom, riječi jednog od govornika sa sedmog protesta, inače studenta, da su „naši roditelji srušili Miloševićevu vlast, a mi ćemo ovu” ukazuju na petooktobarski rukopis.

Protesti postaju ozbiljniji, šire se i u druge gradove i dalji razvoj situacije postaje neizvjestan. Primjetno je sve veće učešće mladih, posebno studenata, uz podršku dijela akademske zajednice.

Prisutna je i tendencija da se prenesu u Republiku Srpsku. Na to smo ukazivali i ranije na ovom mjestu i naglasili da se traži povod. Povod je najavio lider SDS-a Milan Miličević gostujući u Presingu na N1 (sarajevski studio).

Najavio je nemire ukoliko zakon o kleveti bude usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske. „Ako prođe, a on (Dodik) ima ruke da prođe, to će izazvati velike nemire, ozbiljne demonstracije u Republici Srpskoj i ja ne da to mislim, ja to znam. I ako to bude prošlo potrudit ćemo se da tako to bude”, poručio je Miličević i naglasio da će oko ostvarivanja zajedničkog cilja – smjene vlasti u RS-u – sarađivati sa Jelenom Trivić, iako mu nije čestitala na izboru za predsjednika SDS-a.Munjevito je odreagovao predsjednik Srpske Milorad Dodik.

„On je naveo da je u britanskoj ambasadi u Sarajevu nedavno održan sastanak onih koji sprovode te revolucije i da su koncipirali jednu revoluciju za RS koja se zove „sloboda narodu ili slobodan narod”. To znači da oni imaju namjeru, ovo što kaže lider SDS-a Milan Miličević – izvešćemo ljude na ulicu. Izvedite ljude na ulicu, izvešćemo i mi da brane ovu RS, pa da vidimo kako će to izgledati – rekao je Dodik.

Potencijal za proteste u Srpskoj nije veliki, naročito što protiv zakona o kleveti reaguje uglavnom novinarska profesija, koja se osjeća pogođenom i sputanom u obavljanju svog posla.

Najavljeni zakon ne pogađa druge društvene grupe, sem pojedinih ljudi iz politike koji ne prezaju da diskredituju političke oponente. Ujedno, opozicija u Srpskoj je prilično razjedinjena, ali će podržati proteste, što je prvi čovjek SDS-a i najavio.

Međutim, glavni navigatori protesta u Srpskoj biće mediji, kao i onih u Srbiji.

Sve u svemu, vlastima u Srbiji nije lako. Iz Moskve je već upozoreno da su nemili događaji na Kosovu i Metohiji podržani od kolektivnog Zapada, kao i beogradski protesti. Opet, tom kolektivnom Zapadu u Ukrajini ne ide.

Kako izvještava RT, „na samitu NATO-a u Viljnusu sledećeg meseca članice Severnoatlantske alijanse mogle bi da se suoče sa neuspehom. Tamo će sigurno biti mnogo nesigurnih glasova. Oni koji ni ranije nisu bili voljni da pošalju oružje Kijevu, imaće novi izgovor: Ukrajina nema borbenu moć da ostvari pobedu. Pored toga, postoji i opasnost da će lideri poput Emanuela Makrona i Olafa Šolca obnoviti pritisak na Kijev da do kraja ove godine postigne mirovni sporazum. Kolebanje te vrste u Evropi potkopalo bi Bajdenovu poziciju u Kongresu, sa izgledima da republikanci u Predstavničkom domu onemoguće buduće finansiranje Ukrajine.“

Okreni-obrni, ruska pobjeda u Ukrajini se nazire. Zato su „mali Rusi” tu – da se na njima „pokažu zubi”…

(Predrag Ćeranić – Sve o Srpskoj)

KOMENTARI20 komentara

 1. Miki says:

  Deviza prikladna veku u kome živimo - nasiljem protiv nasilja.

 2. Kulak says:

  Srbija ima sve mogućnosti da teroristima poput Štukana zabrani ulaz i proglasi ih nepoželjnim osobama. Svi znamo da na proteste u Beogradu dolazi masa ustaša i šiptara koji glume Srbe. To su teroristi sa zadatkom. Dakle, Srbija se mora ponašati kao uređena pravna država i zabraniti im ulaz.

 3. persida says:

  Pre vise godina sam pisala da ce se desiti upravo tako. Sada ponovo tvrdim da Rusi nece pomoci Srbima u slucaju novog razaranja Srbije. Ne sudim o tome, samo konstatujem. Za sve ce biti optuzen Vucic koji Rusima nije toboze dao vojne baze (kao da ih oni ne bi imali da su hteli i uprkos Vucicu). Rusima odgovara da najveci neprijatelj Srbije, A. Vucic, ostane sto duze na vlasti. U medjuvremenu, rusofilija cveta uzduz i dijagonalno. Pa, sta je resenje? Ne oslanjati se na bilo koga, mi nemamo prijatelja, a politika i nije sfera prijateljskih odnosa, to su najobicnije fraze. Velike sile ne mogu biti prijatelji malim narodima (brojno malim), osim iz trenutnih, taktickih razloga. Ovo naravno vazi i za Ameriku koja nam je bila i ostala neprijatelj broj jedan. Zajedno za Engleskom, koja tu ne zaostaje.

  • Željko says:

   @persida Zapadu ne ide ništa kako su planirali, na svim "frontovima" gube i mislim da traže "žrtvu" koja će "namiriti" njihove frustracije a Vi Srbi se dragovoljno primate te "uloge" !! Na kraju i dužni ste to učiniti Carska Rusija je zbog Vas Srba ušla u WW I i izgubila rat i Carska Rusija se raspala i došao je na vlast Lenjin!

   • persida says:

    Joj, Srbi doveli na vlast Lenjina, da ti Nusic nije ujka?

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... 🖕 says:

   Mi smo, Željko, to Rusima vratili. Dvostruko čak. '41. su komunjare, srpskim glavama, platile "odlaganje" švapske ofanzive na Rusiju, što je rezultiralo kašnjenjem istočnih operacija i zaglibljivanjem švapskih trupa u jesenje blato (a i magare zna šta mu se desi kad su mu noge zaglibljene). Drugi put - '99. kada smo, svesno i hotimično ili ne, prihvatili udar zapadnih hijena time dajući pokazni primer Rusima, odn. šta ih čeka ako se ne reše fekalija iz redova svog establišmenta i ako ekspresno ne uspostave primat u naoružanju. Slava Bogu, prizvaše se pameti. Može se ispostaviti da ne vole da duguju, pa, na molbu Srbije, cirkoni i kindžali polete put Kurti i Murti diljem Balkana. Na tvom mestu ne bih ja prerano seirio.

 4. Kinzhal says:

  Da, pa naravno da ce da zapale srpski Balkan. Ovako ili onako, ja verujem ipak ratom a prevrat i ulica im neće uspeti.

 5. Gagi says:

  Srpskom narodu bi posle svih ovih decenijskih muka koje je preziveo, samo falilo da se medjusobno posvadja i pobije. Guranje naroda u medjusobni obracun je krajnje neodgovorno i zlonamerno. Primetno je da se na medijima svakodnevno laze i izmislja, nastupaju svakakvi ludaci i pricaju sve i svasta. Te propagandne lazi i podmetanja MORAJU da se zaustave i sankcionisu da bi se drzava odbranila. Dezurne sudije bi obavezno morali da provere iznete informacija u javnosti. Ko nema pokrice za istinitost iznete informacije, istog momenta u zatvor. Mediji koji dozvoljavaju takvo orgijanje, prvo papreno kaznjavati a zatim zatvarati. Valjda smo vec odavno svesni da se nas Srpski narod raznim smicalicama i lazima kontinuirano unistava. Postoji li neki delotvorni lek ili vakcina za tu opaku zarazu i bolest. Ove politicke kerbere sa svih politickih strana, vezati lancima i upristojiti. Ocigledno je da se taj njihov "patriotizam" zasniva na velicini i obimu stomaka i da jedino zbog toga toliko urlaju i drece. Da se drzava HITNO raznim zakonskim merama stabilizuje i da se pronadje neko nacionalno zajednistvo, u suprotnom nas vise NEMA. Uostalom, to i jeste sustina vodjenja drzavne politike. Da drzava bude stabilna i kompaktna a ne da se narod medjusobno sukobljava i gine, to nase nesrecno iskustvo i namestaljku dobro pamtimo iz II rata.

 6. milorad5 says:

  Neće oni ništa uraditi...mogu da učestvuju eventualno u napadu na nas amerikanci...ostali...pitanje je...neki nemaju odakle da polete kao englezi a neki NEĆE da polete kao italijani recimo,a onda ni nema baze avijano za engleze...sema ako NATO "sveti demokratski džihad" protiv srbije oni ne mogu više da se skupe na gomilu a čak i kad bi centrala NATO to uradila dobili bi bar 5x veto...znači od vojne intrevencije nema ništa..ustaše ako probaju da napadnu kao "dragovoljci" bez NATO kišobrana,nego onako, idemo na srbiju jer je mrzimo bi u sekundi popilu ruski raketni napad.Pa oni jedva čekaju da zgaze neku "uredjenu pudlicu" u dubini NATO pakta i to bi se pretvorilo u propagandnu i političku pobedu rusije...šiptari ako nešto ozbiljnije pokušaju,neki novi pogrom,pucaće i kfor i nato na njih zajedno sa našim specijalnim snagama a albanija ne može ni vojsku da skupi za tako nešto...ne nikako NATO ekipi uopšte ne ide u prilog niti može da ponovo organizuje čak ni delimični vojni udar po nama...ove demonstracije su iz LOKALNE-purgerske kuhinje sa blagoslovom iz USA i UK a kao pritisak da nikako vučić i vlada ne legne na briselsku rudu..ovo je neverovatno i dosad nezabeleženo da mi imamo "politički turizam" iz okolnih "država"..."poseta beogradu sa noćenjem i demonstracijam" jbte:)..beograd jeste turistički i dosta gostoljuvbiv grad ali brate što je mnogo mnogo je...procena je da ih dolazi izmedju 3-5 hiljada i broj se povećava a u pitanju su "radikalizatori",u prevodu na engleski pa i bilo koji drugi jezik-TERORISTI..ne možete vi da idete u drugu državu i tražite smenu vlade sa turističkom vizom..to se zove TERORIZAM i mislim da naši čekaju da dodje što veći broj a onda slede ako treba hapšenja i proterivanja "vodje puta"...jer brate šta ćeš ti sa stranim pasošem i transparentima na demonstracijama...a svi su snimljeni:)i ubačeni u program za prepoznavanje face..pa neće skoro majci ući u srbiju bez detekcije...vrlo pametno što ih nisu odma isprepadali nego su čekali da ih dodje što više...sad su svi "slučaj" sa otiskom kafe na stolu "balkanskog špijuna"...ovo hapšenje je upozorenje ostalima da ne dolaze više jer su posao obavili..detektovani su i uvedeni u baze podataka i nema potrebe da se više slikaju na gazeli:)..inače neka naše vajne demokratske snage idu da demonstriraju zajedno recimo,sa zelenima u nemačkoj pa će da vide kojom brzinom će da budu uhapšeni i deportovani,ali pošto odsede par meseci u zatvoru...nestvarno je ovo i nadrealno sve što se dešava na gazeli i u okolini..demonstracije protv nasilja sa pozivima na nasilje i radikalizaciju...demonstiranje radi "budućnosti i sigurnosti" dece sa istovremenim masovnim svakodnevnim pretnjama bombama po školama i zahtevima da se škole zatvore do daljneg dok demonstranti ne obezbede "sigurnost deci kad dodju na vlast"(jbte koju budućnost ta deca imaju bez obrazovanja)..zahtevi za smenu ljudi koje niko normalan ne može smatrati ni direktno ni indirektno odgovornim za ovu nesreću ali jbiga nisu "demokratični dovoljno"...sumanuti zahtevi za zabranom odredjenih tv kanala i novina u ime "slobode štampe i javnog govora" i to od strane konkurencije koja ima veoma veliku publiku koja ih NE VOLI,NE PRATI,NE GLEDA ILI SLUŠA...a onda samoprozvani "slobodni mediji" ubace začine "ruske propagande" iako su neki od njih direktni državni propagandni mediji strane države registovani kao javni servisi u inostranstvu koji direktno dobijaju kreaciju programa iz te strane vlade,a neki toliko očigledno guraju agendu stranih država da je to smešno dok u isto vreme naš nacionalni javni servis proziva zbog "propagande":)..da se razumemo nemam ništa protiv lažova u medijim sa bilo koje strane (dok idu na sud i plaćaju nadam se sve veće i veće kazne za klevetu), i stranih propagandnih stanica..Ko hoće da im veruje naka im veruje ali da samo ONI postoje ovde e to je KOMUNIZAM po kumrovačkom receptu a svi znamo koliko nas je to koštalo...zato bolje da prestanu da pozivaju na ukidanje konkurencije jer isto tako ima toliko mnogo mogućnosti i povoda da po istom receptu budu i sami ukinuti:)..konkurencija je jedina mogućnost SLOBODE onima koji NISU U KONKURENCIJI I ŽELE MIRNO I RAZUMNO DA ŽIVE SVOJIM ŽIVOTOM I MOGU SVOJIM GLASOM DA BLIOKIRAJU I JEDNO I DRUGO LUDILO MIRNIM PUTEM BEZ NASILJA U PARLAMENTU..E TO JE BORBA PROTIV NASILJA I ZATO VAM NE TREBA ULICA..GLASAJTE ZA ILI PROTIV KAKO GOD HOĆE E JER TO JE VAŠE PRAVO I SLOBODA A NE MALTERTIRANJE SUGRADJANA POD BILO KOJIM POVODOM ILI RAZLOGOM...IMA JOŠ MNOGO BUDALAŠTINA SA OVI "NENASILNIM" ŠEMAMA KOJE SU NASILNE PO SAMOJ SVOJOJ SUŠTINI..JER NASILJE JE SPREČAVATI LJUDIMA SLOBODNO KRETANJE POD BILO KAKVIM IZGOVOROM.TO JE PRVOKLASNO NASILJE IZNAD TOGA JE SAMO DIREKTAN FIZIČKI NAPAD NA ONE KOJI IPAK ŽELE DA SE KREĆU TAMO GDE IMAJU PRAVO NESMETANO DA SE KREĆU I ŽELE DA ISKORISTE SVOJE PRAVO NEVEZANO OD PLANOVA I ŽELJA ONIH KOJI IH SPREČAVAJU U NJIHOVOM PRAVU DA BI OSTVARILI SVOJE POLITIČKE ILI BILO KOJE DRUGE NAMERE I ŽELJE..ZATO DA, OVE DEMONSTRACIJE SU NASILJE NAD NAŠOM SLOBODOM KRETANJA,NAD NAŠIM PRAVOM IZBORA I NAD NAŠIM PRAVOM NE-UČESTVOVANJA.NE VIDIM ZAŠTO BIH PODRŽAO BILO KOGA AKO ME TO NE ZANIMA I NE ŽELIM SA NIJEDNIM OD NJIH DA SE DRUŽIM NITI POZNAJEM NITI RAZGOVARAM IZ BILO KOJE POLITČKE STRANKE ILI POKRETA.TO JE NJIHOVA STVAR,NJIHOVE PARE NJIHOVE ŽELJE I PLANOVI ..I JEDNIH I DRUGIH..SVE ŠTO ŽELIM JE DA ME NE UZNEMIRAVAJU I NE GAZE MOJA PRAVA KAO ČOVEKA I GRADJANINA I POKUŠAVAJU NASILNO DA ME UVUKU I NJHOIVO PRIVATNO LUDILO ILI ME SPREČE DA OBAVLJAM SVOJE POSLOVE I NAMERE...JEDINI NENASILNI NAČIN PROMENE VLASTI JE GLASANJE..JEDAN ČOVEK JEDAN GLAS..JA MISLIM DA JE TO DEFINICIJA DEMOKRATIJE..SVE OSTALO JE TERORIZAM I DIKTATURA....VRLO JEDNOSTAVNO NEMA TU MESTA ZA GREŠKU...ZATO BRATE DOSTA NASILJA VIŠE IDITE KUĆAMA I NAPRAVVITE PRAVU ODGOVORNU POLITLČKU STRANU..AKO VAM TREBA LOVA ZOVITE ČIČA BAJDENA ON VOLI DEMOKRATIJU DAĆE VAM PARE PA ONDA NA IZBORE U PROPAGANDU I NA GLASANJE...ALI SA UČEŠĆEM I DRUGIH SA DRUGIM PARAMA I DEMOKRATIJAMA IZA LEDJA AKO JE VEĆ DOTLE DOŠLO DA,NI JEDNI NI DRUGI VIŠE NE MOŽETE DA BUDETE POLITIČKI GLEDANO SRBI I IMATE SVOJE STAVOVE...JA ĆU LEPO DA GLEDAM I JEDNE I DRUGE I DA GLASAM...MUŠTERIJA JE UVEK U PRAVU TO JE OSNOVNI MOTO AMRIČKOG KAPTIALIZMA UZ KRILATICU .."UNIŠTITI KONKURENCIJU"..E TAJ DRUGI DEO NEĆE MOĆI...ZATO VAM SVIMA SAVETUJE UZDRŽANOST "GLEDE" NASILJA..MOTKA IM DVA KRAJA ZAPAMTITE TO UVEK DOK SE KOLJETE ZA UTICAJ I PARE..TO NEĆE VIŠE MOĆI PREKO MOJIH LEDJA I LEDJA NEKOLIKO MILIONA U SUŠTINI APOLITIČNIH GRADAJAN OVE DRŽAVE..PAZITE DA NE POSTANEMO "POLITČKI" JER KAD TO URADITE VI ĆETE BITI BIVŠI....DOSTA BRE ZAJEBAVANJA..ALI DOSTA..I JEDNI I DRUGU I TREĆI

 7. RASPUCHIN says:

  Počnem čitati tekst , naravno , zbog naslova i odjedared se tekst naslova "Hoće li zapad Ukrajinski bes iskaliti na Srbiji" pretvori u branjenje Dodika. E sad ... , sve bi ovo i moglo proći ali samo kod nekog ko je neupućen i ne istražuje izvor informacija. Izvor je Predrag Ćeranić a da bi čitaoci shvatili bar dio priče o tom čovjeku , preporučujem da se na sajtu "Nebojša Vukanović Info" potraže tekstovi sljedećih naslova : " Ćeranić se i u Tabloidu hvalisao sa saradnjom sa CIA i BND" ; " Ćeranić se hvali Bošnjacima kako je hvatao Radovana" i " Dodikovog pretorijanca Ćeranića obučavala CIA u svom sjedištu". Bilo bi poželjno da se tekstovi pažljivo pročitaju.

  • Kosovac says:

   @ RASPUCHIN, …..Ne rekoh li ja da si se i ti uključio u front Drugosrbijanaca. Hteo bi ti mali drugosrbijanac da se Dodik napada, pa ako ga neko „brani“ onda ti počinješ žustro i vidljivo da ispoljavaš svoje antisrpske osobine. Pa umesto da u tom stilu osporavaš ono što je Ćeranić napisao o Dodiku, ti iznosiš nešto irelevantno, šta je neki Nebojša Vukanović, član Srpske Ekološke Bande i zapaženi igrač Cijine pete kolone Republike Srpske - napisao o Ćeraniću. ………………..Ovo što je Predrag Ćeranić napisao u celom članku je potpuno na mestu, pa se onda lako može razumeti nervoza vas drugosrbijanaca, petokolonaša i tražitelja Pravde za Davida.

   • RASPUCHIN says:

    Vi ste jedna neopjevana bitanga koja sebi svašta dozvoljava. Naravno da sam dao na čitanje tekst koji je istinit bez obzira na izvor. Ne znam da li u tekstu piše ali taj Ćeranić je polutan tj. ima pola ustaške krvi a sličnog je porijekla i Dodik. Srećom pa ste Vi toliko pametni da znate šta se kuva u mojoj glavi i proglašavate me drugosrbijancem ali zato svaki moj komentar vezano za Republiku SRBsku Krajinu isto tako žestoko napadate kao pravi ustaša i drugosrbijanac. koristite primitivne i prizemne uvrede , kao i prema drugima , pokušavajući nas otjerati sa ovog sajta kako bi Vi mogli mudrovati i prodavati pamet. Za razliku od Vas , Dodika sam , prvi put , sreo početkom devedesetih , pred rat , i jako dobro znam o kome se radi tako da mi neki mudrolog ne mora objašnjavati o kome se radi. Pored toga , o njemu sam dobio informacije od nekih ljudi koji ga znaju od rane mladosti a svi ti su bili borci VRS , većina pripadnici slavne 16. "Garave". Samo se Vi i dalje borite za Srbiju i za to da poneki potok ili rječicu "turite" u cjev kako bi imali ličnu korist od Srbije i njenog naroda. Svoje rodoljublje sam dokazao od kraja osamdesetih do početka dvehiljaditih i mislim da je to dovoljno.

    • Kosovac says:

     @ RASPUCHIN, …..Alal vera za tvoje rodoljublje, a kruna svog tvog rodoljublja je tvoja igra za Pravdu za Davida i tim Drugosrbijanaca, kao i danas što vidimo. Najopasniji su takvi rodoljubi kao ti koji igraju za tim stranog okupatora, sve cmizdreći o svom rodoljublju. Kao da te je Gagi pravio.

     • Jedan tamo, ne znaš ga ti... 🖕 says:

      Šta si se ti gnjido i mizerijo raskodakao?! Ti ćeš ovde nekog da prozivaš, lelem*dane nedotupavi?! Nije valjalo da se stvarno ložiš da te neko čak i sluša a kamoli uzima za ozbiljno. Ćuti, pokrij se ušima i hajd sa Ristom napolje, pa se igrajte "komentatora"... al' nemojte objavljivati, nije "higijenski".

      • Jedan tamo, ne znaš ga ti... 🖕 says:

       *raskokodakao

     • RASPUCHIN says:

      Od kuda Vam to da sam bio uključen u "Pravdu za Davida" i da sam u timu drugosrbijanaca? Možda bi trebali posjetiti ljekara specijalistu? Ako mislite da ste toliko mudri da ćete me isprovocirati kako bih Vam rekao više o sebi i otkrio idntitet , debelo ste se zaHebali ali ja se nisam zaHebao kada sam tvrdio da ste vi "KOS"-ovac. To je najnovija modifikacija srPskih patriota ispali iz Brozovog šinjela a ima vas gomila i atakujete svim sredstvima na prave rodoljube a najmilije su vam laži jer ste ih dobro utrenirali od 1945.g.. Vidim da ste komentar pisali dvatesetak minuta poslije ponoći. Šta je u pitanju? Savjest Vam ne da da spavate kada sav normalan svijet spava?

 8. Gagi says:

  Raspuchin... I ti si prijatelju docekao da te komunisticki komesar propituje i stavlja na muke. Pardon, nije komesar vec seoski kmet. Nemoj da vredjas bolesnog coveka koji jos misli da je neka vlast i "moja kravica" veciti zasluzni revolucionar. Mogu samo zamisliti kako je bilo njegovim kolegama dok su sa njim radili i morali da ga uvazavaju za njegov revolucionarni vikend angazman. Kada su kasnije barabe otimali firme za dva evra, jogurta vise nije bilo da se "cuva" drzava. Posto danas znamo da takodje nije sacuvana "moja kravica" i da je to danas tudja firma koja je oteta od ovog naroda, nema jogurta ni da se sacuva KiM. Eto prijatelju, sve su izmuzli pa tako nema vise ni tog jogurta da se cuva drzava.

  • RASPUCHIN says:

   Nema njima pomoći , to je takav mentalni sklop a najžalosnije je , u svemu tome , što se to prenosi na nasljednike. "Moja kravica" je kupila mljekaru u Kozarskoj Dubici a mi , u R. Srpskoj , pojma nemamo ko je vlanik "kravice"? Većina i dalje kupuje to mlijeko iz rodoljubivih razloga a nismo svjesni ko nam muze novčanike? Ko je u pitanju?

  • Kosovac says:

   Kaže Gagi Raspućinu: „Ti mene serdare, ja tebe vojvodo. A kakva smo govna - samo mi to znamo“.

   • Gagi says:

    Raspuchin... U pravu si, on je "Kos"-ovca. Ponekad malo i Shell-esev udbas, kako kad i sta zatreba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *