ХОЋЕ НАПОЉЕ: Чеси масовно потписују петицију за референдум о изласку из ЕУ

HOĆE NAPOLJE: Česi masovno potpisuju peticiju za referendum o izlasku iz EU

25 septembra 2015

češkaPrag – Više od 52.000 ljudi potpisalo je peticiju za organizovanje referenduma o izalsku Češke Republike iz EU.

Peticiju je na internet stranici www.petice24.com objavio pokret „Sloboda i direktna demokratija“ pre dva dana i već su sakupljene 52 hiljade potpisa.

„Molimo Parlament Češke Republike da usvoji ustavni zakon, koji bi omogućavao građanima da na referendumu odluče o izlasku Češke iz sastava EU“, navodi se u peticiji.

„Određivanje obaveznih kvota EU za raspoređivanje imigranata predstavlja principijelno narušavanje suvereniteta i nezavisnosti Češke. Taj akt može biti izjednačen sa dešavanjima iz marta 1939. godine i avgusta 1968. Posle tog nasilja nad pravima naše države, uslediće i napad na demokratska prava i slobode čeških građana“, ovim rečima se organizatori peticije obraćaju potencijalnim potpisnicima.

Na sajtu na kom je postavljena peticija, njeni autori podvlače da je pokret „Sloboda i direktna demokratija“ već tri puta u parlamentu Češke pokretao pitanje o usvajanju ustavnog zakona o referendumu za izlazak Češke Republike iz sastava EU.

„Kao odgovor je usledio arogantan odnos vladajuće partije i partije takozvane opozicije“, navode autori peticije.

„Za 24 sata, našu onlajn peticiju potpisale su 42 hiljade ljudi. Tako velikog odziva korisnika češkog interneta nije bilo ranije. A mediji? Osim nekoliko usamljenih slučajeva, ovaj protest čeških građana bez presedana, mediji ignorišu“, govori se na stranici pokreta na Fejsbuku.

Potpisnici su vrlo aktivni na internetu i komentarišu peticiju: „Podržavam!“, „Izlaz iz EU je jedino razumno rešenje“, „Bilo bi nerazumno ostati“, „Potpisano“, „Bojim se budućnosti koju Merkelova nameće“, „Naši mediji uopšte ne govore o ovoj peticiji“.

Kamil Urbanek: „Bravo! Danas je ovo jedino moguće rešenje. Držite se, mi smo sa vama!“

Pavel Malik: „Ne volim posebno gospodina Okamuru, ali to je izgleda jedini političar koji može nešto da izmeni. Imam vremena i prilike da potpišem peticiju, jer nas EU i naša kukavička vlada polako ali sigurno vode u pakao. Više mi nije zabavno da gledam koliko ih je baš briga za nas!“

Miroslav Janek: „Želite da živite u državi koja ima svoja prava i ne potčinjava se naredbama iz inostranstva? U državi u kojoj odluke donose građani koji u njoj žive, a ne birokrate iz EU i agresori iz SAD? Ovde imate mogućnost da ostavite traga o svom mišljenju i sebi. Ako to ne pomogne, ponovićemo. I opet ćemo ponoviti. Trudićemo se sve dok se nešto ne promeni!“

Kriza s migrantima proizvela je duboke podele unutar EU koja je prvo tražila jednostrani sporazum za ublažavanje krize.

(vaseljenska.com)

KOMENTARI7 komentara

 1. Steva says:

  Bravo Cesi,imate moju moralnu podrsku.EU je nesto mnogo gore od bivseg SSSR-a.

 2. mija says:

  Česi su uvek bili puni iznenadjenja. Oni misle svojom glavom, pa ih je teško prevariti.

 3. pravda says:

  Potpuno očekivano Svaki narod u evropi koji ima svoju kulturu i slobodu ne pripada ovoj faš ističkoj grupaciji Amerike NJemačke Austrije i Hrvacke.

 4. zlatiborski ovan says:

  "Određivanje obaveznih kvota EU za raspoređivanje imigranata predstavlja principijelno narušavanje suvereniteta i nezavisnosti Češke. Taj akt može biti izjednačen sa dešavanjima iz marta 1939. godine ..." da, kad je ova satanisticka tvorevina, samo nastavak nacistickog Rajha. samo tupavi Srbi hoce na taj srbofobni potapajuci Titanik slucaj za psihijatrijsko razmatranje ************ Vise toga o EU: https://tinyurl.com/nlvhfge

 5. zlatiborski ovan says:

  procitajte ovaj clanak, i bice vam jasnija buducnost, tj. ideologija Bildeberg tvorevine EU, sve sa oni svevidecim okom u obliku zvezdica *********** Evropski političari jako poštuju osnivača Panevropskog saveza, ideologa ujedinjene Evrope, R.N.Kudenhove-Kalergija (1894 – 1972), koga nazivaju „duhovni otac Evropske unije“. Njegovi radovi („Pan-Evropa“, „Borba za Pan-Evropu“), napisani ’20-h godina 20.veka, poznati su i smatraju se za manifest izgradnje Evrope. U njima su dati ciljevi i zadaci formiranja Evrope, koji se nisu promenili ni u naše vreme. http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/migraciona-kriza-u-evropi-i-njeni-narucioci-prvi-deo/

 6. Apis says:

  EU je teznja velikih da gutajući male postanu jos veći. Samo nasem Vuciću je mnogo lakse uterati u dupe nego u glavu.

 7. ivan says:

  Svaka cast CESHOSLOVENSKO bravo,jos jedan dokaz da ste prepoznali zlocinacku politiku SAD pre svega,a i ostalih clanica eu,i sto neko rece ova njihova politika ne moze se porediti sa sovjetskom i komunistickom.Ovi danas sto rade to su SOTONE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *