ХОЋЕ СВЕТСКИ РАТ: Американци практично објавили рат Русији

ХОЋЕ СВЕТСКИ РАТ: Американци практично објавили рат Русији

16 маја 2015

Usa army soldiers 32434Само два дана након преговора у Сочију, САД су одбриле слање оружја и додатне помоћи за обуку украјинске војске, рекао је председник Одбора Сената САД, Џон Мекејн.

“Овластили смо пружање помоћи Украјини у циљу одбране, шаљући смртоносну помоћ и људство за обуку да би та земља могла да заштити свој суверенитет“, рекао је председник Америчког Одбора за оружане снаге Џон Мекејн на конференцији за новинаре.

Мекејн је истакао да има одобрење плана за стратегије у 2015. години, који предвиђа слање опреме и потрошног материјала као и особља за обуку у неколико земаља Азије и југоисточне европе. Он предвиђа такође и помоћ у развијању поморских капацитета ових земаља у склопу стратегије за регион Азије.

„Одобрили смо пружање помоћи Украјини и слање одбрамбене и смртоносне опреме и наоружања која су јој је потребна да би подигла борбену способност.“

„Одобрили смо и слање помоћи од 300 милиона долара у виду оружја за Украјину.“

Сенатор је раније рекао да је „срамота“ за америчког председника Барака Обаму за пружање не довољно помоћи Украјини због кризе у земљи. САД су до овог тренутка слале само несмртносну помоћ у виду војне опреме и технике у која спадају оклопна возила и заштитна опрема као и извиђачке летелице.

Мекејн је у више наврата позвао Обамину администрацију да испоручи оружје у Украјину као помоћ Кијеву и владиним снагама које спроводе војну операцију против самопрокламованих република Луганск и Доњецк на истоку земље.

Раније у току дана, нацрт буџета за одбрану за 2016. је одобрен од стране америчког сената и Одбора за оружане снаге.
Вашингтон је такође обезбедио обуку за украјинске војнике. Скоро, годину дана након почетка оружаног сукоба, америчка војска саопштила је да су неки амерички падобранци, њих око 300 стигли у западну Украјину, стигли у град Иаворив да тренирају украјинске снаге.

У фебруару, Представнички дом америчког Конгреса у коме заседају републиканци, представио је предлог закона који би одобрио милијарду долара намењених фондовима за обуку, опремање и слање смртоносне одбрамбене војне помоћи у Украјину до септембра 2017. године.

Русија овај поступак сматра провокацијом, упозоравајући да би такав приступ допринео ескалацији насиља у Украјини. – преноси Спутњик.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

  1. milan says:

    Samo se pitam gde je zapelo, Rusijo? Medjunarodni, tj. doplomatski formalizam?, koji ne dozvoljava da Moskva isto tako otvoreno i bez sakrivanja pošalje instruktore u NovoRusiju kao i smrtonosnu pomoc. Dosta je bre više tih rudara i zemljoradnika da se tuku (i da potuku) sa vojskom Ukraine, pa im još poslaše NATO instruktore! Ili je i to false flag iz Washington-a, kao obicno. Nema bre pas vise da ih za šta uvati! Zašto je Kery pod odma letio za Soči? Primljen na najvišem nivou? Nešto se prevrce naglavu. Sve se svi prave pre-pametni, a nitko ništa nezna!

  2. Milos says:

    Rusi su trebali da nastave posle Krima ili da ne pocinju .

  3. Aleks says:

    Kako samo stignu na sve strane pravit sranje ...ko švabe u drugom svetskom ...Ruse , Kineze , Afganistan, Irak , Jemen ...da nenabrajam ...šta se čeka svi kontru na isti dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u