ХОЋЕ СВЕТСКИ РАТ: Американци практично објавили рат Русији

HOĆE SVETSKI RAT: Amerikanci praktično objavili rat Rusiji

16 maja 2015

Usa army soldiers 32434Samo dva dana nakon pregovora u Sočiju, SAD su odbrile slanje oružja i dodatne pomoći za obuku ukrajinske vojske, rekao je predsednik Odbora Senata SAD, Džon Mekejn.

“Ovlastili smo pružanje pomoći Ukrajini u cilju odbrane, šaljući smrtonosnu pomoć i ljudstvo za obuku da bi ta zemlja mogla da zaštiti svoj suverenitet“, rekao je predsednik Američkog Odbora za oružane snage Džon Mekejn na konferenciji za novinare.

Mekejn je istakao da ima odobrenje plana za strategije u 2015. godini, koji predviđa slanje opreme i potrošnog materijala kao i osoblja za obuku u nekoliko zemalja Azije i jugoistočne evrope. On predviđa takođe i pomoć u razvijanju pomorskih kapaciteta ovih zemalja u sklopu strategije za region Azije.

„Odobrili smo pružanje pomoći Ukrajini i slanje odbrambene i smrtonosne opreme i naoružanja koja su joj je potrebna da bi podigla borbenu sposobnost.“

„Odobrili smo i slanje pomoći od 300 miliona dolara u vidu oružja za Ukrajinu.“

Senator je ranije rekao da je „sramota“ za američkog predsednika Baraka Obamu za pružanje ne dovoljno pomoći Ukrajini zbog krize u zemlji. SAD su do ovog trenutka slale samo nesmrtnosnu pomoć u vidu vojne opreme i tehnike u koja spadaju oklopna vozila i zaštitna oprema kao i izviđačke letelice.

Mekejn je u više navrata pozvao Obaminu administraciju da isporuči oružje u Ukrajinu kao pomoć Kijevu i vladinim snagama koje sprovode vojnu operaciju protiv samoproklamovanih republika Lugansk i Donjeck na istoku zemlje.

Ranije u toku dana, nacrt budžeta za odbranu za 2016. je odobren od strane američkog senata i Odbora za oružane snage.
Vašington je takođe obezbedio obuku za ukrajinske vojnike. Skoro, godinu dana nakon početka oružanog sukoba, američka vojska saopštila je da su neki američki padobranci, njih oko 300 stigli u zapadnu Ukrajinu, stigli u grad Iavoriv da treniraju ukrajinske snage.

U februaru, Predstavnički dom američkog Kongresa u kome zasedaju republikanci, predstavio je predlog zakona koji bi odobrio milijardu dolara namenjenih fondovima za obuku, opremanje i slanje smrtonosne odbrambene vojne pomoći u Ukrajinu do septembra 2017. godine.

Rusija ovaj postupak smatra provokacijom, upozoravajući da bi takav pristup doprineo eskalaciji nasilja u Ukrajini. – prenosi Sputnjik.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. milan says:

    Samo se pitam gde je zapelo, Rusijo? Medjunarodni, tj. doplomatski formalizam?, koji ne dozvoljava da Moskva isto tako otvoreno i bez sakrivanja pošalje instruktore u NovoRusiju kao i smrtonosnu pomoc. Dosta je bre više tih rudara i zemljoradnika da se tuku (i da potuku) sa vojskom Ukraine, pa im još poslaše NATO instruktore! Ili je i to false flag iz Washington-a, kao obicno. Nema bre pas vise da ih za šta uvati! Zašto je Kery pod odma letio za Soči? Primljen na najvišem nivou? Nešto se prevrce naglavu. Sve se svi prave pre-pametni, a nitko ništa nezna!

  2. Milos says:

    Rusi su trebali da nastave posle Krima ili da ne pocinju .

  3. Aleks says:

    Kako samo stignu na sve strane pravit sranje ...ko švabe u drugom svetskom ...Ruse , Kineze , Afganistan, Irak , Jemen ...da nenabrajam ...šta se čeka svi kontru na isti dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *