Hoćemo sa Vučićem, ali ne i sa Dačićem

Hoćemo sa Vučićem, ali ne i sa Dačićem

8 aprila 2014

1-Boris-TadicPredsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić poručio je danas da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS-a ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili, ali je ponovio da bi za njegovu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.

Napominjući da svoje političke ciljeve nije menjao od početka bavljenja politikom do danas, Tadić je u izjavi Tanjugu rekao i da su deo tih ciljeva prihvatile i druge partije u Srbiji, između ostalih i SNS.

– Ključno pitanje danas je način ostvarivanja tih ciljeva i o tome smo spremni da razgovaramo sa SNS-om, a uslov za saradnju je da se o ciljevima složimo. Odabir načina dolaska do cilja danas je ključan za konačan uspeh. To se pre svega odnosi na pitanja ekonomske i socijalne politike, investicionu politiku i način sprovođenja sektorskih reformi ključnih za dalji proces evrointegracija – rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, reforme kao uslov koji pred Srbiju postavlja EU predstavljaju samo formalni okvir za reforme koje su državi neophodne za dalji održivi razvoj društva, a NDS može biti samo deo vlade koja sprovodi takvu politiku.

– I dalje stojim pri stavu da SPS ne može ni na koji način da pozitivno doprinese budućoj Vladi Srbije i da je ulazak u vladu sa tom strankom kontraproduktivan. Ukoliko je učešće SPS-a u vladi 2008. godine bilo korisno zbog postizanja istorijskog nacionalnog dogovora o strateškoj orijentaciji Srbije prema članstvu u EU, danas ta stranka ničim ne može doprineti pregovaračkom procesu kojim se ostvaruje taj cilj – rekao je Tadić.

Srpska napredna stranka je do sada o mogućoj saradnji razgovarala sa Savezom vojvođanskih Mađara i koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije, a sastanak sa NDS najavljen je za četvrtak.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *