HODORKOVSKI: Rusiju očekuje građanski rat velikih razmera

HODORKOVSKI: Rusiju očekuje građanski rat velikih razmera

21 oktobra 2014

Mikhail-Khodorkovsky-stan-007Mihail Hodorkovski je rekao u intervjuu za Bi-Bi-Si da očekuje građanski rat velikih razmera u Rusiji u budućnosti.

„Ono što se dešava u Ukrajini, nesumnjivo je loše za Rusiju, pošto dolazi do jačanja autoritativnog režima u Rusiji i uništavanja nade za progresivni deo društva da će doći do tehnološkog razvoja države. Ipak, ovi događaji će ojačati režim ujedinjujući značajan deo stanovništva, iako bi on, zbog drugih razloga, trebalo da izgubi na popularnosti“.

„Verujem da perspektiva za demokratsku promenu režima u Rusiji više ne postoji i da će režim pasti uz manje ili više krvi. Situacija će se pogoršati vremenom. Država je već počela da plaća krvlju zbog konstantnog održavanja režima. Nejasno je da li će se režim promeniti kao rezultat prevrata, ili ćemo doživeti da vidimo građanski konflikt velikih razmera“, rekao je Hodorkovski.

Prethodno je bivši tajkun pozvao ruski narod da se digne i pobuni protiv režima. Interesantno je da Kodorovski daje svoje savete Rusima iz inostranstva. Odbio je da dođe u Rusiju čak i na sahranu svoje majke.

Ne tako davno, Kodorovski je objavio da će se kandidovati za predsednika Rusije, iako mu njegov užasni antirejting u Rusiji ne ostavlja ni minimalnu šansu da pobedi na demokratskim izborima.

Hodorkovski je inače bivši ruski tajkun i milijarder kome je država oduzela gotovo svu imovinu. Zbog mahinacija i izbegavanja plaćanja poreza proveo je značajan broj godina na robiji. Iz zatvora je izašao nedavno i nalazi se uglavnom u Nemačkoj.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Ovo nije Rus, već Hazar. Glasnogovornik zapada.

 2. Zapadnjak says:

  Ma kakav Hazar,on je jedan običan kerov k...c,lopovčina kojega je stvorila cia i glupavi,pijani jeljcin,ima takvih još u Rusiji,Strelkov će im svima doći glave.

 3. miloš says:

  Pustili ćovjeka, koji se obogatio preko noći iz zatvora da ponovo sere po Rusiji ! Staljin je bio zakon..., iza njega nije bio potreban wc papir !

 4. Mladen says:

  Hodorkovski ... ebi se u gs

 5. Sale says:

  Koje baljezgarije...ovaj kriminalac sanja gradjanski rat i ukinuo bi sada demokratiju u Rusiji,a doveo bi neku novu demokratiju sa Zapada,sto u prevodu znaci fasizam....E nece moci....Pasce Berlin opet!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *